جرم فریب در ازدواج
جرم فریب در ازدواج چگونه جرمی است؟
چه راه هایی برای شناخت قبل از ازدواج وجود دارد؟ آیا برای جرم فریب در ازدواج در قانون مجازاتی در نظر گرفته شده است؟ آیا رفتار هایی که باعث فریب یکی از زوجین در ازدواج گردد، جرم محسوب می شود؟
ازدواج یک قرارداد دو طرفه است!
ازدواج یکی از بزرگترین قرارداد های زندگی است وقتی دو نفر با یکدیگر ازدواج می کنند، قرارداد دو طرفه ای را امضا می کنند و نسبت به تمام مسائل و قوانین این قرارداد آگاهی دارند و برای عمل به آن ها نسبت به یک دیگر متعهد می شوند. تعهد مهم ترین شرط پایداری یک ازدواج صحیح و درست است.
وقتی دو نفر تصمیم به ازدواج می گیرند، باید از نظر اجتماعی، عقلی، جسمی و فرهنگی به رشد کافی رسیده باشند. بنابراین شناخت قبل از ازدواج امری بسیاری ضروری است. پس در شناخت قبل از ازدواج دو نفر باید تصویر واقعی از چهره، خصوصیات اخلاقی، باور های اعتقادی، قدرت تصمیمگیری، میزان مسئولیت پذیری، قدرت تفکر و جهان بینی در اختیار طرف مقابل قرار دهند تا شناخت درست و صحیح شکل گیرد. در غیر این صورت شناخت ناقصی شکل گرفته و تصمیم نادرستی برای ازدواج گرفته می شود و در نهایت منجر به طلاق می گردد.
جرم چیست؟
هر رفتاری که برای انجام دادن یا انجام ندادن آن در قانون مجازاتی در نظر گرفته شده باشد، جرم محسوب می گردد.
جرم فریب در ازدواج چیست؟
رفتار و عملکردی که منجر به تصویر سازی دروغ و غیر واقعی از جایگاه تحصیلی، شغلی، اخلاقی و زیبایی و شخصیت فرد در ذهن طرف مقابل شود و این دیدگاه غلط در رابطه منجر به عقد گردد، از نظر عرفی، انسانی و از نظر قانونی جرم محسوب می شود و در قانون برای آن مجازاتی متناسب با شرایط زوجین و میزان وقیح بودن جرم در عرف در نظر گرفته شده است.
اگرقصد نوشتن لایحه دفاعیه جرم فریب در ازدواج را دارید لطفا با شماره 09124857572 تماس گرفته و در خواست نوشتن لایحه را بدهید.
ارکان مختلف جرم فریب در ازدواج
رکن اول:
شخص فریب دهنده واقعیت و حقیقت را پنهان کرده و در قالب تصویر غیر واقعی و دروغ به شخص مقابل القا می کند.
رکن دوم :
طرف مقابل بر اساس تصاویر غیر واقعی و دروغی که به او گفته شده است فریب می خورد.
رکن سوم:
بر اساس رفتار و عملکرد دروغ و غیر واقعی، رابطه به عقد و ازدواج ختم می شود.
موارد مختلف جرم فریب در ازدواج
فریب دادن فرد در مسائل مالی
در حالی که شخص از نظری مالی ضعیف است یا در حد متوسطی است به گونه ای رفتار و صحبت کند که گویی از تمکن مالی بسیار زیادی برخوردار است و طرف مقابل خود را فریب دهد.
فریب دادن فرد در مورد جایگاه تحصیلی
شخص در مورد مدرک تحصیلی خود یا خانواده اش به طرف مقابل دروغ بگوید و طرف مقابل را از این طریق فریب دهد.
فریب دادن در مورد جایگاه شغلی
فرد تصویر دروغی از شغل خود برای طرف مقابل بسازد به گونه ای که برای جلب توجه و اعتماد طرف مقابل خود را پزشک، مهندس، استاد دانشگاه و… معرفی کند.
فریب دادن در مورد سلامت جسمانی
ممکن است فرد دارای بیماری جسمی یا ژنتیکی خاصی باشد و یا بیماری ژنتیکی در خانواده او وجود داشته باشد، اما این موضوع را از طرف مقابل پنهان کند.
فریب دادن در مورد سلامت روحی
ممکن است فردی دچار اختلالات روحی و روانی شدیدی مثل اسکیزوفرنی، پارانوئید یا مازوخیسم و… باشد. اما این بیماری خود را از طرف مقابل پنهان کند.
فریب دادن فرد در مورد زیبایی ظاهری
ممکن است فرد از نظر ظاهری بسیار ضعیف باشد یا مشکل خاصی در ظاهر خود داشته باشد اما این عیب و مشکل را به وسیله لوازم آرایشی مختلف بپوشاند و طرف مقابل را فریب دهد.
فریب دادن فرد در زمینه اعتیاد
ممکن است فردی اعتیاد داشته باشد اما این موضوع را از طرف مقابل پنهان کند و او را فریب دهد.
فریب دادن فرد در مورد تصاحب اموال او بعد ازدواج
ممکن است فردی صرفا به دلیل تمکن مالی طرف مقابل به او نزدیک شده باشد و به او پیشنهاد ازدواج بدهد و با عاشق نشان دادن خود او را فریب دهد.
فریب دادن در مورد ازدواج قبلی
فردی ممکن است قبلا سابقه ازدواج ناموفق داشته باشد اما این موضوع را از طرف مقابل پنهان کند. در چنین حالتی فرد را فریب داده است.
فریب دادن فرد در مورد انواع رابطه
اگر فردی در زندگی خود روابط غیر متعارف زیادی داشته باشد و در این مورد به فرد دروغ بگوید او را فریب داده است.
فریب دادن در مورد خیانت در رابطه
اگر فردی که همزمان در مراحل آشنایی با کسی است و در عین حال با فرد یا افراد دیگر هم در ارتباط باشد. در واقع به طرف مقابل خود خیانت کرده است و او را فریب داده است.
فریب دادن در مورد فرزند حاصل از ازدواج قبلی
اگر فردی از ازدواج قبلی خود فرزندی داشته باشد و وجود این فرزند را به طرف مقابل خود نگوید در واقع او را فریب داده است.
فریب دادن در باور های اعتقادی
اگر فردی باور های اعتقادی متفاوتی با طرف مقابل خود داشته باشد و این موضوع را از طرف مقابل پنهان کند، او را فریب دادن است.
فریب دادن در مورد طرز پوشش
اگر فردی در مورد پوشش خود به طرف مقابل دروغ بگوید، او را فریب داده است.
جرم فریب در ازدواج (1)
مجازات جرم فریب در ازدواج
قانون شماره 647 مندرج در قانون اساسی به مجازات جرم فریب در ازدواج می پردازد که به شرح ذیل می باشد:
اگر فردی به طور عمد و آگاهانه توسط تصاویر و رفتار و گفتار دروغ در زمینه جایگاه تحصیلی، شغلی، امور مالی و شخصیت و… طرف مقابل را فریب دهد و بر اساس هرکدام از این موارد ذکر شده ازدواج صورت گیرد، عقد باطل بوده و برای شخص فریب دهنده متناسب با شدت نوع جرم انجام داده و عرف جامعه، مجازات حبس در بازه زمانی 6 ماه تا دو سال در نظر گرفته می شود و جنس خانم می تواند در صورتی که آقا او را فریب داده است، مهریه خود را کامل دریافت کند.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم در مورد جرم فریب در ازدواج صحبت کنیم. امیدواریم این اطلاعات مورد پسند و رضایت شما واقع گردد.