وکیل خانواده

وکیل خانواده (5)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل خانواده

وکیل خانواده تهران

در مورد وکیل خانواده چه می دانید؟ آیا تاکنون به وکیل خانواده مراجعه کرده اید و از خدمات حقوقی آن استفاده کرده اید؟ به نظر شما چرا وکیل خانواده در هر جامعه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است؟ چگونه می توان بهترین وکیل خانواده را شناسایی کرد؟

همه ما به خوبی می دانیم که خانواده یکی از اساسی ترین ارکان یک جامعه به حساب می آید. از آنجایی که خانواده اولین جایی است که هر انسان در آنجا متولد می شود، جامعه نیز برای آن اهمیت بسیار زیادی را قائل است. بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر می توان گفت که معمولا افرادی که دچار ضعف اجتماعی هستند و نمی توانند جایگاه خود را در جامعه تثبیت کنند، دارای ضعف خانوادگی هستند و در دوران کودکی بسیاری از نیازهای آنان در محیط خانواده برطرف نشده است.

از طرفی دیگر نیز باید به این موضوع اشاره کرد که بیشتر افراد موفق معمولا در خانواده ای هایی متولد و تربیت شده اند که دارای بنیان مستحکمی بوده اند. بنابراین از چنین تعریفی به خوبی می توان به این نکته دست یافت که خانواده مهمترین نهادی است که عملکرد آن در جامعه دارای اثر گذاری مستقیمی است. وکیل خانواده یکی از ان دسته افرادی می باشد که در جهت حفظ منافع خانواده و جامعه قدم بر می دارد.

از آنجایی که محیط خانواده و چارچوب قانونی آن در تمامی جوامع دارای اهمیت بسیار زیادی است و اثر مستقیمی در تعیین سرنوشت انسان ها در یک کشور دارد، قوانین متعدد و بسیار گسترده ای برای آن در نظر گرفته شده است. قانونگذار کشور ما با در نظر گرفتن میزان اهمیت بسیار زیاد این نهاد اجتماعی، قوانین حقوق خانواده را به گونه ای طراحی کرده است که تا حد ممکن به بنیان خانواده آسیبی وارد نشود. پس کاملا طبیعی است که همه مردم در یک جامعه از این قوانین آگاه نباشند و از جزییات آن اطلاع نداشته باشند، به همین منظور نیز عموم مردم می توانند برای دستیابی به پاسخ پرسش های خود به وکیل خانواده مراجعه نمایند.

حقوق خانواده

حقوق خانواده بخشی از حقوق مدنی به حساب می آید. هنگامی که در مورد وکیل خانواده صحبت می کنیم، بسیاری از افراد با خود فکر می کنند، تنها برای طلاق و جدایی باید به وکیل خانواده مراجعه کرد، اما حقیقت آن است که این تصور کاملا اشتباه است. وکیل خانواده به شخصی گفته میشود که دارای مهارت و تجربه کافی در زمینه حل و فصل پرونده های حقوق خانواده می باشد و بهتر از هر شخص دیگری می تواند در جهت احقاق حقوق افراد به انان کمک کند.

جالب است بدانید که یکی از کاربردهای بسیار مهم وکیل خانواده آن می باشد که افراد می توانند قبل از ازدواج کردن از جلسات مشاوره حقوقی استفاده نمایند. مسلما همه ما برای یکبار هم که شده این ضرب المثل را شنیده ایم که می گویند، پیشگیری بهتر از درمان است.

این ضرب المثل در رابطه با مسئله ازدواج نیز صدق می کند. بهترین و عاقلانه ترین کاری که می توان قبل از ازدواج انجام داد، مراجعه به وکیل خانواده است. از آنجایی که ازدواج جز مهمترین عقودی محسوب می شود که افراد آن را منعقد می کنند، بنابراین بهتر است قبل از انعقاد کردن این قرارداد در ابتدا اطلاعات کافی را در مورد عواقب آن بدست اورند و سپس اقدام به ازدواج کنند.

در بسیاری از موارد دیده شده است که زوجین پس از آن که مدت کوتاهی از زندگی مشترکشان می گذرد، دچار مشکلات متعددی می گردند و سپس به سراغ وکیل خانواده می روند. درست است که در چنین مواردی بهترین راهکار ممکن مراجعه به وکیل خانواده است اما حقیقت آن است که در چنین شرایطی به کمک وکیل خانواده تنها می توان میزان آسیب و خسارات را کاهش داد و نباید انتظار داشت که به طور کلی هیچگونه مشکلی پیش نیاید. برای جلوگیری از بوجود آمدن هرگونه آسیب و خسارت باید قبل از ازدواج به وکیل خانواده مراجعه کرد تا در هنگام انعقاد عقد نکاح به نکات و قواعد حقوقی مهمی توجه کرد.

مشاوره حقوقی خانواده چیست؟

با توجه به اهمیت نهاد خانواده در جامعه ما، این مسئله کاملا طبیعی است که قانونگذار کشور ما، نگاه ویژه ای  به این نهاد اجتماعی داشته باشد و شرایط نسبتا طولانی و پیچیده ای را برای مراحل دادرسی آن در نظر گرفته باشد. برای آگاهی از چنین شرایطی و شناخت بهترین راه حل ممکن برای حل مشکلات حقوقی خانواده چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بهترین راه حلی که میتوان برای حل مشکلات خانواده و موضوعات مربوط به حقوق خانواده به آن اشاره کرد، استفاده از مشاوره حقوقی خانواده است. خدمات مشاوره حقوقی در چنین شرایطی توسط وکیل خانواده ارائه می گردد. بهترین وکیل خانواده کسی است که علاوه بر داشتن تحصیلات حقوقی، دارای تسلط کامل بر تمامی مباحث مربوط به حقوق خانواده باشد و بتواند این اطلاعات را به موکلان خود انتقال دهد. از طرفی دیگر باید دقت داشته باشید که معمولا وکیل تخصصی خانواده، سال های زیادی وکالت پرونده های خانوادگی را بر عهده گرفته است و دارای تجربه کافی در این زمینه می باشد.

اصلی ترین هدف از ارائه مشاوره حقوقی خانواده، اطلاع رسانی به مردم و ایجاد آگاهی در میان آنها است. بنابراین به عموم مردم توصیه می شود که برای حل چالش های حقوقی از همان ابتدا به مشاوره حقوقی مراجعه نمایند.

در بسیاری از موارد دیده شده است که افراد ناآگاه و کسانی که از قوانین مربوط به حقوق خانواده آگاهی ندارند، به جای مراجعه به وکیل خانواده از راهنمایی ها و نصیحت های اشتباه دیگران استفاده می کنند و همین موضوع باعث می شود تا حقوق انان مورد تضییع قرار گیرد.

مشاوره حقوقی خانواده از طریق روش های گوناگونی ارائه می گردد و تنها محدود به روش های خاصی نمی شود. از آنجایی که در گذشته تنها روش استفاده از مشاوره حقوقی وکیل خانواده، مراجعه حضوری به دفتر او بود، بسیاری از افراد تمایل نداشتند تا به سراغ استفاده از این روش بروند. روش مشاوره حضوری خانواده دارای مشکلات بسیار زیادی بود و باعث به هدر رفتن زمان و هزینه مردم می شد، همین موضوع باعث شد تا امروزه روش های نوینی برای مشاوره حقوقی توسط وکیل خانواده ارائه شود.

موضوعات و مسائل مربوط به خانواده بسیار گسترده است و به جز موضوع طلاق شامل بسیاری از مباحث دیگر نیز می شود که وکیل خانواده در تمامی این زمینه ها دارای تخصص می باشد. به چند مورد از مهم ترین موضوعات حقوق خانواده اشاره می کنیم تا با انها اشنایی پیدا کنید:

مهریه، مهرالمثل

 ممنوع الخروج کردن زوج

تامین خواسته

 توقیف اموال و اعسار

حضانت فرزند

 حکم رشد

شروط ضمن عقد، شرط نصف دارایی

عسر و حرج

 طلاق توافقی

ازدواج

اثبات رابطه زوجیت

 گرفتن اجازه ازدواج دختر

 ازدواج مجدد زوج

نفقه زوجه، نفقه فرزند

 ترک انفاق، تهیه مسکن

استرداد جهیزیه

فسخ نکاح

تدلیس و…..

ارائه انواع مشاوره حقوقی توسط وکیل خانواده

همانطور که اشاره کردیم روش مشاوره حقوقی حضوری دارای معایب بسیار زیادی بود و همین موضوع باعث شده بود تا بسیاری از افراد دیگر به سراغ استفاده از این روش نروند. از طرفی دیگر نیز اهمیت استفاده از راهنمایی ها و مشاوره های یک وکیل خانواده حرفه ای در زندگی هر شخصی بسیار زیاد است و نباید آن را نادیده گرفت. بنابراین روش های دیگری را برای استفاده از مشاوره حقوقی توسط وکیل خانواده باید معرفی می کنیم تا با انها اشنایی پیدا کنید. در حالت کلی روش های استفاده از مشاوره حقوقی وکیل خانواده به موارد زیر تقسیم می شود:

مشاوره حقوقی حضوری

مشاوره حقوقی تلفنی

مشاوره حقوقی آنلاین و اینترنتی

در بسیاری از موارد دیده می شود که افراد دارای سوالات مختصری در مورد قوانین می باشند و نیازی نیست تا مسائل ضروری و بسیار مهمی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد، در چنین شرایطی انان می توانند به راحتی، بدون انکه مسیری طولانی را بپیمایند تا به دفتر کاری وکیل خانواده برسند، پاسخ پرسش های خود را از طریق مشاوره حقوقی تلفنی خانواده دریافت کنند.

برای استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خانواده، هیچ محدودیت زمانی و مکانی برای افراد وجود ندارد و انان می توانند به راحتی در هر زمان و مکانی که هستند با وکیل خانواده تماس بگیرند و از خدمات حقوقی او استفاده کنند.

مشاوره حقوقی آنلاین خانواده نیز یکی دیگر از روش های نوینی است که می توان آن را معرفی کرد. مشاوره حقوقی آنلاین خانواده از طریق اینترنت انجام می شود و روش بسیار ساده و کم هزینه ای برای ارتباط با وکیل خانواده است. در چنین حالتی وکیل خانواده به صورت اینترنتی و مجازی به ارائه مشاوره حقوقی به مراجعان خود می پردازد. با گسترش اینترنت و لوازم هوشمند، بیشتر افراد جامعه تمایل دارند تا از مشاوره حقوقی خانواده آنلاین و اینترنتی استفاده کنند.

نکته بسیار مهمی که در رابطه با این موضوع باید به آن اشاره کنیم آن است که برای موفقیت بیشتر در رابطه با مسائل حقوقی مختلف، بهتر است تعیین نوع مشاوره را به وکیل خانواده بسپارید. اگر فکر می کنید که سوالات شما بسیار سطحی هستند و به راحتی می توانید پاسخ آنان را از طریق مشاوره خانواده اینترنتی دست پیدا کنید، نیازی به مراجعه به وکیل نیست اما اگر درگیر پرونده حقوقی شده اید، بهتر است با وکیل خانواده تماس بگیرد تا او با توجه به موضوع پرونده شما، نوع مشاوره را تعیین کند. وکیل تخصصی و حرفه ای خانواده، بهترین کسی است که می تواند برای حل مشکلات قانونی به موکلان خود کمک کند.

اهمیت کمک گرفتن از وکیل خانواده

یکی از سوالات اساسی و بسیار مهمی که شاید ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کند آن می باشد که اصلا مزایای مراجعه به وکیل خانواده چیست و چرا ما باید به وکیل خانواده مراجعه کنیم؟ مسلما پاسخ به چنین سوالی بسیار مهم است و برای عموم مردم اهمیت دارد. از آنجایی که تمام افراد در نهادی به نام خانواده زندگی می کنند، کاملا طبیعی است که همه انان دارای مشکلات و چالش های مختلفی در خانواده باشند و به دنبال یک فرد متخصص بگردند که در این زمینه به انان کمک کند.

یک وکیل خانواده خوب کسی است که در راستای احقاق حقوق موکلان خود آنان را راهنمایی کند و تمامی حقوق مادی و معنوی افراد را در چارچوب خانواده به آنان معرفی کند. هنگامی که افراد از حقوق طبیعی و قانونی خود اطلاع ندارند، دچار سردرگمی می شوند و دقیقا نمی دانند که چگونه باید از ضایع شدن حقوق خود جلوگیری کنند.

فراموش نکنید که قانونگذار کشور ما، قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده را در راستای دفاع از حقوق تمامی مردم جامعه بنیان گذاری کرده است و هیچ استثنایی در این بین وجود ندارد و همه افراد میتوانند در رابطه با اخذ حقوق و منافع خود اقدام کنند و از تضییع این حقوق جلوگیری کنند. در چنین مواردی تمامی کسانی که میخواهند از حقوق مادی و معنوی خود دفاع کننند باید به سراغ یک وکیل خانواده متخصص بروند تا از راه های قانونی رایج در رابطه با حل چنین موضوعات و مسائلی آگاه شوند.

دعاوی حقوقی با تنظیم دادخواست توسط وکیل خانواده آغاز می شوند. وکیل خانواده توانایی تنظیم انواع دادخواست و لایحه قانونی را دارد و در کوتاهترین زمان اقدامات قانونی لازم را انجام می دهد. وکیل خانواده برای تنظیم دادخواست های حقوقی از چارچوب های قانونی استفاده می کند که افراد معمولی از آنها آگاهی ندارند.

مزایای مراجعه به وکیل خانواده

از آنجایی وکیل خانواده در زمینه پرونده های مختلف خانواده، سال های زیادی فعالیت کرده است و وکالت پرونده های بسیار زیادی را بر عهده گرفته است، از تمامی جزئیات روند دادرسی پرونده های دعاوی خانوادگی آگاهی دارد و به خوبی می داند که باید از چه راهی برای حل چالش های قانونی استفاده کند. همین موضوع باعث می شود تا روند دادرسی پرونده های خانواده با اطناب روبرو نشود.

دقت داشته باشید که اطناب یا همان اطاله دادرسی یکی از مشکلات اساسی و بسیار رایج پرونده های خانواده در محاکم قانونی کشور ما می باشد. اطاله دادرسی در اصطلاح حقوقی هنگامی به کار برده می شود که روند دادرسی پرونده با سرعت بسیار پایینی طی شود، دلیل عمده وجود اطناب دادرسی در پرونده های خانواده، گستردگی و پیچیدگی قوانین در این زمینه می باشد.

 قانونگذار کشور ما با هدف کاهش دعاوی خانوادگی چنین قوانینی را بنیانگذاری کرده است و این موضوع به ضرر بسیاری از خانواده ها می باشد. البته باید گفت که مساله اطاله دادرسی در برخی از موارد باعث ایجاد آسیب ها و خسارات بسیار زیادی به طرفین دعاوی می شود. به خصوص در رابطه یا مسائل خانوادگی، بسیار دیده می شود که اطاله دادرسی دارای نتایج بسییار زیانباری می باشد.

برای مثال خانواده ای را تصور که در آن زن و مرد دچار اختلافات بسیار سنگین خانوادگی می گردند، در چنین شرایطی به تدریج یکی از زوجین دچار مشکلات روحی و روانی نیز می گردد و با وجود فرزندانی که در خانه با آنها زندگی می کنند، اختلافات و مناقشه های میان زوجین هر روز بیشتر از قبل می گردد و هیج راهی برای حل مشکلات آنان کارآمد نمی باشد. در چنین شرایطی تکلیف چیست؟ آیا اطاله دادرسی باعث حل مشکلات خانوادگی آنها می گردد؟

حقیقت آن است که در چنین اوضاعی مسئله اطاله دادرسی باعث وخیم تر شدن اوضاع خانوادگی می گردد و نه تنها روابط میان زوجین بهتر نمی شود، بلکه زندگی مشترک اجباری میان آنها باعث می شود تا آسیب های جانی بسیار زیادی انان را تهدید کند، از طرفی دیگر هم سلامت و روح و روان آنان نیز آسیب پذیر می شود.

یکی دیگر از معایب اطاله دادرسی آن می باشد که طرفین دعوا مجبور هستند تا هزینه دادرسی را تا هر زمان که جریان پرونده ادامه پیدا میکند، بپردازند. برای حل این مشکل اساسی و رایج، تنها راه حلی که می تواند به افراد کمک کند، کمک گرفتن از وکیل خانواده است.

معمولا هزینه وکیل خانواده در مقایسه با خدمات حقوقی که ارائه می دهد بسیار مقرون به صرفه تر می باشد و دیگر افراد با مشکلات و خسارات مادی و معنوی که به آنها اشاره کردیم، روبرو نخواهند شد.

موانع نکاح

در قانون مدنی کشور ما، موانع نکاح به خوبی مشخص شده اند. شما می توانید در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل خانواده با موانع نکاح آشنا شوید. بر اساس قانون و به طور خلاصه به قوانین مربوط به موانع نکاح اشاره می کنیم تا با انها اشنایی پیدا کنید:

نکاح با اقارب نسبی ذیل ممنوع است اگرچه قرابت حاصل از شبهه یا زنا باشد:

نکاح با پدر و اجداد و با مادر و جدات هر قدر که بالا برود.

نکاح با اولاد هر قدر که پایین برود.

نکاح با برادر و خواهر و اولاد آنها را هر قدر که پایین برود.

نکاح با عمات و خالات خود و عمات و خالات پدر و مادر و اجداد و جدات.

قرابت رضاعی از حیث حرمت نکاح در حکم قرابت نسبی است مشروط بر این که:

‌اولاً – شیر زن از حمل مشروع حاصل شده باشد.

‌ثانیاً – شیر مستقیماً از پستان مکیده شده باشد.

‌ثالثاً – طفل لااقل یک شبانه روز و یا پانزده دفعه متوالی شیر کامل خورده باشد بدون این که در بین غذای دیگر یا شیر زن دیگر را بخورد.

‌رابعاً – شیر خوردن طفل قبل از تمام شدن دو سال از تولد او باشد.

‌خامساً – مقدار شیری که طفل خورده است از یک زن و از یک شوهر باشد بنابراین اگر طفل در شبانه روز مقداری از شیر یک زن و مقداری از شیر‌زن دیگر بخورد موجب حرمت نمی‌شود اگرچه شوهر آن دو زن یکی باشد. و همچنین اگر یک زن یک دختر و یک پسر رضاعی داشته باشد که هر یک‌را از شیر متعلق به شوهر دیگر شیر داده باشد آن پسر و یا آن دختر برادر و خواهر رضاعی نبوده و ازدواج بین آنها از این حیث ممنوع نمی‌باشد.

نکاح بین اشخاص ذیل به واسطه مصاهره ممنوع دائمی است:

بین مرد و مادر و جدات زن از هر درجه که باشد اعم از نسبی و رضاعی.

 بین مرد و زنی که سابقاً زن پدر و یا زن یکی از اجداد یا زن پسر یا زن یکی از احفاد او بوده است هر چند قرابت رضاعی باشد.

بین مرد با اناث از اولاد زن از هر درجه که باشد ولو رضاعی مشروط بر این که بین زن و شوهر زناشویی واقع شده باشد.

وکیل خانواده و انتظاراتی که از او داریم.

همانطور که در بالاتر گفتیم وکیل خانواده می تواند در تمامی امور مربوط به قوانین خانواده اعم از ازدواج، طلاق، قیومیت و … به عنوان مشاوره حقوقی یا وکیل قانونی به ما کمک کند.

اما مسئله ای که وجود دارد این است که عمده قوانین خانواده ایران به طور مستقیم از فقه و دین برداشت شده است. به عبارت ساده تر قوانین خانواده بیش از هر نوع قانون دیگری در ایران به فقه وابسته است. از این رو انتظار می رود وکیل خانواده علاوه بر قوانین مدنی و خانواده با قوانین اسلامی و فقهی به طور کامل آشنا باشد. در واقع استناد به قوانین شرعی و استفاده از برخی از نکات فقهی گاهی می تواند کار چند ماده قانون و تبصره را انجام دهد.

اما فارغ از این مسئله، خانواده عنصر سازنده و اصلی جامعه محسوب می شود. بنابراین می توان گفت که قانون گذار در قوانین تدوین شده توجه زیادی به این موضوع داشته است. بنابراین معمولا حساسیت های زیادی نسبت به قوانین خانواده وجود دارد. از این رو یک وکیل خانواده باید بتواند این حساسیت های قانونی را درک کند و بر اساس آن پیش برود.

نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که در قوانین خانواده درست مانند هر قانون دیگر مجازات ها و محکومیت های خاصی مشخص شده است. اما تفاوتی که وجود دارد این است که این محکومیت ها با در نظر گرفتن اصل خانواده و تلاش برای حفظ خانواده تدوین شده است. بنابراین به نظر می رسد نسبت به سایر قوانین، مجازات در این بخش کمی تعدیل یافته تر است.

قوانین خانواده، به روز با جامعه

بخش بزرگی از قوانین ایران مربوط به دهه های گذشته است و کمتر در آن دست برده شده. اگر در قوانین ایران جست و جو کنید در برخی از موارد می توانید قوانینی را مشاهده کنید که در ده های 30 و 40 به تصویب رسیده اند و امروز هم جاری و ساری هستند.

اما این موضوع در مورد قوانین خانواده کمی متفاوت است. با وجود این که اساس و پایه قوانین خانواده بر اساس فقه و شرع بوده، اما ابزارهای مورد استفاده قانون گذار و مجریان قانون به نسبت سایر قوانین به روز تر است.

بنابراین ما در قوانین خانواده به نسبت سایر قوانین با شکلی جدید و به روزتری رو به رو هستیم. نکته مهم این است که این مسئله همچنان ادامه دارد و قانون گذار سعی می کند هر چند سال یک بار برخی از این قوانین را به روز کند.

در واقع علت اصلی این موضوع این است که این دست از قوانین تاثیر مستقیم در زندگی تمامی اقشار جامعه دارد و تک تک افراد جامعه این قوانین را لمس می کنند. نابراین خواسته یا ناخواسته نیاز جامعه قانون گذار را مجبور به تغییر یا تصحیح برخی از قوانین در طول زمان می کند.

به طور مثال بر اساس مسائل و مشکلات ایجاد شده در دادگاه های خانواده به علت مهریه زیاد و عدم توانایی پرداخت مرد و در نهایت زندانی شدن مرد برای سال ها، باعث شد که قانون گذار سقف مشخصی از مهریه را به عنوان حق زن در قانون درج کند. بر اساس این قانون حتی در صورت نوشته شدن مهریه ای افزون بر سقف مشخص شده، قانون تنها وظیفه دارد که تا آن سقف مهریه را از مرد مطالبه کند.

وکیل خانواده باید به روز باشد و بتواند سریع خودش را با این دست از تغییرات وفق دهد. امروز بسیاری از مردم اطلاع کامل و کافی در مورد همان سقف مهریه ندارند و این خود می تواند زمینه سوء استفاده از افراد را فراهم بیاورد. بنابراین استفاده از یک مشاوره و وکیل خانواده مجرب و البته به روز می تواند جلوی بسیاری از این مشکلات را بگیرد.

شرایط صحت نکاح

با کمک وکیل خانواده می توان شرایط صحت نکاح را به طور جزیی و دقیق مشخص کرد. شرایط صحت نکاح در دسته بندی زیر قرار می گیرند:

نکاح واقع می‌شود به ایجاب و قبول به الفاظی که صریحاً دلالت بر قصد ازدواج نماید.

ایجاب و قبول ممکن است از طرف خود مرد و زن صادر شود و یا از طرف اشخاصی که قانوناً حق عقد دارند.

توالی عرفی ایجاب و قبول شرط صحت عقد است.

هر گاه یکی از متعاقدین یا هر دو لال باشند عقد به اشاره از طرف لال نیز واقع می‌شود مشروط بر این که به طور وضوح حاکی از انشاء‌عقد باشد.

تعیین زن و شوهر به نحوی که برای هیچ یک از طرفین در شخص طرف دیگر شبهه نباشد شرط صحت نکاح است.

تعلیق در عقد موجب بطلان است.

شرط خیار فسخ نسبت به عقد نکاح باطل است ولی در نکاح دائم شرط خیارنسبت به صداق جایز است مشروط بر این که مدت آن‌معین باشد و بعد از فسخ مثل آن است که اصلاً مهر ذکر نشده باشد.

رضای زوجین شرط نفوذ عقد است و هر گاه مکره بعد از زوال کره عقد را اجازه کند نافذ است مگر این که اکراه به درجه بوده که عاقد‌فاقد قصد باشد.

وکیل خانواده و مهریه

یکی از موضوعات مورد اختلاف بسیاری از زوجین از همان ابتدا قبل از عقد نکاح که تا زمان طلاق نیز ادامه می یابد، موضوع مهریه است. وکیل خانواده به خوبی می تواند به نمامی پرونده های مهریه رسیدگی کند. در حالت کلی و بر اساس قانون، در رابطه با موضوع مهریه باید به نکات زیر توجه کرد:

هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد می‌توان مهر قرار داد.

مهر باید بین طرفین تا حدی که رفع جهالت آنها بشود معلوم باشد.

تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است.

اگر در عقد نکاح شرط شود که در صورت عدم تادیه مهر در مدت معین نکاح باطل خواهد بود نکاح و مهر صحیح ولی شرط باطل‌است.

به مجرد عقد زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

برای تأدیه تمام و یا قسمتی از مهر می‌توان مدت یا اقساطی قرار داد.

هر گاه مهر عین معین باشد و معلوم گردد قبل از عقد معیوب بوده و یا بعد از عقد و قبل از تسلیم معیوب و یا تلف شود شوهر ضامن‌عیب و تلف است.

زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع‌مسقط حق نفقه نخواهد بود.

اگر زن قبل از اخذ مهر به اختیار خود به ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد قیام نمود دیگر نمی‌تواند از حکم ماده قبل استفاده کند‌معذلک حقی که برای مطالبه مهر دارد ساقط نخواهد شد.

اگر در نکاح دائم مهر ذکر نشده یا عدم مهر شرط شده باشد نکاح صحیح است و طرفین می‌توانند بعد از عقد مهر را به تراضی معین‌کنند و اگر قبل از تراضی بر مهر معین بین آنها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود.

در مورد ماده قبل اگر یکی از زوجین قبل از تعیین مهر و قبل از نزدیکی بمیرد زن مستحق هیچ گونه مهری نیست.

ممکن است اختیار تعیین مهر به شوهر یا شخص ثالثی داده شود در این صورت شوهر یا شخص ثالث می‌تواند مهر را هر قدر بخواهد‌معین کند.

اگر اختیار تعیین مهر به زن داده شود زن نمی‌تواند بیشتر از مهرالمثل معین نماید.

برای تعیین مهرالمثل باید حال زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و وضعیت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب و همچنین‌معمول محل و غیره در نظر گرفته شود.

هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلاً داده باشد‌حق دارد مازاد از نصف را عیناً یا مثلاً یا قیمتاً استرداد کند.

هر گاه مهر در عقد ذکر نشده باشد و شوهر قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن خود را طلاق دهد زن مستحق مهرالمتعه است و اگر بعد از‌آن طلاق دهد مستحق مهرالمثل خواهد بود.

برای تعیین مهرالمتعه حال مرد از حیث غنا و فقر ملاحظه می‌شود.

در نکاح منقطع عدم مهر در عقد موجب بطلان است.

در نکاح منقطع موت زن در اثناء مدت موجب سقوط مهر نمی‌شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند.

در نکاح منقطع هرگاه شوهر قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهریه را بدهد.

در صورتی که عقد نکاح اعم از دائم یا منقطع باطل بوده و نزدیکی واقع نشده زن حق مهر ندارد و اگر مهر را گرفته شوهر می‌تواند آن را‌استرداد نماید.

حقوق و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر

همه افراد ممکن است در مورد حقوق و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر چیزهای زیادی شنیده باشند، اما مسلما همه این مسائل دارای اعتبار قانونی نمی باشند و قابلیت استناد در دادگاه و دیگر محاکم قضایی را ندارند. وکیل خانواده بر اساس قانون مدنی می تواند تمام تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر را برای شما شرح دهد. در حالت کلی حقوق و تکالیف زوجین بر اساس قانونی به موارد زیر تقسیم می شود:

همین که نکاح به طور صحت واقع شد رابطه زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.

زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.

زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.

در روابط زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است.

در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است.

نفقه عبارت است از مسکن و البسه و غذا و اثاث‌البیت که به طور متعارف با وضعیت زن متناسب باشد و خادم در صورت عادت زن‌به داشتن خادم یا احتیاج او به واسطه مرض یا نقصان اعضاء.

هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.

نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهده شوهر است مگر این که طلاق در حال نشوز واقع شده باشد لیکن اگر عده از جهت فسخ نکاح‌یا طلاق بائن باشد زن حق نفقه ندارد مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت.

زن می‌تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه به محکمه رجوع کند در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به‌دادن آن محکوم خواهد کرد.

در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر این که شرط شده یا آن که عقد مبنی بر آن جاری شده باشد.

زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی نماید مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.

اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می‌تواند مسکن علیحده اختیار کند‌و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌عهده شوهر خواهد بود.

شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.

زن مستقلاً می‌تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می‌خواهد بکند.

طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور باشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند.

 طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل این‌که شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌زندگانی آنها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن
وکیل و وکیل در توکیل باشد که از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه‌سازد.

چرا به وکیل خانواده نیاز داریم؟

زمانی که صحبت از وکیل خانواده می شود مفاهیمی مانند طلاق، مهریه و … به ذهن خطور می کند. اما به طور کلی وکیل خانواده می تواند در هر زمان و در مورد هر مشکل مرتبط با قوانین خانواده به ما کمک کند. در واقع لزوما قرار نیست که وکیل خانواده از جانب شما اقدام به طلاق کند و یا این که بخواهد حق شما را از همسرتان بگیرد.

در واقع بحث اصلی این است که وکیل خانواده به قوانین مربوط به خانواده مسلط است و می تواند جلوی بسیاری از اتفاقات را قبل از وقوع بگیرد.

بگذارید با یک مثال این موضوع را مشخص کنیم. در گذشته معمولا طلاق یا رفتن سراغ راه های قانونی در خانواده های ایرانی یک تابو بود. به بیان بهتر بسیاری از خانواده های سنتی مرگ را بهتر از طلاق می دانستند. از این رو بسیاری از افراد حتی در صورت دیدن آسیب های روانی یا جسمانی متعدد سعی می کردند در زندگی مشترک باقی بمانند.

اما امروز طلاق به عنوان یک راه و متاسفانه اولین راه حل مشکل برای بسیاری از خانواده مطرح شده است. به بیان ساده تر زن و شوهر با اولین مشکل جدی در زندگی بدون توجه به هیچ مسئله ای سعی می کنند با ابزاری به نام طلاق یک دیگر را تهدید کنند و همین مسئله شروع مسیری است که در نهایت باعث می شود هر دو طرف زیان جبران ناپذیری را تحمل کند.

مسلما طلاق به عنوان یک راه دینی و قانونی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد اما باید به این مسئله دقت داشته که این راه باید آخرین راه باشد. به عبارت ساده تر طلاق شبیه به پله های اضطراری یک ساختمان چند طبقه است. مادامی که ساختمان آتش نگرفته باشد و یا مادامی که سایر راه های ارتباطی قطع نشده باشد عملا استفاده از پله های اضطراری بی معنی است.

نتیجه گیری

 وکیل خانواده نه تنها باید بر قوانین خانواده، قوانین مدنی و البته قوانین شرعی و فقهی مسلط باشد، بلکه باید روانشناسی خوبی نیز داشته باشد.

به عبارت ساده تر وکیل خانواده با افرادی در ارتباط است که قوانین می توانند زندگی آن ها را به طور ریشه ای و اساسی تغییر دهد. بنابراین این وکیل باید ابتدا بتواند تسلط کامل و کافی روی آن ها داشته باشد. هرچقدر این تسلط کامل تر باشد عملا مشکلات راحت تر حل می شود.

از طرف دیگر وکیل خانواده تنها در زمان طلاق یا مسائل مربوط  به ازدواج و … کارایی ندارد. بلکه این وکیل می تواند در تمامی موارد مربوط به خانواده دخیل باشد. بسیاری از خانواده های موفق همیشه در کنار خودشان از یک روانشناس و البته یک وکیل خانواده معتبر و آمین استفاده می کنند. این کار باعث می شود که افراد این خانواده پیش از این که به مشکلات برخورد کنند از آن دور شوند.

مقاله ها:

وکیل مهریه

وکیل در شمال تهران

وکیل تصادفات

وکیل انحصار وراثت

وکیل در الهیه

وکیل حقوقی

وکیل طلاق

وکیل مواد مخدر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×