دادخواست طلاق به درخواست زوجه

دادخواست طلاق به درخواست زوجه (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست طلاق به درخواست زوجه

می دانیم که درخواست طلاق حق مرد است و این سوال مطرح است در چه شرایطی دادخواست طلاق به درخواست زوجه امکان پذیر است؟ طبق قانون زوجه چه زمانی می تواند دادخواست طلاق را تنظیم و به دادگاه خانواده ارائه دهد. در ادامه این مقاله به موضوع حقوقی دادخواست طلاق به درخواست زوجه خواهیم پرداخت.

دادخواست طلاق به درخواست زوجه در چه صورتی امکان پذیر است؟

طبق قوانین جمهوری اسلامی طلاق و حق درخواست آن حق مرد است و در صورتی که دادخواست طلاق به درخواست زوجه در دادگاه در صورت وجود شرایطی امکان پذیر است. البته در صورت وجود حق طلاق زن که از شروط ضمن عقد است و در صورت پذیرش شرط طلاق از جانب مرد، زن در هر زمان می تواند دادخواست طلاق ارائه دهد. زن ایرانی در هر کجای دنیا ساکن باشد باید طبق قانون طلاق ایران اقدام به طلاق نماید زیرا طلاق از احوال شخصیه محسوب می شود.

پس طبق قوانین در صورتی که زندگی مشترک برای زن غیر قابل تحمل شود این امکان برای زن وجود دارد که دادخواست طلاق ارائه دهد. البته دادخواست طلاق به درخواست زوجه نسبت به زمانی که دادخواست به درخواست مرد ارائه شود روند طولانی تری خواهد داشت. زوجه برای ارائه دادخواست بایستی به یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد استناد کند. زمانی که زن و مرد برای طلاق تفاهم نداشته باشند و مرد برای طلاق راضی نباشد زن با ارائه دادخواست می تواند و با ذکر دلایل و با کمک وکیل خانواده می تواند اقدامات لازم جهت ثبت طلاق را انجام دهد.

در زمان عقد نکاح دائم مرد در سند ازدواج شروطی را امضا می کند که شامل حق و حقوق مادی و معنوی زن است و در صورتی که به هر یک از این شرایط عمل ننماید زن با استناد به این مفاد و تعهد امضا شده می تواند دادخواست طلاق را صادر نماید.

دلایل ارسال دادخواست طلاق به درخواست زوجه کدام است؟

برای ارائه دادخواست طلاق به درخواست زوجه باید دلایلی وجود داشته باشد. دلایلی چون عدم پرداخت نفقه، غیب زوجه برای مدت های متوالی و طولانی، مبتلا شدن مرد به بیماری های صعب العلاج و واگیردار، سوء رفتار زوجه و شغل نامناسب و منافی اخلاق مرد، اعتیاد یا جنون زوج، عقیم بودن زوج، محکومیت های کیفری زوج، ازدواج مجدد مرد و بدون اجازه زوجه و مواردی دیگر که بنا بر نظر قاضی دارای صلاحیت برای ارائه درخواست طلاق است.

مراحل ارائه دادخواست طلاق به درخواست زوجه کدام است؟

دادخواست طلاق به درخواست زوجه دارای موانع و سختی های قانونی است و در صورتی که مرد به درخواست طلاق رضایت ندهد ممکن است روند طلاق سه سال طول بکشد. زوجه برای رسیدن به حکم طلاق بایستی مراحلی را سپری نماید که این مراحل به شرح زیر می باشد؛

در مرحله اول دادخواست طلاق به درخواست زوجه تنظیم و به دادگاه خانواده ارسال می شود البته باید دادخواست مربوطه در دفاتر خدمات قضایی و در سامانه ثنا ثبت شود. پس دریافت دادخواست مزبور زوجه بیست روز فرصت تجدید نظر از خواسته خود را خواهد داشت و در این بیست روز می تواند درخواست خود را پس بگیرد.

پس از بررسی مدارک لازم و متن دادخواست در دادگاه رای دادگاه صادر خواهد شد چنانچه مدارک و ادله زوجه محکمه پسند باشد رای عدم سازش و طلاق صادر خواهد شد و چنانچه زوج به رای صادر شده معترض باشد می تواند به دادگاه تجدید نظر اعتراض خود را ارسال نماید و پرونده دوباره در این مرحله رسیدگی خواهد شد.

پس از رسیدگی در دادگاه بدوی و در صورت لزوم در دادگاه تجدید حکم طلاق صادر خواهد شد و زوجین برای ثبت طلاق و ابطال سند ازدواج بایستی به اداره ثبت اسناد مراجعه کرد.

مدارک لازم جهت تنظیم دادخواست طلاق به درخواست زوجه چیست؟

تنظیم دادخواست طلاق به درخواست زوجه دارای اهمیت زیادی است زیرا باید به گونه ای دادخواست تنظیم و ارائه شود که در اقناع نظر قاضی تاثیر گذار باشد. لازم است که تنظیم دادخواست طلاق به درخواست زوجه به کمک وکیل مجرب در این زمینه صورت بگیرد. برای ثبت دادخواست مدارکی نیاز است که طبق قانون به قرار زیر است؛

شناسنامه زوجه و کارت ملی

سند ازدواج و در صورت نبود سند ازدواج رونوشت آن از اداره ثبت اسناد دریافت شود.

مدارک هویتی زوج مانند کارت ملی یا شناسنامه و یا کد ملی وی

گواهی عدم بارداری

دادخواست طلاق به درخواست زوجه در خارج از کشور به چه صورت است؟

گاهی دادخواست طلاق به درخواست زوجه در حالتی است که زوجه و یا زوجین در خارج از کشور زندگی می کنند. در چنین حالتی دادخواست طلاق به چه صورت است و رسیدگی به چه صورتی خواهد بود؟ همانطور که در خلال متن گفته شد امر حقوقی طلاق از احوال شخصیه محسوب می شود و افراد برای انجام این امر باید بر طبق قوانین ایران اقدام نمود. زوجه برای ارائه درخواست طلاق یا باید به ایران مراجعه نماید و یا با کمک وکیل امور لازم را پیگیری نماید به این صورت که به وکیل خانواده وکالت داده می شود و وکیل نیز به وکالت و به نیابت موکل خود اقدامات ثبت طلاق را انجام خواهد  داد.

دادخواست طلاق به درخواست زوجه به صورت غیابی به چه صورت است؟

ارائه دادخواست طلاق به درخواست زوجه به صورت غیابی لازمه وجود دلایل محکمه پسندی است. البته انجام امور طلاق غیابی امکان پذیر است و در صورتی که دادخواست طلاق به درخواست زوجه صورت بگیرد و مرد در هیچ یک از جلسات دادگاه حضور نداشته باشد حکم غیابی طلاق صادر خواهد شد. پس از صدور حکم غیابی طلاق مرد مجاز به اعتراض به حکم دادگاه خواهد بود. البته چون حکم دادگاه به صورت غیابی صادر شده است مرد باید در ظرف مدت مقرر اعتراض خود را در قالب دادخواست واخواهی به حکم اعتراض نماید. در حالت کلی دادخواست طلاق به درخواست زوجه به صورت غیابی زمانی ارائه خواهد شد که مرد در خارج از کشور باشد و یا مفقود الاثر شده باشد و اثری از وی نباشد و یا در زندان باشد که در هر حالت زن با استناد به قانون می تواند مدعی عدم تعهد مرد به تعهدات ضمن عقد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×