دادخواست طلاق از جانب

دادخواست طلاق از جانب مرد (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست طلاق از جانب

قبل از بیان مطالبی در خصوص دادخواست طلاق از جانب مرد لازم به یادآوری است که حق طلاق با مرد است و این حقی است قانونی که برای مرد در نظر گرفته شده است. بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد هر زمان که بخواهد می تواند همسر خود را طلاق بدهد و در این زمینه نیازی به اجازه و تعیین تکلیف از سوی زن نخواهد داشت. حال اگر زن راضی به طلاق نشود، مرد با استناد به قاعده همین قانون می تواند زن را طلاق دهد. هر چند طلاق از جانب مرد نیازی به دلیل و مدرک ندارد اما مرد می تواند از موارد و شرایطی که در  عقد نامه درج شده اند استفاده کرد و با تمرکز بر روی یک یک مورد از این موارد خواستار جدایی از همسر خود شود.

برای انجام طلاق از جانب مرد باید هر دو طرف در جلسات مشاوره و دادرسی شرکت کرده و در تمامی جلسات رسیدگی در دادگاه حضور یابند. به طور کلی برای انجام این کار بجز موارد یاد شده نیازی به انجام تشریفات نمی باشد. بعد از گذراندن این مراحل تنها مسئله ای که باقی خواهد ماند جاری شدن صیغه طلاق می باشد که لازم است در حضور ۲ یا ۳ شاهد این امر اجرا شود. در این حالت زوجین رسما و قانونا و شرعا از هم جدا خواهند شد.

شرایط و دادخواست طلاق از جانب مرد

هر گاه مرد بخواهد همسر خود را طلاق دهد باید دادخواستی را تنظیم کرده و آن را به دادگاه خانواده ارجاع دهد. در شرح دادخواست باید به مسئله عدم سازش اشاره نماید. لازم به ذکر است که دادخواست طلاق از جانب مرد مانند همه دادخواست های حقوقی دارای فرایند و مراحلی معین است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. بعد از تنظیم دادخواست مربوطه مرد باید به یکی از دفاتر خدمات  الکترونیک قضایی مراجعه کرده و خواسته خود را به ثبت برساند. بعد از ثبت دادخواست یاد شده به یکی از دادگاه های خانواده جهت رسیدگی ارجاع داده خواهد شد. در این مرحله شعبه رسیدگی کننده و همچنین شماره کلاسه پرونده و زمان تعیین شده از سوی دادگاه به اطلاع طرفین خواهد رسید.

در جلسات اولیه دادگاه سعی خواهد کرد تا طرفین را به ادامه زندگی مشترک تشویق کند و زن و مرد بخصوص مرد را متقاعد کند تا به زندگی خود با همسرش را ادامه دهد. در صورتی که طرفین بخصوص مرد راضی به ادامه این امر نشود. مطالبات زن و حق و حقوق قانونی او مورد بررسی قرار گرفته و درباره آن تعیین تکلیف خواهد شد. بعد از طی این مراحل دادگاه گواهی عدم سازش را صادر خواهد کرد. جاری شدن صیغه طلاق تنها زمانی ممکن خواهد بود که تمامی حق و حقوق زن اعم از مهریه و نفقه و هم چنین اجرت المثل زمانی که در خانه شوهر به سر برده است. از طرف مرد به زن پرداخت شود. البته بجز مواردی که از طرف زن بذل شده است.

طلاق از جانب مرد به صورت غیابی

طلاق از جانب مرد به صورت غیابی همانند سایر موارد طلاق مستلزم رعایت قوانین و همچنین انجام تشریفات می باشد. در صورتی که مرد از نشانی و ادرس همسر خود بی خبر باشد و از تمامی طرق قابل اجرا سعی به پیدا کردن او نموده باشد ولی موفق به انجام چنین کاری نشده باشد. می توان از طریق دادگاه خانواده اقدام به طلاق غیابی او بنماید. بعد از صدور رای غیابی طلاق دادگاه حق واخواهی و همچنین اعتراض و درخواست تجدید نظر در باره رای صادر شده را در زمان و وقت معیین شده قانونی را برای زن در نظر خواهد گرفت.

نکته: در بند الف شرایط ضمن عقد که در سند نکاحیه قید شده است، زن شرط می کند هر زمان طلاق به خواست او نبوده بلکه از طرف مرد باشد. و بر اساس تشخیص دادگاه طلاق از جانب مرد به دلیل تخطی زن از وظایف زناشویی و عدم تمکین شوهر و یا سوء رفتار او نسبت به شوهر نبوده باشد. مرد موظف است تا نصف دارایی خود را که در دوران زندگی مشترک به دست آورده است را به زن ببخشد. البته زوج می تواند معادل دارایی تعیین شده را به صورت بلاعوض به زوجه منتقل کند.

تعیین تکلیف مهریه زمانی که طلاق از جانب مرد باشد

اگر دادخواست  طلاق از جانب مرد تنظیم شده باشد و زن راضی به این امر نباشد. مرد موظف است تمامی حق و حقوق زن از جمله مهریه را بدونه کم و کاست به او پرداخت نماید. این امر تنها در دو حالت امکان پذیر نخواهد بود. اول رضایت زوجه و بذل مهریه یا قسمتی از آن و دوم  فریب مرد قبل از ازدواج که به فریب در ازدواج معروف است. در صورتی که مرد مکلف به پرداخت مهریه شود اما توانایی مالی لازم برای پرداخت آن را نداشته باشد. می تواند تقاضای قسط بندی و اعسار را از دادگاه بنماید. در صورت  عدم تمکن مالی،  مرد می تواند با ارائه شهادت ۳ شاهد و همچنین  تنظیم استشهادیه این امر را به اثبات برساند. حال اگر عدم توانایی پرداخت  مهریه به صورت یکجا ثابت شود و این امر برای دادگاه محرز شود. دادگاه با در نظر گرفتن شرایط مالی مرد و همچنین میزان و مقدار مهریه اقساط آن را تعیین و مشخص خواهد کرد.

نکته مهمی که در رابطه با طلاق از جانب مرد وجود دارد این است که اگر زن باکره باشد نصف کل مهریه به او تعلق خواهد گرفت.

نحوه پرداخت نفقه و اجرت المثل زمانی که دادخواست طلاق از جانب مرد باشد؟

در صورتی که دادخواست طلاق از جانب مرد باشد، نفقه تا زمان اتمام عده که بعد از صدور حکم دادگاه تا پایان آن تقریبا ۱۰۰ روز می باشد بر عهده مرد می باشد. البته این حالت در صورتی است که توافقی غیر از آن میان زوجین انجام نگرفته باشد و یا این که موردی پیش آمده باشد که نفقه به زن تعلق نگرفته باشد و یا این که زوجه باکره باشد. در رابطه با اجرت المثل باید گفت که میزان و مقدار آن از زمان آغاز زندگی مشترک تا زمان طلاق با توجه به وضعیت زندگی و دارایی های مرد و تعداد فرزندان از طرف قانون تعیین خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×