دادخواست تحریر ترکه

دادخواست تحریر ترکه (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست تحریر ترکه

دادخواست تحریر ترکه یکی از خواسته های حقوقی می باشد که بعد از فوت یک شخص و در صورتی که او دارای بدهی باشد توسط افراد مختلفی که از او طلب داشته اند طرح و تنظیم می شود و آن را به مراجع قضایی ارجاع داده تا به وسیله این خواسته دعوای تحریر ترکه را آغاز و طی آن طلب خود را از وراث متوفی وصول نمایند. لازم به ذکر است که انتقال ارث به وارثین شخص متوفی انجام نخواهد گرفت مگر این که طلب او به طلبکاران پرداخت شده باشد.

تحریر ترکه چیست؟

تحریر ترکه یکی از مهم ترین دعواهای حقوقی می باشد که در بسیاری مواقع توسط افراد و وراث شخص متوفی نادیده گرفته می شود. به طور کلی تحریر ترکه عبارت است از تعیین میزان دارایی ها و همچنین بدهکاری های شخص فوت شده توسط افرادی که در این مسئله ذینفع می باشند.

تنظیم دادخواست تحریر ترکه چگونه و توسط چه کسانی انجام خواهد گرفت؟

تنظیم دادخواست تحریر ترکه باید طبق اصولی که برای انجام آن در نظر گرفته شده است تنظیم و طرح شود. زیرا دارای حساسیت های ویژه ای می باشد. بنابراین برای انجام صحیح و اصولی این خواسته بهتر است به یک وکیل با تجربه و مجرب مراجعه شود. تحریر ترکه  خواسته و دعوای رایجی است که بعد از فوت یک نفر درباره دارایی های او در  دادگاه مطرح خواهد شد. مهم ترین اقدامی که بعد از طرح دادخواست تحریر ترکه باید انجام بگیرد تعیین صورت حساب مالی شخص فوت شده می باشد. صورت حساب باید میزان دارایی و ارزش به روز  آن ها  و همچنین میزان بدهی های او در صورتی که بدهی وجود داشته باشد را مشخص نماید. لازم به یادآوری است که انحصار وراثت زمانی انجام خواهد گرفت که صورت حساب دارایی ها تکمیل شده باشد. در غیر این صورت امکان انحصار وراثت برای وراث امکان پذیر نخواهد بود. بر اساس قانون مدنی کشور ما افرادی که در ادامه ذکر خواهند شد می توانند نسبت به تنظیم این دادخواست اقدام نمایند؛

۱: هر فرد و یا ورثه ای که از شخص فوت شده ارث خواهند برد.

۲: نماینده قانونی و یا وکیل افرادی که وارثین شخص فوت شده به حساب می آیند.

۳: شخص طلبکاری که از متوفی طلبی داشته باشد. البته طلبکار باید طلبکار بودن خود را به وسیله سند رسمی و دلایل و مدارکی محکم ثابت نماید. همچنین طلب او نباید در مقابل طلب رهن بوده باشد و یا این که قرار به تامین آن به شیوه دیگری باشد.

۴: شخصی که از طرف شخص فوت شده به عنوان وصایت تعیین شده باشد.

۵: فردی که از دارایی های فرد فوت شده ارث و منفعتی به او رسیده است. البته با این شرط که وصیت به صورت غیر مشاع انجام گرفته باشد.

صورت حساب مالی برای تحریر ترکه شامل چه مواردی خواهد شد؟

همان گونه که پیش تر شرح داده شد تا زمانی که صورت حساب دارایی های شخص فوت شده تعیین نشده باشد هر گونه اقدامی برای انحصار وراثت میسر و نتیجه بخش نخواهد بود. بنابراین برای تعیین صورت حساب مالی باید موارد زیر را در نظر گرفته و تمامی آن ها را ضمیمه دادخواست تحریر ترکه نمود تا به خواسته مزبور در دادگاه رسیدگی شود؛

۱: لیست کامل دارایی های منقول متوفی همراه با تعیین ارزش و بهای آن ها.

۲: در صورت وجود طلا و نقره و وسایل گران بها و در اصطلاح با ارزش باید لیست کامل آن ها همراه با وزن و ارزش و قیمت آن ها تهیه شود.

۳: مبلغ نقدینگی و نوع آن. امکان دارد فرد فوت شده دارای نقدینگی از نوع ارز خارجی باشد که باید میزان و ارزش به روز آن و همچنین نوع ارز را در لیست ارائه شده ذکر کرد.

۴: برگه و اوراق بهادار و میزان دقیق ارزش و قیمت آن ها.

۵: ارائه اسناد  با توصیف دقیق آن ها.

۶: رقبات غیر منقول با ذکر نام آن ها.

مواردی که در دادخواست تحریر ترکه ذکر خواهد شد؟ 

دادخواست های حقوقی اغلب شامل مواردی می شوند که باید بدون کم و کاست در آن ذکر شوند تا دادخواست تحریر ترکه در دادگاه و مراجع قانونی مورد پذیرش واقع شده و نسبت به بررسی آن اقدامات لازم انجام بگیرد. این موارد به قرار ذیل می باشند:

۱: ذکر تمامی مشخصات فرد متصدی و تنظیم کننده خواسته تحریر ترکه‌

۲: ذکر نام و مشخصات کامل افرادی که باید به دادگاه احضار شوند.

۳: ذکر نام و مشخصات کامل اشخاصی که در دادگاه حاضر شده اند.

۴: ذکر آدرس کامل محلی که تحریر ترکه در آنجا انجام شده است.

۵: اظهارات و سخنان افراد در مورد بدهی و دارایی های شخص فوت شده.

۶: ذکر نام و مشخصات افرادی که اموال و اسناد به آنها داده شده است.

مواد و نکات قانونی در مورد دادخواست تحریر ترکه

مواد قانونی مهم و بسیاری در مورد دادخواست تحریر ترکه وجود دارد که از ماده ۲۰۷ تا ۲۲۰ قانون امور حسبی به آن پرداخته شده است. این مواد قانونی و نکاتی که در مورد آن وجود دارد از این قرار می باشند. اولین نکته این است که تحریر ترکه تعیین میزان دارایی و دین شخص متوفی می باشد. دومین نکته ای که در رابطه با تحریر ترکه وجود دارد این است که دادخواست تحریر ترکه تنها به وسیله وراث و یا نماینده قانونی و یا وکیل آن ها و همچنین وصی قابل تنظیم می باشد.

و اما نکته قابل توجهی که در رابطه با دادخواست تحریر ترکه وجود دارد و لازم است به آن توجهی ویژه شود. سهم فرد محجور می باشد. در صورتی که سهم فرد محجور از دارایی های فردی که فوت شده است قبل از تعیین شدن قیم مشخص نشده باشد. شخص قیم موظف است به محض منصوب شدن درخواست تحریر ترکه نماید تا سهم فرد محجور از دارایی های متوفی به وسیله این خواسته معین و مشخص شود. نکته مهم دیگری که درباره این مسئله وجود دارد این است که  عدم حضور افرادی که بر اساس دادخواست تحریر ترکه به دادگاه احضار خواهند شد مانعی برای انجام فرایند این امر نخواهد شد و دادگاه در هر صورت به خواسته مورد نظر رسیدگی خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×