وکیل داوری

وکیل داوری (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل داوری

 وکیل داوری دارای تحصیلات حقوقی و تجربه بسیار زیادی در زمینه حل و فصل پرونده های مربوط به داوری است. وکیل داوری به چه کسی گفته می شود؟ وکیل داوری را تا چه حد می شناسید؟ آیا عموم مردم می توانند از خدمات وکیل داوری استفاده کنند؟ چه زمانی باید به وکیل داوری مراجعه کنیم؟ خدمات وکیل داوری به چه مواردی تقسیم می شوند؟

 وکیل داوری باید دارای ویژگی های مختلفی باشد تا بتوانیم او را به عنوان یک فرد حرفه ای در جریان پرونده های حقوقی خود وارد کنیم. وکیل داوری یکی از افرادی ایست که می تواند در زمینه پرونده های مختلف در محاکم قضایی حضور یابد و در کوتاهترین زمان ممکن به جریان قانونی آن رسیدگی کند.

در حالت کلی امروزه تعداد  وکلای پایه یک دادگستری بسیار زیاد است اما بهترین کار در هنگام مواجه با این وکلا آن است که در ابتدا موضوع پرونده خود را شناسایی کنید و سپس به دنبال یک وکیل متخصص در ان حرفه باشید. وکیل داوری متخصص معمولا می تواند بهترین عملکرد را در جریان این پرونده ها ایفا کند.

وکیل داوری و مشاوره اینترنتی

با گسترش ارتباطات و پیشرفت اینترنت دیگر همه افراد به راحتی می توانند بدون جابجایی و مراجعه به دفتر وکیل، به راحتی با وکیل داوری ارتباط برقرار کنند. مشاوره حقوقی اینترنتی با وکیل داوری بسیار راحت است. عموم مردم در تمامی نقاط کشور می توانند بسیار آسان تر از هر زمان دیگری از طریق موبایل هوشمند یا یک رایانه ساده که به اینترنت متصل باشد با وکیل داوری چت کنند و سوالات خود را از او بپرسند.

در جریان مشاوره حقوقی با وکیل داوری مهم نیست که افراد در چه سن و سالی باشند یا چه جنسیتی داشته باشند، همه آنان می توانند به راحتی با وکیل داوری صحبت کنند و مشکلات خود را با او مطرح نمایند. وکیل داوری بهتر از هر شخص دیگری می تواند به پرونده های مربوط به این حوزه رسیدگی کند، چرا که دارای تجربه بسیار زیادی است و از آنجایی که مراحل قانونی آن را چندین بار طی کرده اند، دیگر از تمامی چالش ها و جزییات مربوط به جریان دادرسی پرونده های داوری آگاهی دارند و بدون هیچگونه توقفی تمامی این مراحل را طی می کنند.

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که هیچ اطلاع حقوقی در مورد پرونده های داوری ندارید و دوست دارید تا اطلاعات مختلفی در مورد ان بدست اورید، بهتر است از وکیل داوری در این زمینه کمک بگیرید. وکیل داوری می تواند علاوه بر ارائه خدمات مشاوره غیر حضوری در صورت نیاز موکلانش، مشاوره حضوری نیز ارائه دهد.

اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش آید که مشاوره حضوری با وکیل داوری بهتر است یا انکه مشاوره غیر حضوری؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که هر یک از این مشاوره ها دارای تفاوت های گوناگونی هستند و شما باید بر اساس نیاز خود تصمیم بگیرید که از کدام یک از این مشاوره ها استفاده کنید. در صورتی که وکیل داوری خودش تشخیص دهد که پرونده شما نیاز به چه نوع مشاوره ای دارد، در مواردی که شرایط پرونده حساس باشد و نیاز به رسیدگی دقیق و تحلیل بسیار زیادی داشته باشد بهتر است از خدمات حقوقی مشاوره حضوری با وکیل داوری استفاده کرد.

چه زمان به وکیل داوری مراجعه کنیم؟

یک از چالش های ذهنی مهمی که دربرخی از موارد ذهن افراد را به خود مشغول میکند آن است که بهترین موقعیت برای مراجعه به وکیل داوری چه زمانی است؟ حقیقت آن است که در صورت مراجعه به وکیل متخصص احتمال آسیب و عدم موفقیت شما در پرونده کاهش می یابد.

در برخی از موارد این موضوع دیده می شود که بسیاری از افراد هنگامی به وکیل داوری مراجعه می کنند که جریان پرونده آنها دچار مشکل شده است و بسیار به تعویق افتاده است. معمولا در این موارد برخی از افراد انتظار دارند که وکیل داوری به سرعت جریان پرونده را به نفع آنها تغییر دهد اما چنین انتظاری کاملا نابجا و اشتباه است. وکیل داوری در هر زمان از جریان دادرسی که وارد پرونده شود از میزان آسیب حکم صادره می کاهد اما نباید اینگونه انتظار داشت که میزان آسیب های قبلی پرونده نیز به طور کل از بین برود. برای تغییر شرایط پرونده به زمان بسیار زیادی نیاز است و به صورت ناگهانی این تغییر اتفاق نمی افتد.

با توجه به چنین توضیحاتی می توان گفت که بهترین زمان مراجعه به وکیل داوری همان ابتدای پرونده است. زیرا هر چقدر که رسیدگی به پرونده سریعتر آغاز شود از میزان صدمات نیز از همان ابتدا کاسته می شود و موکلان وکیل داوری میتوانند از خدمات حقوقی او بهترین استفاده را بکنند.

 وکیل داوری و ویژگی بسیار مهمی که باید داشته باشد:

 وکیل داوری باید بر تمامی قوانین مربوط به داوری تسلط داشته باشد. برخی از این قوانین در سال های اخیر بروز شده اند و یک وکیل متخصص و حرفه ای کسی است که توانسته باشد در این زمینه اطلاعات جدید را کسب کرده باشد. عملکرد یک وکیل داوری خوب در جریان پرونده های حقوقی مربوط بسیار تاثیر گذار و با اهمیت است.

بهترین راهکار برای آنکه بتوانید از میزان تسلط وکیل داوری از قوانین و مفاد حقوقی آگاهی پیدا کنید آن است که در جلسات مشاوره حقوقی با او شرکت کنید. جلسات مشاوره حقوقی با وکیل داوری می تواند باعث بهبود شرایط دادرسی شود و از تضییع حقوق افراد جلوگیری می شود.

قبل از آنکه بخواهید برای انعقاد قرارداد با وکیل داوری اقدام کنید بهتر است در ابتدا اطلاعات خود را در مورد او گسترش دهید تا بتوانید با اعتماد کامل برای انعقاد وکالت با وکیل داوری تصمیم گیری کنید.

وکیل داوری و آیین دادرسی مدنی

بسیاری از افرادی که به وکیل داوری مراجعه می کنند دوست دارند که بدانند جریان داوری در قانون آیین دادرسی مدنی به چه نحو است و چه قوانینی در مورد آنها پایه گذاری شده است. برای اطلاع یافتن از تمامی این موارد به شما پیشنهاد می کنیم که به نکات قانون آیین دادرسی مدنی که به طور خلاصه به آنها اشاره می کنیم، توجه کنید:

 كليه اشخاصي كه اهليت اقامه دعوا دارند مي‌ توانند با تراضي يكديگر منازعه و اختلاف خود را خواه در دادگاهها طرح شده يا نشده‌ باشد و در صورت طرح در هر مرحله‌ اي از رسيدگي باشد، به داوري يك يا چند نفر ارجاع دهند.

متعاملين مي‌ توانند ضمن معامله ملزم شوند و يا به‌ موجب قرارداد جداگانه تراضي نمايند كه در صورت بروز اختلاف بين آنان به داوري‌ مراجعه كنند و نيز مي‌ توانند داور يا داوران خود را قبل يا بعد از بروز اختلاف تعيين نمايند. در كليه موارد رجوع به‌ داور، طرفين مي‌ توانند انتخاب داور يا داوران را به شخص ثالث يا دادگاه واگذار كنند.

در مورد معاملات و قراردادهاي واقع بين اتباع ايراني و خارجي، تا زماني‌ كه اختلالي ايجاد نشده است طرف ايراني نمي‌ تواند به‌ نحوي‌ از انحاء ملتزم شود كه در صورت بروز اختلاف حل آن را به‌ داور يا داوران يا هيأتي ارجاع نمايد كه آنان داراي همان تابعيتي باشند كه طرف معامله دارد.‌ هر معامله و قراردادي كه مخالف اين منع قانوني باشد در قسمتي كه مخالفت دارد باطل و بلااثر خواهد بود.

ارجاع دعاوي راجع به اموال عمومي و دولتي به‌ داوري پس از تصويب هيأت‌ وزيران و اطلاع مجلس شوراي اسلامي صورت مي‌ گيرد.‌ در مواردي كه طرف دعوا خارجي و يا موضوع دعوا از موضوعاتي باشد كه قانون آن را مهم تشخيص داده، تصويب مجلس شوراي اسلامي نيز ضروري‌ است.

در هر مورد كه داور تعیین مي‌ شود بايد موضوع و مدت داوري و نيز مشخصات طرفين و داور يا داوران به‌ طوري كه رافع اشتباه باشد‌ تعيين گردد. در صورتي كه تعيين داور بعد از بروز اختلاف باشد، موضوع اختلاف كه به‌ داوري ارجاع شده بايد به‌ طور روشن مشخص و مراتب به داوران‌ ابلاغ شود.

در مواردي كه طرفين معامله يا قرارداد متعهد به معرفي داور شده ولي داور يا داوران خود را معين نكرده باشند و در موقع بروز اختلاف‌ نخواهند و يا نتوانند در معرفي داور اختصاصي خود اقدام و يا در تعيين داور ثالث تراضي نمايند و تعيين داور به‌ دادگاه يا شخص ثالث نيز محول نشده‌ باشد، يك‌ طرف مي‌ تواند داور خود را معين كرده به‌ وسيله اظهارنامه رسمي به‌ طرف مقابل معرفي و درخواست تعيين داور نمايد و يا نسبت به تعيين‌ داور ثالث تراضي كند. در اين‌ صورت طرف مقابل مكلف است ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ اظهارنامه داور خود را معرفي و يا در تعيين داور ثالث تراضي‌ نمايد. هرگاه تا انقضاي مدت ياد شده اقدام نشود، ذي‌ نفع مي‌ تواند حسب مورد براي تعيين داور به‌ دادگاه مراجعه كند.

نکات قانونی مهم در مورد داوری

در مواردي‌ كه مقرر گردیده است حل اختلاف به‌ يك نفر داور توسط وکیل داوری ارجاع شود و طرفين نخواهند يا نتوانند در انتخاب داور تراضي نمايند و‌ نيز در صورتي كه داور يكي از طرفين فوت شود، يا استعفا دهد و طرف نامبرده نخواهد جانشين او را معين كند و يا در هر موردي كه انتخاب داور به‌ شخص ثالث واگذار شده و آن شخص از تعيين داور امتناع نمايد يا تعيين داور از طرف او غير ممكن باشد، هر يك از طرفين مي‌ توانند با معرفي داور‌ مورد نظر خود وسيله اظهارنامه از طرف مقابل درخواست نمايد كه ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ اظهارنامه نظر خود را در مورد داور واحد اعلام كند و يا‌ حسب مورد در تعيين جانشين داور متوفي يا داوري كه انتخاب او وسيله ثالث متعذر گرديده اقدام نمايد. در صورتي كه با انقضاي مهلت،‌ اقدامي به‌ عمل نيايد،‌ برابر قسمت اخير ماده قبل عمل خواهد شد.

هرگاه نسبت به اصل معامله يا قرارداد راجع به داوري بين طرفين اختلافي باشد دادگاه ابتدا به آن رسیدگی و اظهار نظر مي‌ نماید. در صورتي كه طرفين نسبت به دادگاه معيني براي انتخاب داور تراضي نكرده باشند، دادگاه صلاحيتدار براي تعيين داور، دادگاهي‌ خواهد بود كه صلاحيت رسيدگي به اصل دعوا را دارد.

هرگاه طرفين ملتزم شده باشند كه در صورت بروز اختلاف بين آنها شخص معيني داوري نمايد و آن شخص نخواهد يا نتواند به‌ عنوان‌ داور رسيدگي كند و به داور يا داوران ديگري نيز تراضي ننمايند، رسيدگي به اختلاف در صلاحيت دادگاه خواهد بود. در صورتي كه در قرارداد داوري، تعداد داور معين نشده باشد و طرفين نتوانند در تعيين داور يا داوران توافق كنند، هر يك از طرفين بايد‌ يك نفر داور اختصاصي معرفي و يك نفر به‌ عنوان داور سوم به‌ اتفاق تعيين نمايند.

در هر مورد كه داور يا داوران، وسيله يك طرفه يا طرفين انتخاب مي‌ شود، انتخاب‌ كننده مكلف است قبولي داوران را اخذ نمايد.‌ ابتداي مدت داوري روزي است كه داوران قبول داوري كرده و موضوع اختلاف و شرايط داوري و مشخصات طرفين و داوران به همه آنها ابلاغ شده‌ باشد.

كليه قضات و كارمندان اداري شاغل در محاكم قضايي نمي‌ توانند داوري نمايند هر چند با تراضي طرفين باشد. در مواردي كه داور با قرعه تعيين مي‌ شود، هر يك از طرفين مي‌ توانند پس از اعلام در جلسه، در صورت حضور و در صورت غيبت از‌ تاريخ ابلاغ تا ده روز، داور تعيين شده را رد كنند، مگر اين‌ كه موجبات رد بعدا حادث شود كه در اين‌ صورت ابتداي مدت روزي است كه علت رد حادث‌ گردد. دادگاه پس از وصول اعتراض، رسيدگي مي‌ نمايد و چنانچه اعتراض را وارد تشخيص دهد داور ديگري تعيين مي‌ كند.

‌چنانچه داور پس از قبول داوري بدون عذر موجه از قبيل مسافرت يا بيماري و امثال آن در جلسات داوري حاضر نشده يا استعفا دهد و‌ يا از دادن رای امتناع نماید، علاوه بر جبران خسارات وارده تا پنج سال از حق انتخاب شدن به داوري محروم خواهد بود. نسبت به امري‌ كه از طرف دادگاه به‌ داوري ارجاع مي‌ شود اگر يكي از داوران استعفا دهد يا از دادن رای امتناع نماید و يا در جلسه داوري‌ دو بار متوالي حضور پيدا نكند دو داور ديگر به‌ موضوع رسیدگی و راي خواهند داد. چنانچه بين آنان در صدور رأي اختلاف حاصل شود، دادگاه به‌ جاي‌ داوري كه استعفا داده يا از دادن رای امتناع نموده يا دو بار متوالي در جلسه داوري حضور پيدا كرده ظرف مدت ده روز داور ديگري به‌ قيد قرعه انتخاب‌ خواهد نمود، مگر اين‌ كه قبل از انتخاب به اقتضاء مورد، طرفين داور ديگري معرفي كرده باشند. در اين‌ صورت مدت داوري از تاريخ قبول داور جديد‌ شروع مي‌ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×