وکیل شکایت از صرافی
وکیل شکایت از صرافی
وکیل شکایت از صرافی کیست؟ وکیل شکایت از صرافی چه حیطه کاری دارد؟ برای چه مواردی می توانیم سراغ وکیل شکایت از صرافی برویم؟ آیا تنها در مسیر قضایی می توانیم از وکیل شکایت از صرافی کمک بگیریم؟ ویژگی های بهترین وکیل شکایت از صرافی چیست؟ وکیل شکایت از صرافی را در تهران چگونه پیدا کنیم و جریان پرونده های خود را به او بسپاریم؟
وکیل شکایت از صرافی فردی در قانون محسوب می شود که در حوزه کیفری و مالی فعالیت می کند. یکی از عمده تفاوت های وکیل شکایت از صرافی با سایر انواع وکلا این است که این وکیل علاوه بر این که در مسیرهای قضایی کارایی دارد، در خصوص شکایت از صرافی به بانک مرکزی، اتحادیه صرافان و سازمان تعزیرات حکومتی نیز می توان از او کمک گرفت. بنابراین این گونه باید گفت که این وکیل یک وکیل همه کاره در نوع خود محسوب می شود.
ما در این مقاله به دنبال پاسخ به چند سوال هستیم. اولا می خواهیم بدانیم که در چه مواردی می توانیم از صرافی ها شکایت کنیم؟ سوال دوم این است که می خواهیم بدانیم این شکایت را باید به کجا ببریم؟ سومین سوال این است که چه ضمانت های قانونی در خصوص شکایت ما وجود دارد؟ سوال چهارم این است که وکیل شکایت از صرافی در این بین چه کمک هایی می تواند به ما کند؟ و…
این چند سوال نشان می دهد که ما باید با مفهوم صرافی و قوانین مربوط به آن آشنا شویم. به بیان ساده تر برای این که بتوانیم این سوالات را از دید قانون مورد بررسی قرار دهیم و بر اساس قانون مربوط به آنها پاسخ دهیم باید با زبان قانون آشنا باشیم. ما باید بدانیم که قانون از چه الفبایی ساخته شده است. زمانی که کمی بتوانیم زبان قانون را درک کنیم می توانیم انتظار داشته باشیم که مفاهیم بیان شده در این خصوص را هم می توانیم درک کنیم. بنابراین در ادامه قصد داریم ابتدا با مهمترین مفاهیم مربوط به عنوان ” شکایت از صرافی ” بپردازیم. با بررسی این مفاهیم کم کم فصل مشترکی با قانون پیدا خواهیم کرد. از آن به بعد است که می توانیم صحبت های قانون در این مبحث را درک کنیم.
وکیل شکایت از صرافی و کارکرد صرافی
وکیل شکایت از صرافی فردی است که به صورت مستقیم با صرافی ها سر و کار دارد. بنابراین اولین مفهومی که باید در خصوص کارکرد وکیل شکایت از صرافی مورد بررسی قرار دهیم، مفهوم صرافی از دید قانون است.
صرافی در معنای کلی و عمومی آن به معنی محلی برای داد و ستد ارز است. به بیان ساده تر صرافی محلی است که ارزهای مختلف را به یک دیگر تبدیل می کند. به طور مثال ریال شما را گرفته و به ازای ارزش آن دلار یا هر ارز دیگری که بخواهید و بر اساس قانون امکان پذیر باشد به شما تحویل می دهد. در این بین صرافی ها حق دارند به ازای این کاری که انجام می دهند درصدی کارمزد دریافت کنند. در کنار این، بسیاری از صرافی اقدام به خرید و فروش سکه نیز می کنند. البته باید گفت که خرید و فروش سکه جنبه ای فرعی برای صرافی ها محسوب می شود و کارکرد اصلی آن ها همان خرید و فروش ارز است. همچنین صرافی ها از دید کلی به عنوان تعیین کننده قیمت ارز در بازار هستند. در ادامه به این کارکرد صرافی ها و اهمیت آن در جامعه از دید قانون خواهیم پرداخت.
اما اگر بخواهیم کارکرد وکیل شکایت از صرافی را متوجه شویم، باید صرافی را از دید قانونی آن مورد بررسی قرار دهیم. صرافی از دید قانون یک شرکت تضامنی می باشد. از این رو صرافی باید تحت عنوان قوانین شرکت های تضامنی که در قانون تجارت به صورت صریح به آنها اشاره شده عمل کنند. شرکت های تضامنی شرکت هایی هستند که انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر را بر عهده می گیرند. منظور از تضامنی بودن شرکت این است که در صورت بروز هر نوع قرضی که سرمایه شرکت قادر به پرداخت آن نباشد، هر کدام از شرکا مسئول پرداخت تمام قبوض محسوب می شوند. همچنین سود ایجاد شده در شرکت به بر اساس میزان سهم هر شریک بین آن ها تقسیم می شود. بنابراین در صورت شکایت از صرافی، وکیل شکایت از صرافی باید بداند که این شرکت در ذات خود یک شرکت تضامنی است و بر اساس قوانین شرکت های تضامنی باید با آن برخورد کند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم. حال که به صورت کلی با عنوان صرافی از دید قانون آشنا شدیم بهتر است سراغ دیگر مفاهیم این حوزه برویم.
وکیل شکایت از صرافی چه می کند؟
وکیل شکایت از صرافی به کسی گفته میشود که ا تمامی راه های قانونی شکایت از صرافی ها آشنایی دارد و میداند که چگونه می تواند از طریق راه های قانونی شرایط نسبتا مساعدی را برای جریان پرونده موکلان خود بوجود آورد و به آنها کمک کند تا کمتر دچار آسیب و خسارت شوند. وکیل شکایت از صرافی در بسیاری از موارد می تواند عملکرد حرفه ای را از خود به نمایش بگذارد که بسیاری از افراد در مورد آن چیزی نمیدانند و اصلا با قوانین حقوقی مربوط به این حوزه آشنایی ندارند.
وکیل شکایت از صرافی میتوانند بهترین اقدامات را انجام دهد و از آنجایی که دارای تخصص و تجربه است می تواند بر اساس دانشی که دارد جریان پرونده های مختلف را در حوزه دادرسی پرونده های مربوط به صرافی تا حد زیادی مدیریت کند. صرافی ها نیز همانند دیگر مشاغل صنف های مختلف باید مسائل مختلفی را رعایت کنند و اقدامات متنوعی انجام دهند تا مورد تایید قانون قرار گیرند و هرگونه سرپیچی از این قوانین میتواند نتایج مختلفی را در پی داشته باشد و افراد مدعی می توانند به راحتی موضوع را به مراجع قضایی ذیصلاح ارجاع دهند تا مسئله به طور کامل مورد پیگیری قرار گیرد و راه حل مناسبی برای آن پیدا شود.
وکیل شکایت از صرافی دارای ویژگی ها و تخصص های مختلفی است که همین موضوع باعث میشود تا افراد بتوانند به راحتی با انعقاد قرارداد وکالت، جریان پرونده را به وکیل شکایت از صرافی بسپارند. امروزه تعداد کسانی که در جریان مشاغل مربوط به صرافی به اقدامات غیر قانونی و سوء استفاده گرایانه دست می زنند کم نیست و به دلیل انکه بسیاری از مردمی که مورد سو استفاده قرار می گیرند به سراغ مراجع قضایی نمی روند، این روند ادامه پیدا می کند و آمار و ارقام نشان میدهد که روز به روز بیشتر هم می شود.
بنابراین به تمامی افراد یکه دچار مشکل در صرافی می شوند و حقوق آنها مورد تضییع واقع می گردد توصیه می شود که از همان ابتدا به سراغ وکیل شکایت از صرافی بروند و از بوجود آمدن مشکلات و چالش های مختلف جلوگیری کنند. وکیل شکایت از صرافی بهترین کسی است که می تواند در حوزه مشکلات مربوط به صرافی فعالیت کند و شرایط نسبتا خوب را برای احقاق حقوق افراد مهیا کنند.
وکیل شکایت از صرافی باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
وکیل شکایت از صرافی باید دارای ویژگی ها و خصوصیات مختلفی باشد تا بتوان به او اطمینان کرد و جریان دادرسی پرونده های خود را او واگذار کرد. اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش آید که وکیل شکایت از صرافی باید دارای چه خصوصیات و ویژگی هایی باشد تا بتوان به او اطمینان کرد و از توانایی های او بهره مند شد؟ برای پاسخ به این سوالات به چند مورد از اساسی ترین و مهم ترین ویژگی های وکیل شکایت از صرافی اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و اطلاعات نسبتا خوبی بدست آورید:
وکیل شکایت از صرافی باید دارای دانش حقوقی و تخصص کافی باشد تا بتواند جریان پرونده های مختلف را به نحوی مناسب مورد حل و فصل قرار دهد. بسیاری از افرادی که نمی توانند به سراغ انعقاد قرارداد وکیل شکایت از صرافی بروند و جریان دادرسی پرونده خود را به یک وکیل حرفه ای بسپارند معمولا دارای اطلاعات نسبی خوبی در مورد وکیل شکایت از صرافی نیستند و نمی دانند که وکیل شکایت از صرافی باید دارای چه دانشی باشد و در جریان پرونده چه اقدامات مهمی را انجام دهد.
از دیگر ویژگی های وکیل شکایت از صرافی ان است که این فرد متخصص و حرفه ای می تواند انواع دادخواست های حقوقی و قانونی را به بهترین نحو ممکن تهیه و آماده ارائه به محاکم قضایی کند. بسیاری از افراد با خود فکر میکنند که وکیل شکایت از صرافی تنها در مواردی اقدام به تهیه و تنظیم اسناد حقوقی می کند کحه وکالت پرونده را بر عهده گرفته باشد اما این تصور کاملا اشتباه است. افرادی که درگیر پرونده های مربوط به صرافی می شوند به راحتی می توانند در مدت زمانی کوتاه به سراغ وکیل شکایت از صرافی بروند و از او بخواهند تا انواع اسناد حقوقی را که لازم دارند را در مدت زمانی کوتاه تهیه کند.
وکیل شکایت از صرافی باید بتواند در جلساتمشاوره حقوقی حضور یابد و به سوالات افراد پاسخ دهد. برخی از افراد هیچ گونه آگاهی در مورد مسائل مختلف ندارند و نمی دانند که چگونه ممکن است برای شکایت از صرافی ها و کمک گرفتن از مراجع قضایی اقدامات لازم را انجام دهند و همین موضوع باعث می شود تا حقوق آنها به نحوی آشکار مورد تضییع واقع گردد.
دیگر ویژگی های وکیل شکایت از صرافی
وکیل شکایت از صرافی می تواند برای اثبات جرم از ادله مناسب و انواع مدارک قانونی استفاده کند. حقیقت آن است بسیاری از افرادی که به تنهایی به سراغ جریان پرونده های حقوقی می روند نمی توانند نتایج نسبتا خوبی را بدست آورند و همین موضوع باعث می شود علاموه بر تضییع حقوق آنها، هزینه و زمان بسیار زیادی را از دست دهند نتوانند شرایط مطلوبی را تجربه کنند؛ به همین دلیل آنها باید به وکیل شکایت از صرافی بروند تا در مدت زمانی کوتاه به جریان پرونده های آنان رسیدگی شود و دیگر زمان و هزینه شان از دست نرود.
از دیگر ویژگی هایی که باید در مورد وکیل شکایت از صرافی بدانید آن است که این فرد باید دارای تجربه باشد و حداقل چندین پرونده را به نتیجه نرسانده باشد تا بتوان به او اطمینان کرد. بسیاری از افراد با خود فکر می کنند که وکیل شکایت از صرافی با وکیل پایه یک دادگستری هیچ تفاوتی ندارد اما این تصویر به هیچ عنوان درست نیست. وکیل شکایت از صرافی نوعی از وکلای پایه یک دادگستری است اما از آنجایی که پرونده های متعددی را به نتیجه رسانده است می تواند ا تکیه بر مهارتی که دارد اقدامات قانونی لازم را انجام دهد.
وکیل شکایت از صرافی می تواند هم به عنوان وکیل خوانده و هم به عنوان وکیل خواهان در جریان پرونده حضور داشته باشد. بنابراین این تصور اشتباه را کنار بگذارید که این وکیل تنها می تواند در جریان پرونده هایی حضور یابد که خواهان قصد شکایت از صرافی را دارد. این وکی توانایی آن را دارد تا در جریان دادرسی پرونده های متنوعی باشد اما باید بگوییم که تخصص و مهارت او در زمینه پرونده هایی است که مربوط به امور صرافی ها می باشند.
وکیل شکایت از صرافی در اکثر موارد از صفر تا صد پرونده را بر عهده می گیرد و حتی این توانایی را دارد تا مراحل تجدید نظر خواهی و واخواهی پرونده نیز به موکل خود کمک کند تا نتایج نسبتا خوبی را بدست آورد و کمتر با مشکلات متعدد روبرو شود. برخی از افراد ی که با وکیل شکایت از صرافی آشنایی ندارند و نمی دانند که چگونه باید این وکیل متخصص را پیدا کنند معمولا دچار پرونده های نسبتا پیچیده ای مش شوند مو هیچ راهی برای نجات خود نمی توانند پیدا کنند و در نهایت علاوه بر اینکه آسیب و خسارات بسیار زیادی به آنها وارد می شود، جریان دادرسی پرونده های آنان نیز با خطرات متعددی روبرو می گردد.
وکیل شکایت از صرافی، وکیلی در حوزه مالی
وکیل شکایت از صرافی وکیلی است که بر اساس قوانین تجارت و قوانین شرکت های تضامنی عمل می کند. در این جا می خواهیم کمی از نقش قانون در اقتصاد و تجارت صحبت کنیم. در واقع می خواهیم بدانیم یک صرافی به عنوان یک شرکت تضامنی چه کارکردی در اقتصاد دارد و قانون چگونه می تواند آن را تحت کنترل خود داشته باشد. این مسئله می تواند بخش مهمی از کارکرد وکیل شکایت از صرافی را برای ما روشن کند.
به طور کلی سیستم اقتصادی در هر جامعه ای شبیه به یک ماشین پر از چرخ دنده است. این چرخ دنده ها که نماد یک بنگاه اقتصادی است، با کار در کنار یک دیگر ماشین اقتصاد را به حرکت در می آوردند. کار اصلی قانون و مجری آن ( دولت ) در حوزه اقتصاد این است که بتواند این چرخ دنده ها را به شکل درستی در کنار یک دیگر قرار دهد و هر گاه چرخ دنده ای خارج از قاعده شروع به چرخیدن کند آن را تعمیر نماید. صرافی به عنوان یک نهاد مالی در این ماشین فعالیت می کند. در واقع صرافی مسئول تنظیم قیمت ارز در بازار است. به نوعی صرافی ها مسئول تنظیم سرعت کار چرخ دنده ها در این ماشین هستند. از این رو اگر یک صرافی بر اساس میل خود بخواهد این سرعت را تنظیم کند کاملا مشخص است که اقتصاد به فروپاشی می رسد. از این رو قانون به بانک مرکزی این قدرت را داده است که صرافی ها را تحت اختیار خود داشته باشد و صرافی ها باید بر اساس دستورات عالی ترین نهاد مالی عمل کنند. این موضوع هم در خصوص ارز و هم در مورد بازار طلا و سکه صادق است. بنابراین بر اساس همین سخن مشخص می شود که یکی از نهادهایی که وکیل شکایت از صرافی می تواند در آن شکایت موکل خود را مطرح کند، بانک مرکزی است. زیرا بانک مرکزی مهمترین نهاد بالاسری صرافی ها محسوب می شود. این شکایت از دید بانک مرکزی نیز یک نوع لطف محسوب می شود. زیرا به بانک مرکزی این امکان را می دهد که چرخ دنده خراب یا معیوب در سیستم اقتصادی را شناسایی کند. این موضوع به خوبی جنبه ای مهم از کارکرد وکیل شکایت از صرافی را به ما نشان می دهد.
وکیل شکایت از صرافی، وکیل حقوقی یا کیفری؟
وکیل شکایت از صرافی وکیلی در حوزه کیفری محسوب می شود. بنابراین با مفاهیمی مانند جرم سر و کار خواهد داشت. به بیان ساده تر با وجود این که وکیل شکایت از صرافی فردی است که با قوانین تجارت باید کار کند و این قوانین عمدتا در حوزه حقوقی تدوین شده است، اما عملکرد اصلی آن را می توان در بخش کیفری مشاهده کرد.
حال سوال مهمی که ایجاد می شود این است که وقتی گفته می شود وکیل شکایت از صرافی یک وکیل کیفری است، منظورمان چیست و چه تفاوتی با جنبه حقوقی دارد؟ در واقع حقوقی یا کیفری بودن یک وکیل بستر اصلی کار او را مشخص می کند. اگر بخواهیم به صورت کلی این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم این گونه می توانیم بگوییم که قانون در حالت کلی از دو بخش عمده حقوقی و کیفری تشکیل شده است. یعنی هر چیزی که شما در قانون می بینید و یا می شنوید در یکی از این دو دسته بزرگ قرار می گیرد.
حقوقی آن بخش از قانون است که قانونگذار در آن سعی کرده حقوق هر فرد در جامعه و در موقعیت های مختلف را مشخص کند. در واقع در بخش حقوقی مشخص می شود که هر فرد در جامعه باید چگونه رفتار کند. قوانین تجارت، قوانین خانواده و … هر کدام در این حوزه قرار دارند. شما به واسطه این قوانین متوجه می شوید که اساسا برای هر تصمیم شما چه موارد قانونی پیش بینی شده و شما چگونه باید در آن پیش بروید.
اما کیفری داستانی دیگر دارد. وکیلی مانند وکیل شکایت از صرافی به خوبی می داند که در قانون کیفری مفهوم جرم مورد بررسی قرار می گیرد. در این جا مشخص می شود که کدام فعل جرم است و باید برای آن مجازات هایی در نظر گرفته شود. جزوه کیفری به اندازه ای مهم است که حتی می توان در آن برای زنده ماندن یا نماندن یک نفر تصمیم گیری کرد. در واقع کار وکیل شکایت از صرافی در این بستر این است که اولا بتواند نشان دهد که فعل انجام شده جرم بوده و سپس بر اساس جرم اثبات شده مجازات قابل قبولی را از دادگاه برای مجرم درخواست کند. حال موکل او می تواند خود شخصیت حقوقی یا حقیقی داشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که شکایت از صرافی به عنوان یک شخصیت حقوقی است. یعنی شما از خود شرکت ( و نه اشخاص ) شاکی هستید.
وکیل شکایت از صرافی و مفهوم جرم
وکیل شکایت از صرافی وکیلی است با جرم سر و کار دارد. بنابراین برای این که بتوانیم با کارکرد وکیل شکایت از صرافی آشنا شویم باید بدانیم که اساسا جرم در قانون چیست و چگونه تعریف می شود. اگر از یک فرد عادی بپرسیم که جرم چیست احتمالا این گونه بیان می کند که جرم عبارت است هر کاری که بر خلاف قانون باشد. این تعریف تنها یک سوم از تعریف قانون از جرم است. به بیان ساده تر برای اثبات و تعریف یک جرم باید سه رکن اساسی کنار یکدیگر به صورت همزمان اثبات شود. این ارکان عبارتند از رکن مادی، رکن معنوی و رکن قانونی. زمانی که این سه رکن به صورت همزمان در کنار یکدیگر قرار بگیرد امکان اثبات جرم به وجود می آید.
رکن مادی به این نکته توجه می کند که اثرات انجام یا ترک یک فعل آسیب زننده بوده یا خیر. به بیان ساده تر در رکن مادی به آسیب های مادی یا جانی توجه می شود. در صورتی که این آسیب ها قابل اثبات باشد می توان گفت که رکن مادی جرم اثبات شده است.
رکن دوم برای اثبات جرم، رکن معنوی است. در واقع در رکن معنوی باید مشخص شود که فاعل با دیدگاه و هدف قبلی این کار را انجام داده است. در واقع باید عمدی بودن این فعل با علم به جرم یا مضر بودن آن اتفاق اثبات شود. در صورتی که اثبات شود که جرم به واسطه یک عمل سهوی یا غیر آگاهانه رخ داده عملا این رکن اثبات نمی شود و شما نمی توانید متهم را مجرم بخوانید. یکی از مهمترین کارکرد وکلا در این حوزه از جمله وکیل شکایت از صرافی در این بخش رقم می خورد.
اما رکن سوم که همان رکن قانونی است دقیقا همان تعریفی دارد که در ابتدا بیان کردیم. در این رکن هر کاری که خلاف قانون باشد و قانون نسبت به آن صحبتی کرده باشد را می توان جرم دانست. به بیان ساده تر وکلا در این بخش به دنبال این هستند که بتوانند فعل صورت گرفته را در ظرفی از قانون قرار دهند. اگر این ظرف وجود داشته باشد مجازاتی نیز برای آن مشخص می شود. اما اگر قانون در خصوص فعلی سکوت کرده باشد اساسا نمی توان آن را جرم تلقی کرد. این نکته بسیار مهمی است که به خودی خود می تواند جنبه ای از کارکرد وکیل شکایت از صرافی نشان دهد.
وکیل شکایت از صرافی به نهاد های مالی
وکیل شکایت از صرافی امکان شکایت از 4 طریق مختلف را دارد که دو مسیر آن به صورت مستقیم به عنوان نهادهای مالی شناخته می شود. بگذارید ساده تر بیان کنیم. وکیل شکایت از صرافی امکان شکایت از طریق کانون صرافان و بانک مرکزی را دارد. در ادامه می خواهیم به صورت خلاصه به بررسی هر کدام از این مسیرها بپردازیم.
صرافی به عنوان یک نهاد مالی و به عنوان یک بنگاه اقتصادی در جامعه شناخته می شود. به زبان ساده تر صرافی یک شغل در جامعه است. از این رو به صورت طبیعی و قانونی همانطور که هر شغلی کانون یا صنفی برای خود دارد و این کانون به عنوان نهاد قانونی شناخته می شود، برای صرافان نیز این کانون و نهاد وجود دارد. بر اساس قانون اولین نهاد قانونی که موظف به رسیدگی شکایت های شغلی و صنفی است، همان کانون یا صنف است. به طور مثال اگر یک خیاط تخلفی داشته باشد اولین نهادی که به این تخلف باید رسیدگی کند صنف خیاطان است.
بنابراین در اولین گام برای شکایت از صرافی، وکیل شکایت از صرافی می تواند سراغ کانون صرافان مراجعه کند. این کانون موظف است تخلفات صورت گرفته را بررسی و اعلام نتیجه کند. توجه کنید که هر صنفی برای خود وظایفی دارد. عدول از این وظایف به عنوان تخلف ( و نه جرم ) شناخته می شود. زمانی که تخلفی از سمت یکی صرافی رخ بدهد ( از وظایف تعیین شده عدول کند. مثلا اقدام به فروش ارز نکند و یا … ) این تخلف باید در کانون صرافی مورد بررسی قرار بگیرد.
نهاد بالاسری کانون صرافان، بانک مرکزی است که به عنوان مهمترین نهاد مالی در کشور شناخته می شود. در واقع اصلی ترین نهاد قانون گذار و مشخص کننده سیاست کاری صرافان همین بانک مرکزی است. بنابراین در صورت بروز تخلف می توان به بانک مرکزی نیز شکایت کرد. این کاری است که وکیل شکایت از صرافی به خوبی می تواند آن را انجام دهد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اساسا شما می توانید به صورت همزمان به کانون صرافان و بانک مرکزی شکایت خود را ارائه دهید.
وکیل شکایت از صرافی از مسیر قضایی
وکیل شکایت از صرافی می تواند به جز نهاد های قانونی کانون صرافان و بانک مرکزی از مسیر قضایی نیز اقدام کند. توجه کنید که در خصوص شکایت از مسیر نهاد های مالی و پولی تنها مبحث تخلف عنوان می شود و وکیل شکایت از صرافی امکان طرح جرم از این طریق را ندارد. اما از طریق سازمان تعزیرات حکومتی و از طریق دادگاه کیفری وکیل شکایت از صرافی می تواند اعلام جرم و شکایت کند.
سازمان تعزیرات حکومتی سازمانی قانونی است که وظیفه اصلی آن مقابله با انواع بی قانونی ها در حوزه اقتصاد و تجارت است. در واقع این سازمان دارای ابزارهای قانونی مختلف برای مقابله با متخلفین است. از این رو شما به کمک وکیل شکایت از صرافی زمانی که از یک صرافی به این سازمان شکایت می کنید در صورت مشخص شدن تخلف و جرم صورت گرفته این سازمان وارد عمل می شود و حتی این قدرت را دارد که آن صرافی را پلمپ کند.
اما در خصوص مسیر قضایی و دادگاهی باید اینگونه گفت که اگر بر اساس تعریف جرم، صرافی جرمی مرتکب شده باشد که معمولا در حوزه اخلال اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد، این دادگاه کیفری است که به این جرایم رسیدگی می کند. در واقع دادگاه کیفری عالی ترین مرجع قضایی برای رسیدگی به این جرایم محسوب می شود. بنابراین اگر ثابت شود صرافی با هدف اخلال در نظام اقتصادی کاری انجام داده است جرم او باید در این دادگاه مورد بررسی قرار بگیرد. در این مسیر نیز می توان از وکیل شکایت از صرافی به عنوان فردی آشنا به قوانین کیفری استفاده کرد.
بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران
یکی از اساسی ترین و مهم ترین سوالاتی که باعث درگیری ذهن بسیاری از افراد می شود آن است که بهترین بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران را چگونه می توان پیدا کرد و از او کمک گرفت؟ بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا بتوانیم از او کمک بگیریم و جریان دادرسی پرونده های خود را به او واگذار کنیم؟
بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران کسی است که علاوه بر دانش حقوقی، سال های زیادی را در زمینه های مختلف فعالیت کرده است و به خوبی می داند که چگونه باید پرونده های مختلف را به نحوی مناسب مورد پیگیری قرار دهد و آنها را در جریان دادرسی پیش ببرد. بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران می تواند به عموم مردمی که به او مراجعه می کنند کمک تا جریان پرونده های خود را به بهترین نحو ممکن پیش ببرند و کمتر دچار مشکل و خسارت شوند. در این زمینه معمولا تجربیات کاری و تعداد پرونده های موفق این وکیل متخصص می تواند به خوبی مشخص کند که این فرد تا چه حد دارای مهارت است.
بهترین وکیل شکایت از صرافی در تهران را می توان به کمک گروه متخصص حقوقی پارسا پیدا کرد و از او کمک گرفت. گروه متخصص و با تجربه پارسا سال های زیادی است که رد زمینه پرونده های حقوقی مختلف فعالیت می کند و می تواند جریان دادرسی پرونده های مربوط به این حوزه را به متخصص ترین وکیلی که در این زمینه فعالیت می کند ارجاع دهد تا مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد تا راه حلی مناسب برای ان ارائه گردد.
مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافیها
وکیل شکایت از صرافی به خوبی از تمامی مقررات و قوانینی که ناظر بر عملیات ارزی هستند اطلاع دارد و میداند که چگونه باید از این مقررات در راستای پیشبرد اهداف موکل خود استفاده کند تا موکل کمتر دچار آسیب و خسارت شود. به چند مورد از مهم ترین و اساسی ترین و مقررات و قوانینی که باید در مورد صرافی ها بدانید اشاره می کنیم:
معاملات نقدی: معاملاتی هستند که خریدار و فروشنده به محض انجام معامله، ارز و ریال مورد معامله را مبادله نموده و شامل حوالههای ارزی نیز میباشد.
معاملات آتی و سلف: معاملاتی هستند که مبادله ارز و ریال به روز یا روزهای آینده محول میگردد. معاملات فردایی: معاملاتی است که مبادله ارز و ریال به روز یا روزهای آینده موکول شده، به طور عمده توسط اشخاص حقیقی انجام پذیرفته و اغلب موارد منجر به تحویل فیزیکی ارز نشده و تنها تفاوت قیمت تسویه میگردد. روز کاری بانکی: روزی است که بانکها برای ارائه خدمات بانکی باز هستند.
معاملات جزئی: به معاملاتی گفته میشود که مبلغ ارزی آن حداکثر معادل 10 هزار دلار باشد. معاملات عمده: به معاملاتی گفته میشود که مبلغ ارزی آن از معادل 10 هزار دلار بیشتر باشد. سامانه نظارت ارز (سنا): سامانهای است که صرافیها موظف میباشند آمار و اطلاعات کلیه معاملات و خرید و فروش ارز خود را در آن ثبت نمایند.
قانون در مورد عوامل بازار در جریان پرونده های صرافی ها
وکیل شکایت از صرافی در مورد عوامل بازار در جریان پرونده ههای صرافی اطلاع دارد و می تواند این موارد را در جلسات مشاوره ای با زبانی ساده برای موکلان خود نیز توضیح دهند. بر اساس قانون کشور ما باید بدانید که:
صرافیهای دارای مجوز فعالیت معتبر از بانک مرکزی، مجاز به اشتغال به معاملات ارزی هستند. این صرافیها میتوانند نسبت به خرید و فروش ارز برای خود و یا برای مشتریان خود اقدام نمایند.
تبصره: انجام هر گونه عملیات صرافی در فضای اینترنتی و یا مجازی ممنوع میباشد.
به جز افراد موضوع ماده فوق، اشتغال به خرید و فروش ارز، مدیریت و تسویه معاملات به هر نحو ممنوع است.
ساعات کاری: انجام معاملات عمده توسط صرافیها صرفاً از ساعت 10 الی 18 روزهای کاری بانکی مجاز میباشد.
اعلام نرخ ارز و الزام به انجام معامله: صرافیها در صورتی مجاز به خرید و فروش ارز میباشند که قبلاً نسبت به اعلام همزمان نرخ خرید و فروش ارز در محل استقرار صرافی و یا تارنمای صرافی اقدام نمایند. الزام به ثبت معاملات در “سنا”: کلیه صرافیها موظفند معاملات عمده و جزئی را به صورت همزمان در “ثنا” ثبت نمایند.
میانگین موزون نرخ خرید صرافیها و میانگین موزون نرخ فروش صرافیها در محدوده زمانی مندرج در این مقررات بر اساس اطلاعاتی که رأساً توسط صرافیهای مجاز به “سنا” ارسال میشود محاسبه شده و در پایگاه اینترنتی آن اعلام میشود. نرخهای اعلام شده میانگین موزون معاملات انجام شده در یک ساعت و کل روز است. آخرین نرخ محاسبه شده به شرح ماده فوق، نرخ پایانی (Closing Rate) روز کاری خواهد بود.
تصفیه معاملات: چنانچه ارز مورد معامله به صورت اسکناس باشد میباید همزمان با انجام معامله، ارز و ریال بین طرفین مبادله و تصفیه نهایی شود؛ چنانچه ارز مورد معامله به صورت حواله باشد ریال مربوطه همزمان با انجام معامله پرداخت و انتقال ارز با توافق طرفین و در کوتاهترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت.
معاملات عمده: چنانچه ارز مورد معامله به صورت اسکناس باشد میباید همزمان با انجام معامله و یا حداکثر ظرف همان روز، ارز و ریال بین طرفین مبادله و تصفیه نهایی شود؛ چنانچه ارز مورد معامله به صورت حواله باشد ریال مربوطه همزمان با انجام معامله پرداخت و انتقال ارز با توافق طرفین و در کوتاهترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت.
در مواردی که فروشندگان از اقدام به برگزاری مزایده نمایند، برنده مزایده ملزم به عرضه ارز خریداری شده به عموم متقاضیان است. انتقال ارز مذکور توسط برنده مزایده به صورت انحصاری به یک شخص حقیقی یا حقوقی موکول به ارائه اسناد مثبته دال بر واردات کالا و خدمات توسط خریدار میباشد. مسئولیت احراز صحت مدارک مذکور بر عهده برنده مزایده است. انجام معاملات آتی و سلف ارز فقط بر اساس دستورالعمل مصوب بانک مرکزی مجاز خواهد بود.
دستورالعمل خرید و فروش ارز در شبکه صرافیهای مجاز چه می گوید؟
بسیاری از افرادی که به سراغ دستورالعمل خرید و فروش در شبکه های صرافی های مجاز می روند باید در ابتدا با وکیل شکایت از صرافی مشاوره داشته باشند تا در مورد آن اطلاعات مفیدی بدست آورند و از بوجود آمدن هرگونه خطا و اشتباه جلوگیری کنند.
بنا بر اعلام روابط عمومی بانک مرکزی در اجرای تصویبنامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۶/05/1397 هیئت وزیران، “دستورالعمل خرید و فروش ارز در شبکه صرافیهای مجاز” به شرح زیر ابلاغ میشود:
خرید و فروش ارز حاصل از صادرات به صورت حوالههای ارزی در چارچوب مقررات ارزی بر مبنای نرخ بازار صرفاً از طریق “سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما)” مجاز است.
صرافیهای مجاز معتبر موظفند حوالههای ارزی خریداری شده از صادرکنندگان را در سامانه نیما رأساً و یا به واسطه سایر صرافیهای معتبر و بانکهای عامل حداکثر ظرف مدت سه روز کاری به فروش رسانند.
نرخ فروش ارز صرافیهای مجاز معتبر حداکثر یک درصد بالای نرخ خرید مندرج در سامانه “نیما” و “سنا” خواهد بود. خرید و فروش ارز به صورت اسکناس (معاملات جزئی بر مبنای مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافیها) توسط صرافیهای مجاز معتبر صرفاً با ثبت در “سامانه نظارت ارز (سنا)” امکانپذیر است.
کلیه صرافیهای مجاز معتبر میتوانند نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی اقدام کنند. فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافیهای مجاز معتبر بابت مصارف ارزی خدماتی به شرح فهرست پیوست با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی مجاز است.
انجام هرگونه معاملات فردایی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی ممنوع است. هر گونه اعلام نرخ خرید و فروش ارز توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیر صرافیهای موضوع این مقررات ممنوع است. متخلفین از این مقررات به استناد قانون پولی و بانکی کشور، قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی، قانون اخلال در نظام اقتصادی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.