وکیل تخفیف مجازات
وکیل تخفیف مجازات تهران
وکیل تخفیف مجازات
وکیل تخفیف مجازات از جمله وکلای مهم در حوزه کیفری محسوب می شود. تخفیف مجازات از جمله شرایطی است که در دادگاه های کیفری مورد بحث قرار می گیرد. از این رو می توانیم حساسیت کاری وکیل تخفیف مجازات حدس بزنیم. شما تا چه حد وکیل تخفیف مجازات را می شناسید؟
در واقع در برخی شرایط این امکان و احتمال وجود دارد که مجرم بتواند از تخفیف مجازات برخوردار شود. یک وکیل تخفیف مجازات سعی می کند بر اساس شرایط قانونی این تخفیف را برای موکل خود به دست بیاورد. اما این وکیل تخفیف مجازات چگونه می تواند دست به چنین کاری بزند؟ با ما در ادامه همراه باشید که می خواهیم بیشتر با کارکرد وکیل تخفیف مجازات آشنا شویم.
اگر بخواهیم ساده و سریع تعریف کنیم، تخفیف مجازات عبارت است از تعیین مجازاتی کمتر از مجازات تعیین شده در قانون فرض کنید در قانون برای یک جرم مجازات تعزیری حبس سه تا شش ماهه در نظر گرفته شده است. اما قاضی بنا بر شرایط و قوانین و بر اساس مدارکی که وکیل تخفیف مجازات ارائه می کند تصمیم می گیرد مجرم را به دو ماه حبس تعزیری محکوم کند. بنابراین مجازات این مجرم کمتر از حداقل مجازاتی بود که در قانون مشخص شده است.
اما سوال مهم این است که در شرایطی امکان گرفتن تخفیف از دادگاه وجود دارد؟ آیا همه جرایم کیفری مشمول این موضوع می شوند؟ آیا در دادگاه های تجدید نظر نیز می توان به کمک وکیل تخفیف مجازات اقدام کرد؟ این ها بخشی از سوالاتی است که می خواهیم در این مقاله به آن ها پاسخ دهیم.
از آن جایی که این مطلب می تواند بسیار گسترده باشد سعی کردیم آن را به چند فصل تقسیم کنیم. در فصل به کلیات و تعاریفی می پردازیم که به نظر برای ایجاد یک زبان مشترک در این مقاله لازم است. در واقع ما و شما باید به یک زبان تقریبا قانونی مسلط باشیم تا بتوانیم با مفهوم تخفیف مجازات و کارکرد یک وکیل تخفیف مجازات آشنا شویم.
وکیل تخفیف مجازات را بهتر بشناسیم
وکیل تخفیف مجازات در فصل به ما کمک می کند که به یک زبان مشترک از قانون برسیم. بعد از آن به کمک این وکیل تخفیف مجازات در فصل دوم نوبت این است که بتوانیم قوانین و شرایط مربوط به تخفیف مجازات را بشناسیم. در واقع در این فصل هدف ما این است که بدانیم مصادیق جرایم تحت شمول تخفیف مجازات چیست و قانون گذار کدام جرایم را در لیست ممنوعه برای تخفیف مجازات قرار داده است. در این فصل عمده کارکرد وکیل تخفیف مجازات را می توانیم متوجه شویم. بنابراین در این فصل به عمده سوالاتمان در خصوص تخفیف مجازات پاسخ می دهیم. البته که در این مسیر از یک وکیل تخفیف مجازات خواسته ایم تا در کنار ما حضور داشته باشد. او می تواند به ما نشان دهد که چگونه می توانیم در این مسیر پیش برویم.
در فصل سوم و انتهایی نیز بر اساس تمام دانشی که در این مقاله به دست آوردیم سراغ سوال مهم دیگری می رویم. در واقع در این فصل می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه می توانیم دست به انتخاب بهترین وکیل تخفیف مجازات بزنیم؟ چگونه او را پیدا کنیم و از او چه انتظاراتی می توانیم داشته باشیم. با ما و وکیل تخفیف مجازات در این مسیر همراه باشید.
تخفیف مجازات یکی از جالب ترین بخش های قانونی به شمار می رود که نه تنها برای مردم عادی بلکه برای ضابطین قانون به عنوان یک ابزار بسیار مهم شناخته می شود. در واقع بعد از خواندن این مقاله خواهید دانست که اگر یک ضابط قانون مانند پلیس بیان می کند که می تواند برای مجرم تخفیف بگیرد، آیا واقعی می گوید یا صرفا قصد فریب او را دارد؟ نظر شما چیست؟ با ما همراه باشید تا با یک دیگر به این مفهوم جذاب بپردازیم.
وکیل تخفیف مجازات از چه مفاهیمی صحبت می کند؟
وکیل تخفیف مجازات کسی است که در حوزه کیفری فعالیت می کند. از این رو مفاهیمی که این وکیل می تواند برای ما عنوان کند اساسا در حوزه کیفری خواهد بود. همانطور که گفتیم در فصل اول ما به دنبال این هستیم که بدانیم اساسا چه تعاریفی در مفهوم تخفیف مجازات وجود دارد؟ به بیان ساده تر ما باید ابتدا کمی این مفاهیم و تعاریف را بشناسیم تا بتوانیم دقیق تر و بهتر با موضوع کنار بیاییم و آن را درک کنیم. از این رو از یک وکیل تخفیف مجازات خواستیم تا این تعاریف را مشخص کند تک تک آن را به صورت مجمل برای ما و شما توضیح دهد.
به نظر وکیل تخفیف مجازات در مفهوم تخفیف مجازات، مهمترین عنصر جرم است. در واقع ما باید بدانیم جرم چیست و مجازات چه زمانی تعیین می شود. همچنین نکته مهم تر این است که تخفیف مجازات در دادگاه های کیفری مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین باید بدانیم که کیفری به چه معنی است و آیا قانون بخش دیگری به جز کیفری نیز دارد.
نکته مهم دیگر دو مفهوم تعزیری و حدی است. در واقع در تعریف تخفیف مجازات آورده شده است که این تخفیف تنها برای مجازات های تعزیری است. پس باید بدانیم که چه مجازات هایی تعزیری است و کدام مجازات ها حدی محسوب می شود.
در انتهای این فصل نیز به کمک وکیل تخفیف مجازات و تمام تعاریف گفته شده در این جا یک بار دیگر تخفیف مجازات را تعریف می کنیم و البته تفاوت آن با معافیت از مجازات را بیان خواهیم کرد. پس اگر فکر می کنید این فصل اهمیتی ندارد باید گفت که شما بدون خواندن این فصل از مقاله اساسا نمی توانید شرایط قانونی تخفیف مجازات و کارکرد یک وکیل تخفیف مجازات را درک کنید. پس بهتر است کمی حوصله به خرج دهید و آهسته این مفاهیم را بخوانید و درک کنید تا بهتر با یکی از مهمترین عناصر قانونی آشنا شوید. در ادامه با ما و وکیل تخفیف مجازات همراه باشید که قرار است اتفاقات جالبی برای ما رخ دهد.
وکیل تخفیف مجازات و دیدگاه او در خصوص جرم
وکیل تخفیف مجازات جرم و مجازات را یکی از مهمترین مفاهیم قانونی در ایران و البته در تمامی قوانین جهان می داند. به طور کلی اگر بخواهیم ساده جرم را تعریف کنیم این گونه می توانیم بیان کنیم که جرم هر آن چیزی است که خلاف نص قانون باشد و مصداق قانونی نیز داشته باشد. از نظر وکیل تخفیف مجازات انجام دادن یا ندادن یک فعل زمانی جرم محسوب می شود که قانون آن را جرم بداند و این عمل اساسا خلاف قانون تشخیص داده شود. اما این یک تعریف کلی و نسبتا مبهم است. در مسائل قضایی و قانونی یادتان باشد که هر چیزی باید مشخص باشد و تاجایی که ممکن است باید از ابهام دوری کرد. بنابراین بهتر است کمی دقیق تر به جرم نگاه کنیم.
وکیل تخفیف مجازات بیان می کند که جرم در قانون بر اساس سه رکن مادی، معنوی و قانونی تعریف میشود. به بیان بهتر قانونگذار جرم را بر اساس این سه رکن اثبات می کند. اگر این سه رکن به صورت همزمان اثبات شود، فعل جرم محسوب می شود و فاعل را مجرم می نامیم. در این صورت عقوبت کاری که انجام داده مجازات محسوب می شود.
وکیل تخفیف مجازات و ارکان اثبات جرم
وکیل تخفیف مجازات به درستی بیان می کند که سه رکن برای اثبات جرم باید به صورت همزمان اثبات شود. رکن مادی به بخشی از جرم اشاره می کند که بر اساس انجام یا ترک فعل ضرر یا خسارت مادی یا جانی قابل رویت و قابل اثباتی به فرد یا افراد یا جامعه وارد شده باشد. به طور مثال فردی با دزدی خسارت مالی به فرد دیگر می زند. از این رو رکن مادی دزدی اثبات می شود. این موضوع برای وکیل تخفیف مجازات اهمیت فراوان دارد.
در رکن معنوی باید فعلیت جرم اثبات شود. یعنی باید نشان داده شود که جرم بر اساس عمد و با برنامه ریزی یا هدف بوده است. در واقع وکیل تخفیف مجازات بیان می کند که در این رکن بین سهوی بودن و عمدی بودن عمل فاعل تصمیم گیری می شود. عمده فعالیت وکلا معمولا در این حوزه است. در واقع اگر متهم نسبت به عمدی بودن جرم اقرار یا اعتراف نکرده باشد وکلا سعی می کنند این رکن را بر اساس مدارک و شواهد مختلف اثبات یا رد کنند.
در رکن قانونی – عمده فعالیت وکیل تخفیف مجازات در این بخش است- به قانون نگاه می شود. اگر قانون مصادیقی برای این فعل بیان کرده باشد این رکن اثبات می شود. اما اگر قانون در خصوص انجام یا ترک فعلی سکوت کرده باشد اساسا نمی توان آن فعل را جرم تلقی کرد. بنابراین وکلا در این بخش سعی می کنند فعل را بر اساس ظرف قانونی آن تعریف کنند.
زمانی که این سه رکن به صورت همزمان اثبات شود، می توان گفت که جرم اثبات شده است و متهم این بار با نام مجرم شناخته می شود. بر اساس همان رکن قانونی، مجازاتی نیز برای مجرم در نظر گرفته خواهد شد. اگر از وکیل تخفیف مجازات خواهیم خلاصه تر برای ما توضیح دهد این گونه می توانیم بیان کنیم که برای اثبات جرم باید سه رکن به صورت همزمان اثبات شود سپس بر اساس آن مجازاتی که در قانون تعیین شده برای مجرم در نظر گرفته می شود.
وکیل تخفیف مجازات در حوزه کیفری
وکیل تخفیف مجازات فردی است که بر اساس ارکان سه گانه ای که در بالاتر به آن اشاره کردیم سعی می کند جرم و مجازات مربوط به آن را تعریف کند. بعد از آن است که وکیل تخفیف مجازات بر اساس قوانین و مقرارتی که در ادامه خواهیم گفت سعی می کند نسبت به گرفتن دستور تخفیف مجازات اقدام کند.
سوال اصلی این است زمانی که می گوییم یک پرونده یا دعوی کیفری است یا یک مفهوم در حوزه کیفری قرار دارد به چه معنی است؟ قانون از دو بخش عمده و مهم کیفری و حقوقی تشکیل شده است. به بیان ساده تر هر چیزی که در قانون وجود دارد و هر دعوی که تشکیل می شود زیر مجموعه ای از یکی از این دو عنوان بزرگ یعنی حقوقی و کیفری است.
حقوقی بخشی از قانون است که به مسئله حقوق هر فرد در جامعه می پردازد. در واقع در این بخش مشخص شده است که هر فرد در اجتماع از چه حقوقی برخوردار است و چگونه می تواند این حقوق را به دست بیاورد. بخشی از آن به صورت عمومی و بخشی دیگر به صورت کاملا اختصاصی در نظر گرفته شده است. به بیان ساده تر داشتن شناسنامه یک حق عمومی است و بستن یک قرارداد و عمل به عنوان یک حقوق خصوصی شمرده می شود. حقوقی مانند قوانین خانواده، قوانین ملکی، قوانین ارث و … در این حوزه قرار دارد. عمده ترین نکته ای که باید در این خصوص بدانید که در این بخش قوانین سخنی از جرم و مجازات به میان نمی آید و از دو مفهوم تخلف و جریمه صحبت می شود. یعنی ممکن است در این بخش کاری به عنوان تخلف شناخته شود و برای آن جریمه ای غالبا نقدی در نظر گرفته می شود.
اما در بخش کیفری داستان کاملا متفاوت است. به گفته وکیل تخفیف مجازات در بخش کیفری به مفهوم جرم و مجازات پرداخته می شود. بنابراین هر دعوی که در آن طرح جرم شود و در رابطه با مجرم و مجازات و جنایت و … بحث شود همه و همه در حوزه کیفری است.
با توجه به این که در بالاتر با مفهوم جرم آشنا شدیم اکنون می توانیم تا حد زیادی کیفری بودن یک دعوی را درک کنیم. همچنین وقتی می گوییم تخفیف مجازات در حوزه کیفری است می توانیم درک کنیم که منظور چیست و وکیل تخفیف مجازات در چه حوزه ای کاری فعالیت می کند.
وکیل تخفیف مجازات در چه حوزه ای فعالیت می کند؟
وکیل تخفیف مجازات وکیلی کیفری محسوب می شود که در حوزه مجازت های تعزیری می کند به ما کمک کند. اما یک مجازات تعزیری به چه معنی است؟ در واقع نوبت به دو تعریف بسیار مهم در قانون یعنی تعزیری و حدی بودن مجازات می رسد. همانطور که گفتیم در تخفیف مجازات تعزیری بودن مجازات اهمیت دارد. از این رو می خواهیم بدانیم چه مجازات هایی را تعزیری و چه مجازات هایی را حدی می گوییم؟
از نظر یک وکیل تخفیف مجازات تفاوت اصلی این دو دسته از جرایم را می توانیم در ریشه قوانین ایران، یعنی اسلام و فقه پیدا کنیم. در واقع با توجه به این که عمده قوانین و پایه و اساس قوانین بر اساس اسلام تدوین شده است، مجازات های تعیین شده نیز عمدتا بر این اساس مشخص شده است.
از این رو مجازت حدی مجازات هایی است که اسلام و شرع آن را مشخص کرده است. یعنی برای یک سری از جرایم اسلام و شرع مجازات هایی را مشخص کرده است به این دسته از مجازات ها حدی می گویند. نکته مهم اینجاست که قاضی، قانون یا هر عنصر دیگری حق کم و زیاد کردن آن را ندارد. به طور مثال برای جرم شراب خواری مجازات حدی 80 ضربه شلاق تعیین شده است. هیچ قانونی نمی تواند تحت هیچ عنوان ضربه ای شلاق به این مجازات اضافه یا از آن کم کند. حتی وکیل تخفیف مجازات نمی تواند در این خصوص کاری کند.
وکیل تخفیف مجازات و مجازات تعزیری
وکیل تخفیف مجازات بر اساس قانون می تواند مجازات تعزیری را از مجازات های جدی مشخص کند. در واقع در مورد مجازات تعزیری داستان کاملا برعکس است. مجازات تعزیری آن دسته از مجازات است که اساسا توسط قانونگذار تعیین شده است. معمولا برای این مجازات بازه ای مشخص می شود. مثلا گفته می شود برای فلان جرم مجازات سه تا شش ماه حبس وجود دارد. این مجازات بر اساس کیفیت جرم تعیین می شود. کارکرد اصلی وکیل تخفیف مجازات دقیقا در همین نقطه اتفاق می افتد. به بیان ساده تر چند عامل و فاکتور در تعیین مجازات تعزیری نقش دارد. همچنین دست قاضی معمولا در این موارد برای کم و زیاد کردن باز است. بنابراین یک وکیل تخفیف مجازات می تواند کارکرد خوبی در این حوزه داشته باشد. به بیان ساده تر حتی بر اساس کارهایی که وکیل تخفیف مجازات انجام می دهد قاضی می تواند مجازاتی کمتر از حد تعیین شده در قانون در نظر بگیرد و یا بر اساس شرایط مجازاتی بیش از آن چیزی که قانون گذار تعیین کرده صادر کند.
برخی از جرایم دارای مجازات تعزیری و برخی دیگر از جرایم دارای مجازات حدی است. در مواقعی نیز می توان جرایمی را پیدا کرد که برای آن هر دو نوع مجازات بیان شده است. مثلا اگر شرب خمر در ملا عام اتفاق افتاده باشد علاوه بر مجازات حدی ضربه شلاق، مجازات تعزیری حبس در نظر گرفته می شود.
حال می دانیم وقتی گفته می شود تخفیف مجازات مربوط به مجازات های تعزیری است یعنی چی. در واقع قانون گذار تنها برای مجازات های تعزیری اجازه تخفیف داده است. بنابراین در خصوص مسائلی مانند شرب خمر و … امکان تخفیف وجود ندارد. این نکته مهمی است که وکیل تخفیف مجازات تاکید بسیار بر آن داشته است.
وکیل تخفیف مجازات و مفهوم معافیت از مجازات
حال که توانستیم به کمک وکیل تخفیف مجازات مهمترین مفاهیم تخفیف مجازات را درک کنیم و تقریبا به یک تعریف و زبان مشترک برسیم، نوبت این است که یک بار دیگر تخفیف مجازات را تعریف کنیم. تخفیف مجازات صرفا برای مجازات هایی در نظر گرفته می شود که تعزیری باشد. بنابراین وقتی در دادگاه کیفری جرمی اثبات شود، این جرم اگر دارای مجازات تعزیری باشد وکیل تخفیف مجازات می تواند ورود کند و در این دسته از مجازات تقاضای تخفیف داشته باشد. در خصوص ضابطین قانون نیز تنها این ابزار زمانی کارایی دارد که جرم تعزیری اتفاق افتاده باشد.
اما سوال مهم دیگر این است که مفهوم دیگری در قانون به نام معافیت از مجازات وجود دارد. این مفهوم کاملا متفاوت از تخفیف مجازات است. در واقع در خصوص معافیت از مجازات، قاضی بر اساس شرایط مختلف تصمیم می گیرد که مجازاتی در نظر نگیرد. توجه داشته باشید که این مفهوم با تبرئه کاملا متفاوت است. در مفهوم تبرئه، در دادگاه اثبات می شود که متهم مجرم نیست و جرم او غیر قابل اثبات است.
در خصوص معافیت از مجازات می توان اینگونه بیان کنیم که این مفهوم به نوعی بخشش مجرم است. نکته جالب توجه اینجاست که معافیت از مجازات در خصوص مجازات های حدی نیز کارساز است. به طور مثال در خصوص شرب خمر اگر مجرم اقرار کرده باشد و در شرایطی که مورد قبول دادگاه است اقدام به توبه کند قاضی می تواند مجازات او را ببخشد. یعنی او را از این مجازات معاف کند. بنابراین در این جا قاضی مجازات را تخفیف نداده است، بلکه بر اساس قانون آن را بخشیده است. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. بنابراین در خصوص جرایم حدی به دنبال وکیل تخفیف مجازات نباشید. در این جرایم آن هم در شرایط بسیار خاص تنها امکان معاف از مجازات وجود دارد.
کارکرد وکیل تخفیف مجازات چیست؟
یکی از سوالاتی که بسیاری از وکیل تخفیف مجازات افراد می پرسند ان است که کارکرد تخفیف مجازات به چه مواردی تقسیم می شود؟ اول این که بر اساس قانون اصل بر کاهش مجازات است. یعنی قانون گذار و مجری قانون به دنبال این نیست که بخواهد حداکثر مجازات را اعمال کند. از این رو نیاز به یک ابزار قانونی وجود دارد که بتواند بر اساس آن امکان کاهش مجازات وجود داشته باشد.
از نظر یک وکیل تخفیف مجازات در برخی موارد مجرمین ممکن است به هر دلیل ( مانند عدم آگاهی از قوانین ) در گیر جرم شوند و یا این که بر اساس شرایط مختلف اثبات شود که این جرم برای اولین بار توسط این فرد اتفاق افتاده است. از این رو قاضی با در نظر گرفتن شرایط می تواند امکان تخفیف مجازات او را فراهم بیاورد.
اما جنبه دوم دیگر از این قانون، ابزاری بودن آن است. در واقع این قانون به عنوان یک ابزار برای ضابطین قانون محسوب می شود تا به نوعی امکان همکاری مجرم را فراهم بیاورند. به بیان ساده تر یک ضابط قانونی می تواند بر اساس این ابزار و در جرایمی که قانون مشخص کرده از متهم یا مجرم بخواهد تا با او همکاری داشته باشد. نتیجه این همکاری نیز می تواند تخفیف مجازات برای وی باشد. بدین ترتیب هم کار ضابطین قانون سریع تر و آسان تر می شود و هم کار مجرم.
وکیل تخفیف مجازات در خصوص مهمترین شرط تخفیف مجازات چه می گوید؟
اگر به شرایطی که وکیل تخفیف مجازات در ادامه بیان می کند نگاه کنیم متوجه می شویم که اقرار به جرم و توبه از آن از شرایط مهم تخفیف مجازات است. بنا بر همین شرط اساسی می توان گفت تحت این شرایط امکان دادرسی را ساده تر وسریع تر می کند. این یعنی وقت دادگاه گرفته نمی شود و هزینه کمتری نیز پرداخت می شود. بنابراین دادگاه و قانون برای تشکر از این اتفاق امکان تخفیف مجازات را برای مجرم فراهم آورده است. این مهمترین نکته و دلیلی است که تخفیف مجازات در قانون ایران گنجانده شده است.
حال که این مفاهیم را بررسی کردیم و نکات مختلف آن را از دید کلی بیان کردیم نوبت این است که فصل اول را ببندیم و سراغ شرایط قانونی تخفیف مجازات برویم. در فصل دوم به اصلی ترین سوالات پرسیده شده به کمک وکیل تخفیف مجازات پاسخ داده خواهد شد. در فصل دوم به شرایط قانونی، جرایم قابل تخفیف، جرایم غیر قابل تخفیف و چند نکته مهم دیگر اشاره خواهیم کرد. با ما و وکیل تخفیف مجازات در ادامه همراه باشید.
وکیل تخفیف مجازات و جرایمی که تخفیف ندارند.
از نظر قانون و وکیل تخفیف مجازات برخی از جرایم به سبب دلایل مختلف امکان تخفیف در آن ها وجود ندرا. به طور کلی می توان اینگونه گفت که بسیاری از جرایم که مجازات تعزیری دارند در صورت برقرار بودن شرایط گفته شده در بالا امکان تخفیف در مجازات را دارند. از این رو برای مشخص تر شدن موضوع بهتر است به آن دسته از جرایم بپردازیم که قانون صراحتا آن ها را از این چنین ابزاری منع کرده است. به بیان ساده تر و به گفته وکیل تخفیف مجازات برخی از جرایم تعزیری وجود دارد که به هر دلیل قانون آن ها را از لیست دریافت تخفیف در مجازات خارج کرده است. در ادامه به این دسته از جرایم خواهیم پرداخت با ما در ادامه همراه باشید.
مجازات کسانی که به جرم کلاهبرداری در دادگاه حضور دارند قابل تخفیف نیست. به طور کلی در صورتی که بر اساس یک فعل حرام یا خلاف قانون مال نامشروعی تحصیل شده باشد اساسا در این خصوص نمی توان از عنوان تخفیف در مجازات استفاده کرد.
راننده ای که بعد از وقوع تصادف از کمک به مصدوم اجتناب می کند و صحنه تصادف را ترک می کند از تخفیف مجازات محروم خواهد شد.
نکته مهمی که باید در این جا به آن اشاره کرد این است که اساسا دادگاه و قاضی نمی تواند زمانی که یک بار مجازاتی را تخفیف داده بار دیگر دست به چنین کاری در خصوص همان مجرم بزند. به بیان ساده تر در مورد یک مجازات نمی توان یک بار بیشتر از مفهوم تخفیف در مجازات بهره برد. این نکته را وکیل تخفیف مجازات بسیار مهم تلقی می کند.
همچنین کسی که در اثر مجازات برای مدتی از حق انتخاب شدن محروم گردد که اینگونه اقدامات نیز مشمول تخفیف مجازات نخواهد بود .
موارد گفته شده در بالا کلیاتی از مجازات هایی بود که غیر قابل تخفیف هستند. در ادامه به کمک وکیل تخفیف مجازات می خواهیم به برخی از این مصادیق بپردازیم.
وکیل تخفیف مجازات و شرایط تخفیف در مجازات
همراه با وکیل تخفیف مجازات قصد داریم در شروع فصل دوم با مهمترین بخش این مقاله، یعنی شرایط گرفتن تخفیف در مجازات شروع کنیم. در واقع می خواهیم بدانیم یک وکیل تخفیف مجازات در چه صورتی می تواند امکان تخفیف در مجازات را برای مجرم و موکل خود فراهم بیاورد.
بر اساس ماده 22 قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات های تعزیری و بازدارنده دادگاه می تواند بر اساس یکی از شرایطی که در ادامه بیان می شود نسبت به تخفیف مجازات اقدام کند. در واقع اگر یکی از شرایط زیر وجود داشته باشد، امکان تخفیف در مجازات برای مجرم وجود دارد. این شرایط به ترتیب عبارتند از:
گذشت شاکی از مجرم یا عدم وجود مدعی خصوصی. در صورتی که مدعی خصوصی از مجرم بگذرد و او را ببخشد امکان تخفیف مجازات تعزیری برای دادگاه فراهم می شود.
در صورت همکاری موثر مجرم ( متهم ) در شناسایی شرکا، معاونین و … و همچنین همکاری وی در خصوص تحصیل ادله و مدارک یا اشیاء و … باعث میشود که امکان تخفیف مجازات تعزیری برای وی ایجاد شود.
جو و اوضاع حاکم در ارتکاب جرم. در صورتی که اثبات شود مجرم بر اساس گفتار یا رفتار تحریک آمیز بزه دیده این جرم را مرتکب شده و یا این که این جرم بر اساس انگیزه ای شرافتمندانه اتفاق افتاده است امکان تخفیف مجازات به کمک وکیل تخفیف مجازات برای وی ایجاد می شود.
توبه یا ندامت مجرم و همچنین نداشتن سوء سابقه در خصوص آن جرم. همچنین داشتن وضعیت خاص مانند کهولت سن می تواند در این موضوع موثر باشد.
در صورت کوشش مجرم برای تخفیف آثار جرم و یا اقدامی موثر جهت جبران زیان می تواند باعث تخفیف مجازات وی شود.
از دیگر جهات تخفیفه که قانون به آن اشاره کرده عبارتند از : خفیف بودن زبان وارده قابل اثبات در رکن مادی جرم، مداخله خفیف و ضعیف در خصوص جرم و اقرار متهم قبل از اثبات جرم.
باید در نظر داشته باشید که قاضی و دادگاه همه شرایط موجود در دادگاه را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین باید در نظر بگیرید که دادگاه لزومی بر دادن تخفیف در مجازات ندارد و وکیل تخفیف مجازات یا موکل او نمی تواند نسبت به گرفتن این تخفیف حقی داشته باشند. این نکته ای است که باید به آن توجه بسیار داشته باشید.
وکیل تخفیف مجازات و مصادیق مجازات های غیر قابل تخفیف
وکیل تخفیف مجازات بر اساس قانون به درستی می داند که که بر اساس تبصره 5 ماده 2 قانون اخلالگران نظام اقتصادی کشور به تصویب سال 1369 هر نوع جرمی در خصوص نظام اقتصادی کشور مشمول تخفیف مجازات نخواهد شد. بنابراین هر نوع جرمی که در دسته اخلال نظام اقتصادی کشور محسوب شود نمی توان از عنوان تخفیف مجازات در آن بهره برد.
همچنین بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها به تصویب سال 1359 هر نوع جرمی علیه این قانون مشمول تخفیف مجازات نخواهد شد.
همین موضوع عینا در خصوص تمامی جرایم مربوط به موارد مخدر ( حمل، خرید، فروش، ساخت و … ) صادق است و این جرایم نیز مشمول تخفیف مجازات نمی شوند.
ماده 666 قانون مجازات اسلامی به صراحت عنوان کرده است که اگر سارق سه بار محکومیت قطعی در پرونده داشته باشد دادگاه نمی تواند از جهات تخفیف برای او استفاده کند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
در واقع اگر بخواهیم به صورت ساده تر بیان کنیم در خصوص جرایم مهم که مجازات های تعزیری دارند قانون حساس تر است. به طور مثال در خصوص اخلالگران نظام اقتصادی اساسا قانون معتقد است که این دسته از جرایم غیر قابل گذشت هستند و نمی توان برای آن ها تخفیفی از مجازات در نظر گرفت.
به جز موارد بیان شده در اینجا و همچنین عنوان هایی که در بالاتر بیان کردیم سایر جرایم تعزیری در صورت برقرار بودن شروط گفته شده دادگاه این اجازه را دارد که در خصوص آن ها از تخفیف مجازات استفاده کند. البته همانطور که بیان شد این موضوع به عنوان یک حق برای مجرم یا وکیل او شناخته نمی شود.به بیان ساده تر همه چیز بسته به نظر قاضی دارد و این قاضی است که مشخص می کند در این مورد آیا از تخفیف مجازات استفاده کند یا خیر. معمولا توصیه های دادستانی و یا ضابطین قانون در پرونده و درخواست های آن ها می تواند موثر باشد. اما در هر صورت همه چیز در نهایت به خود قاضی باز می گردد. بنابراین وکیل تخفیف مجازات باید سعی کند نظر قاضی را در این خصوص جلب کند.
وکیل تخفیف مجازات و دادگاه تجدید نظر
همراه با وکیل تخفیف مجازات تا به این جا با جهات مختلف تخفیف مجازات آشنا شدیم و دانستیم که در چه شرایطی امکان تخفیف مجازات وجود دارد و در چه شرایطی این امکان از قاضی و دادگاه سلب شده است. نکته ای که اکنون می خواهیم به آن اشاره کنیم این است که آیا تخفیف مجازات تنها در دادگاه بدوی است و یا می توان در دادگاه تجدید نظر نیز برای گرفتن تخفیف در مجازات اقدام کرد؟
به گفته وکیل تخفیف مجازات در تبصره اول بیان شده است که دادگاه مکلف است در صورتی که جرم دارای جهات تخفیف است و امکان تخفیف در مجازات وجود دارد آن را در حکم خود قید کند. این تبصره بدین معنی نیست که دادگاه حتما باید تخفیف در مجازات را اعمال کند. اما مکلف است مشخص کند که بر اساس چه جهاتی امکان تخفیف در مجازات وجود دارد.
از طرف دیگر در تبصره دو همین ماده قانون می خوانیم که برای هر مجازات تنها یک بار امکان تخفیف از آن جهت وجود دارد. بنابراین قطعا اگر دادگاه بدوی اقدام به تخفیف مجازات کرده باشد در دادگاه تجدید نظر وکیل تخفیف مجازات نمی تواند از همان جهت کاری از پیش ببرد. اما بر اساس تبصره یک همین ماده می توان گفت که اگر دادگاه بدوی جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کرده باشد اما این تخفیف را اعمال نکرده باشد در دادگاه تجدید نظر می توان برای گرفتن تخفیف مجازات اقدام کرد.
نکته ای که وکیل تخفیف مجازات به آن اشاره می کند این است که اساسا امکان گرفتن تخفیف از یکی از جهات به صورت متوالی وجود ندارد. اما در صورتی که امکان اثبات چند شرط برای دریافت تخفیف وجود داشته باشد. وکیل تخفیف مجازات می تواند از هر دو جهت اقدام کند. اما به صورت منطقی و واقع بینانه معمولا دادگاه تنها از یک جهت اقدام به اعطای تخفیف در مجازات می کند و کمتر پیش می آید که دادگاهی مجازاتی را دوبار یا چند باره تخفیف دهد. حتی در صورتی که امکان تخفیف از چند جهت وجود داشته باشد.
انتخاب بهترین وکیل تخفیف مجازات
برای انتخاب بهترین وکیل تخفیف مجازات باید به نکات حقوقی متعددی توجه داشته باشید. تا به این جا در دو فصل سعی کردیم شما را با مفاهیم مختلف تخفیف مجازات آشنا کنیم. در واقع هدف ما این بود که نشان دهیم تخفیف مجازات چیست و چگونه می توان از آن بهره برد. در فصل اول به تعریف کلی پرداختیم و بر اساس آن توانستیم به یک زبان مشترک برسیم.
همچنین در فصل دوم سعی کردیم به موارد قانونی مربوط به تخفیف مجازات بپردازیم. در این فصل دانستیم که یک وکیل تخفیف مجازات از چه طریقی می تواند عمل کند و چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا تخفیف در مجازات برای فرد اعمال شود. همچنین به صورت مصداقی با جرایمی آشنا شدیم که امکان استفاده از تخفیف مجازات برای آن ها وجود ندارد. در انتها نیز به این سوال پاسخ دادیم که آیا دادگاه بدوی و تجدید نظر از این نظر تفاوتی وجود دارد یا خیر.
در واقع همه فصول را بیان کردیم تا در این جا به عنوان شالوده کار بتوانیم بهترین وکیل تخفیف مجازات را معرفی کنیم. در واقع تا به این جا می خواستیم نشان دهیم که نیاز قانونی ما در این حوزه چیست و بر اساس چه مواردی می توانیم اقدام به انتخاب وکیل کنیم.
ویژگی های بهترین وکیل تخفیف مجازات
بر اساس هر آن چیزی که گفتیم که وکیل تخفیف مجازات باید چند ویژگی مختلف داشته باشد. در واقع انتظار نداشته باشید که در این جا بخواهیم نام فرد یا افرادی را به عنوان بهترین وکیل به شما معرفی کنیم. ما تنها با بیان چند ویژگی می توانیم شما را در مسیر انتخاب بهترین وکیل راهنمایی کنیم.
مهمترین ویژگی که یک وکیل در این حوزه باید داشته باشد، تجربه کاری است. در واقع این تجربه کاری وکیل است که می تواند به او نشان دهد که بهترین مسیر چیست و چگونه می تواند بهترین جهت تخفیفی را برای موکل خود پیدا کند. در واقع این تجربه وکیل است که نشان می دهد که یک قاضی عمدتا در مورد چه جهات تخفیفی امکان اعطای تخفیف در مجازات را ساده تر می کند. این فن وکلات این وکیل است که مشخص می کند آیا یک موکل امکان گرفتن تخفیف از دادگاه را دارد یا خیر. به بیان ساده تر همه چیز در دادگاه وابسته به نظر قاضی است. حال این وکیل است که با تمام داشته های خود و با تمام تجربیاتی که دارد می تواند نظر دادگاه و قاضی را جلب کند. یادتان باشد مسیرهای قضایی و قانونی به اندازه ای سخت و پیچیده است که می تواند هر کسی را سردرگم کند.
به جز این دانش و تخصص نیز ویژگی است که باعث می شود وکیل بتواند بهترین مسیر را پیدا کند. در واقع این دانش و تخصص است که نشان می دهد بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد چیست و این تجربه است که کاری می کند تا کار سریع تر پیش رود و موکل با احتمال بیشتری به آن چیزی که می خواهد برسد. از این رو پیشنهاد ما این است که در خصوص وکیل تخفیف مجازات به با تجربه ترین آن ها در این خصوص اعتماد کنید.