لایحه در خصوص تجاوز به عنف

لایحه در خصوص تجاوز به عنف (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

موضوع تجاوز به عنف و مجازات مربوط به آن  همواره یکی از موضوعات داغ حقوقی به شمار می آید. قابل توجه است که این موضوع هیچ گاه در آمار پرونده های حقوقی کمرنگ نشده است و سال ها است که شاهد این موضوع  هستیم. لایحه در خصوص تجاوز به عنف یکی از انواع لایحه های دفاعیه می باشد که در خصوص جرایم محاربه و جنایی تنظیم می شود. لایحه های دفاعیه جرایم حساس و با مجازات های سنگین مانند لایحه در خصوص تجاوز به عنف بسیار مهم و حائز اهمیت هستند. به هر حال برای برخورد با نظم عمومی ، مقررات شرعی و احساسات عمومی جامعه این موضوع از درجه حساسیت زیادی برخوردار می باشد. در ادامه قصد داریم تا شما را با جرم زنای به عنف و مجازات های آن آشنا نماییم .

تجاوز به عنف به چه معناست؟

عنف در معنای لغوی به معنی زور و خشونت می باشد. زنای به عنف براساس قانون، ایجاد نزدیکی با زن بدون رضایت او و در واقع نزدیکی که با قهر و غلبه یعنی خشونت و زور صورت گرفته، می باشد. تجاوز به عنف در قانون تمام کشورهای جهان بسیار مورد توجه است. این جرم بدلیل خدشه دار کردن عواطف عمومی و ضربات روحی که وارد می کند، شدیدترین مجازات ها برای آن در نظر گرفته می شود. در قانون مجازات کشور ما ایران نیز مجازات بسیار سنگینی برای این جرم در نظر گرفته شده است.

منظور از لایحه در خصوص تجاوز به عنف چه می باشد؟

زمانی لایحه در خصوص تجاوز به عنف به مراجع کیفری ارسال میگردد که مردی به عنف و یا به اصطلاح با زور و توسل به خشونت و تهدید به زنی تجاوز جنسی می نماید. بسیار حائز اهمیت است که، در زمان بروز چنین جرمی بزه دیده یا مجنی علیه در اسرع وقت و بدون از بین بردن هیچ گونه مدارکی به پلیس و یا مراجع ذی ربط مراجعه نماید. سپس لایحه دفاعیه در خصوص تجاوز به عنف را به دادسرای کیفری ارائه کنند.

مجازات های تجاوز یا زنای عنف چیست؟

زمانی که لایحه در خصوص تجاوز به عنف به دادگاه کیفری ارائه شود، دادگاه بررسی های لازم در خصوص جرم را انجام داده و پس از ابلاغ  حکم، مجازات فرد متجاوز در اسرع وقت اعمال میگردد. طبق ماده ۲۲۴ قانون مجازات های اسلامی؛ مجازات جرم تجاوز به عنف اعدام است. دادگاه کیفری قبل از صدور حکم اعدام و اعمال مجازات تحقیقات لازم را درباره وقوع جرم انجام می دهد و از همه جهات به وقوع جرم رسیدگی خواهد کرد زیرا که مجازات مجرم سنگین خواهد بود و علاوه بر آن دارای پیامد های زیان باری برای بزه دیده می باشد.

البته لازم به ذکر است که اگر زنی که مورد تجاوز قرار گرفته شده باکره بوده باشد مجرم علاوه بر مجازات فوق و قبل از اجرای آن باید مهرالمثل بکارت دختر را بپردازد و اگر متجاوز باکره نباشد لازم به پرداخت ارش البکاره یا مهرالمثل نیست. زنای با محارم (کسی که به مرد محرم است مانند خواهر یا برادر زاده ) و زنا به همسر پدر نیز حکمش اعدام است. زمانی حکم لایحه در خصوص تجاوز به عنف اعدام خواهد بود که مجرم مرتکب تجاوز به عنف یا زنای عنف باشد.

راه های اثبات جرم زنا یا تجاوز عنف چه می باشد؟

تجاوز به عنف از دو طریق قابل اثبات می باشد. اول با اقرار و شهادت دادن است. در خصوص اقرار به جرم زنا، زنا کننده باید چهار مرتبه اقرار به انجام زنا کند و یا چهار نفر نزد قاضی شهادت دهند. به این شکل جرم اثبات می گردد. بعضی ها فکر می کنند این روش تنها برای جرم هایی است که با رضایت طرفین صورت گرفته، به همین دلیل برای حفظ آبروی طرفین قانون چهار بار اقرار یا شهادت را در نظر گرفته اند. اما برای تجاوز به عنف  نباید از همان روش استفاده کرد و یک اقرار و دو شهادت کافی است.

روش دوم علم قاضی می باشد. قاضی قادر است بر اساس علم خود حکم صادر کند و نوبت به سایر ادله نمی رسد.

لایحه در خصوص تجاوز به عنف برای چه مواردی قابل ارائه می باشد؟

همانطور که گفته شد زمانی لایحه در خصوص تجاوز به عنف به دادگاه کیفری ارسال میگردد که تجاوز صورت گرفته باشد و یا زنای با محارم یا عنف صورت گرفته باشد.

از  مصادیق زنای به عنف  می توان به تجاوز یا زنا در مستی و خواب و بیهوشی، در حالت فریب و اغفال کردن دختر نابالغ  که حالت هایی از جرم تجاوز به عنف است، اشاره کرد. جرم زنای به عنف و یا تجاوز عنف هر دو اصطلاحاتی با یک مفهوم هستند که زنا مفهوم عام تری نسبت به تجاوز دارد. در زنای زن و مرد امکان دارد زن با میل و رغبت با مرد رابطه نامشروع بر قرار کند، در چنین حالتی نمی توان آن را تجاوز به عنف در نظر گرفت زیرا همانطور که گفته شد تجاوز انجام عمل زنا با زور و تهدید و خشونت است. پس در هر یک از حالت هایی که گفته شد لایحه در خصوص تجاوز به عنف به مراجع قضایی ارائه خواهد شد.

تنظیم لایحه در خصوص تجاوز به عنف به چه شکل انجام می شود؟

لایحه در خصوص تجاوز به عنف از لایحه های بسیار مهمی است که لازم است وکیل و یا مجنی علیه به طریق کاملا قانونی و با ذکر مدارک آن را تنظیم کند. همانطور که گفتیم احراز جرم بسیار حائز اهمیت است، زیرا در صورت مشخص شدن تجاوز به عنف مجرم محکوم به مرگ و اعدام است. لذا مجنی علیه باید لایحه را به نحوه قانونی و با مدارک لازم تنظیم کند. در متن لایحه باید وقوع جرم از سمت مدعی اثبات شود و یا قاضی در جلسه دادرسی از شاکی اثبات وقوع جرم را می خواهد. پس باید شاکی و مدعی با توجه به مدارک های متنوع وقوع جرم تجاوز به عنف را اثبات کنند. بهتر است که در رابطه با تنظیم لایحه مزبور حتما با وکیل مجرب مشورت صورت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×