تجاوز به عنف و مجازات آن

تجاوز به عنف و مجازات آن (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

تجاوز به عنف و مجازات آن

تجاوز به عنف و مجازات آن مسئله ای است که شاید تا به حال در مورد آن چیزهایی شنیده باشید. فرقی نمی کند در کشورهای غربی و جهان اولی زندگی کنید یا در کشورهای شرقی در حال توسعه و جهان سومی، در تمامی کشورها افراد عقده ای از نظر روانی و جنسی وجود دارند که اقدام به ارتکاب این جرم می کنند و بایستی مجازات تعریف شده برای آن را متحمل شوند.

بنابراین تجاوز به عنف و مجازات آن در قوانین همه کشورها مسئله ای تعریف شده است. برای آشنایی با جزئیات این موضوع و مجازات در نظر گرفته شده برای آن، مطابق با قانون مجازات اسلامی، در این متن با ما همراه باشید. پیش از هر چیز برای بررسی موضوع “تجاوز به عنف و مجازات آن” ابتدا بهتر است تعریفی در مورد خود موضوع تجاوز به عنف ارائه کنیم.

تجاوز به عنف چیست؟

در لغت نامه های مختلف معتبر، کلمه عنف معادل با عباراتی چون جبر، خشونت، بی رحمی، زور، درشتی و … در نظر گرفته شده است؛ از این رو تجاوز به عنف به صورت انجام نزدیکی اجباری و بدون رضایت زن با او تعریف می شود. در انجام این جرم زور و فشار به نزدیکی، تجاوز به فرد مورد تعرض محسوب می شود و در برخی منابع از آن با عنوان زنای به عنف نیز یاد می کنند.

مسئله تجاوز به عنف و مجازات آن در کشورهای مختلف جهان بسیار حائز اهمیت تلقی شده و اغلب در این مورد مجازات سنگینی در نظر گرفته اند.

بررسی مسئله تجاوز به عنف و مجازات آن از نظر قانون مجازات اسلامی

برای آشنایی با آنچه که در مورد “تجاوز به عنف و مجازات آن” در قانون مجازات اسلامی آورده شده است، توجه شما را ابتدا به مفاد ماده 224 قانون مجازات اسلامی جلب می کنیم.

عین ماده 224 قانون مجازات اسلامی:

“حد زنا در موارد زیر اعدام است:

الف- زنا با محارم نسبی

ب- زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی است.

پ- زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.

ت- زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی که موجب اعدام زانی است.

تبصره ۱- مجازات زانیه در بندهای (ب) و (پ) حسب مورد، تابع سایر احکام مربوط به زنا است.

تبصره ۲- هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگر چه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است.”

همانطور که مشاهده می کنید مسئله زنای به عنف یا تجاوز به عنف و مجازات آن در بند ت این ماده قانونی آورده شده است و مطابق با آن اعدام زانی نتیجه ای است که در انتظار فرد متجاوز یا متعرض به عنف می باشد. علاوه بر این بند در تبصره 2 این ماده قانونی نیز می خوانیم که فرد متعرض یا متجاوز به عنف حتی اگر در حالت بیهوشی، مستی یا خواب نیز با زنی که راضی به نزدیکی با او نیست زنان کند همین حکم در مورد او نیز اجرا می شود. همچنین زنا به عنف اگر از سر ترس، تهدید، فریب و ربایش نیز انجام شود جاری شدن حکم اعدام در مورد فرد متعرض انجام می شود.

تجاوز به عنف و مجازات آن در مواردی که فرد مورد تجاوز دختر و باکره باشد

در مواردی که فرد مورد تجاوز دختر و باکره باشد فرد زانی بایستی علاوه بر پذیرش مجازات تجاوز به عنف، ارش البکاره دختر را نیز همراه با مهرالمثل به او بپردازد. اما اگر فرد مورد تجاوز دختر و باکره نبود تنها مهرالمثل زن همراه با مجازات تجاوز به عنف در مورد فرد زانی اهمال می شود.

چرا یک فرد مرتکب جرم تجاوز به عنف می شود؟

گفته می شود افرادی که با مسئله تجاوز به عنف و مجازات آن درگیر هستند اغلب افراد مجردی می باشند که توانایی ازدواج و برقراری رابطه جنسی مشروع را ندارند. در حقیقت این افراد از آنجایی که به طور عادی، قانونی و به صورت مشروع نمی توانند نیازهای جنسی خود را ارضا کنند دارای عقده های روانی هستند و این عقده ها سبب می شود مرتکب جرم وقیحی چون زنای به عنف شوند.

البته بایستی متذکر شد که مرتکبین جرم تجاوز به عنف تنها افراد مجرد نیستند و در میان آنها افراد متاهل دارای زن و فرزند نیز به چشم می خورد که به دلیل اختلالات روانی و کمبودهای شخصیتی اقدام به ارتکاب این جرم می کنند.

اثبات جرم زنای به عنف یا تجاوز به عنف توسط قربانی

از آنجایی که مجازات جرم تجاوز به عنف اعدام است و این جرم و مجازات آن از جمله مسائل بسیار حائز اهمیت از نظر حقوقی و قضایی محسوب می شوند، اثبات آن توسط قربانی نیز از اهمیت زیادی به خصوص برای حصول علم قاضی دارد.

در این مورد گفته می شود که برای اثبات انجام جرم و مجرم خطاب کردن متهم، باید متهم پرونده 4 مرتبه در حضور قاضی به انجام جرم اقرار نماید و در غیر این صورت یعنی وقتی ابتدا اقرار و سپس انکار کند، علم قاضی نتیجه پرونده را تعیین می کند. علم قاضی با توجه به شواهد و قرائن موجود تعیین می کند که آیا فرد متهم می تواند مجرم باشد یا خیر. توجه داشته باشید که در این مورد وجود 4 شاهد برای اثبات جرم می تواند روند کار را تسریع بخشیده و کمک شایانی به قاضی در تعیین مجرم نماید.

از آنجایی که اغلب افراد متجاوز به عنف در مراحل قضایی مربوط به پرونده خود ارتکاب جرم تجاوز به عنف را منکر می شوند و از این طریق می خواهند خود را از اعدام و طناب دار نجات دهند، بیشتر بانوان و دختر خانم هایی که مورد تعرض جنسی قرار می گیرند از آنجایی که توانایی اثبات جرم در دادگاه را در خود نمی بینند و پیامدهای ناگوار خانوادگی و اجتماعی این موضوع را در نظر می گیرند از افشای آن خودداری می کنند. در این مورد در صورت انکار فرد متجاوز و نداشتن ادله کافی می توان از شهادت چهار مرد عادل و علم قاضی برای اثبات جرم انجام شده استفاده کرد.

مطالب مرتبط:

مجازات استخراج بیت کوین

وکیل برای تخلفات اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×