دادخواست تغییر نام

دادخواست تغییر نام (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست تغییر نام

دادخواست تغییر نام یکی از خواسته هایی است که گاهی اوقات افراد متقاضی برای انجام فرایند تغییر نام خود ناگزیر به استفاده از آن می شوند. اگر فردی از نام خود به هر دلیلی ناراضی بوده و خواهان تغییر آن باشد با مراجعه به اداره ثبت احوال می تواند در کم ترین زمان این کار را انجام دهد اما در صورتی که اسم فرد مذهبی و متعارف و همچنین عادی باشد برای عوض نمودن آن با موانعی روبرو خواهد شد که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت. بنابراین به ناچار باید از دادخواست مربوطه استفاده نمایند.

 اقدامات لازم برای تغییر نام با استفاده از دادخواست مربوطه

گاهی پیش می آید که شخصی به شدت خواهان تغییر نام خود می باشد اما بنا به دلایلی همچون نبود زمان و وقت کافی در باره آن اقدامی صورت نخواهد داد. بنابراین انجام  این کار را به وکیل خواهد سپرد. در واقع این عمل آنقدر پیچیده و مشکل نخواهد بود تا افراد نتوانند خود شخصا به انجام آن اقدام کنند. زیرا به وسیله طرح یک خواسته ساده می توانند آن را به سرانجام برسانند. در هر صورت افراد از هر طریقی که برای تغییر نام اقدام کنند باید مدارک شناسایی خود از جمله شناسنامه و کارت ملی را به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه داده تا دادخواست مزبور را برای او تنظیم کنند. البته در صورتی که فرد از طریق وکیل دادگستری اقدام نماید نیازی به حضور او در دادگاه و همچنین دفاتر خدمات الکترونیکی نخواهد بود و رای قطعی دادگاه به وسیله وکیل به او ابلاغ خواهد شد. علاوه براین افرادی که برای تغییر نام خود ملزم به طرح دادخواست یاد شده باشند باید استشهادیه ای را که پیش تر آماده کرده اند و به امضای  چندین نفر رسیده است را ضمیمه دادخواست یاد شده نماید.

لازم است یادآوری شود که در متن دادخواست منظور از خواهان شخص متقاضی تغییر نام بوده و خوانده نیز که طرف دیگر دعوا به حساب می آید اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه و یا زندگی فرد می باشد. اغلب اوقات افراد خوانده را اداره ثبت احوالی در نظر خواهند گرفت که درمحل زندگی کنونی خود باشد. زیرا در این صورت نیازی به رفت و آمد های اضافی و صرف وقت بیشتر نخواهد بود. استفاده از شهود در این نوع خواسته ها اغلب در جلسه های دوم و سوم رسیدگی به پرونده در دادگاه خواهد بود. هر چند استفاده و بهره گیری از تجربه وکلای دادگستری در تنظیم و رسیدگی به خواسته تغییر نام این حسن را خواهد داشت که به دلیل آشنایی آن ها با روند و مراحل کار اغلب ارائه استشهادیه کفایت خواهد کرد و دیگر لزومی به حضور شاهدین در دادگاه نخواهد بود.

واکنش اداره ثبت احوال نسبت به دادخواست تغییر نام

به طور معمول اداره ثبت احوال نسبت به خواسته تغییر نام افراد مخالف خواهد بود و این مخالفت را طی لایحه ای و از طریق نماینده این اداره ابلاغ خواهد کرد. بعد از صدور حکمی که در پی مخالفت اداره ثبت احوال انجام خواهد گرفت. شخص متقاضی به مدت ۲۰ روز فرصت خواهد داشت تا نسبت به رای صادره اعتراض نموده و خواهان تجدید نظر شود. در این صورت پرونده به دادگاه تجدید نظر انتقال خواهد یافت.

نکته مهمی که در رابطه با تغییر نام وجود دارد این است که دادگاه اولیه اغلب بین ۱ تا ۳ ماه و در مواردی هم شاید بیشتر از این مدت به طول خواهد انجامید. همچنین در صورتی که پرونده به دادگاه تجدید نظر کشیده شود مدت ۱ تا ۲ ماه نیز برای طی این مرحله زمان صرف خواهد شد و اگر در این مرحله نتیجه مثبت اعلام شود شخص متقاضی می تواند به دادگاه بدوی مراجعه کرده و تقاضای صدور گواهی حتمی بودن دادنامه را بنماید و با در دست داشتن گواهی مربوطه دوباره به ثبت احوال مراجعه کرده و چند قطعه عکس و همچنین فیش واریزی و سایر مدارک لازم را ارائه کرده تا ظرف مدت کوتاهی تغییر نام برای او انجام بگیرد. معمولا ابن زمان کمتر از ۳ روز خواهد بود.

فرایند تغییر نام به طور مستقیم از طریق ثبت احوال

موارد خاص و ویژه ای در رابطه با تغییر نام وجود دارند که رسیدگی به آن ها  به طور مستقیم بر عهده اداره ثبت احوال نهاده شده است. تغییر نام های ممنوع، تصحیح نمودن اشتباهات ثبتی و یا ثبت اشتباهاتی که مربوط به جنس صاحب شناسنامه باشد از جمله مواردی هستند که در اداره ثبت احوال به آنها رسیدگی خواهد شد. لازم به ذکر است که موضوع تغییر نام و قوانینی که درباره آن وضع شده است در سال های اخیر دچار تغییر و تحولات مثبتی شده است که مسیر را برای متقاضیان تا حد زیادی هموار کرده است. با این حال اداره ثبت احوال تا حد زیادی بر سر رویه و نظریه خود باقی مانده است به این شکل که موردی را از طرف خود به موارد موجود در دیوان عدالت اداری اضافه نموده است.

به این شکل که هر شخصی که خواهان تغییر نام بوده و می خواهد نام دیگری برای خود انتخاب کند باید نام انتخابی او دارای فراوانی بیشتری نسبت به اسم شناسنامه ای اش باشد. در این حالت فرد می تواند به طور مستقیم از طریق اداره ثبت احوال اقدام نماید و اگر غیر از این باشد فرد موظف است برای تغییر نام خود دادخواستی را تنظیم کرده و آن را به دادگاه تسلیم نماید. البته این نکته را نباید فراموش کرد که همیشه این عمل موفقیت آمیز نخواهد بود و امکان روبه رو شدن با رای منفی دادگاه وجود دارد.

موارد مهمی که در رابطه با تغییر نام وجود دارد

مهم ترین و اصلی ترین نکته ای که در رابطه با تغییر نام وجود دارد و لازم است مد نظر قرار بگیرد این است که این موضوع هنوز به طور قطعی و روشن از طرف قانون مشخص و معلوم نشده است و هر قاضی در دادگاه بنا بر سلیقه خود در باره آن حکم خواهد داد. مسئله دیگر این است که اقدام برای تغییر نام تنها یک مرتبه امکان پذیر خواهد بود و در صورتی که دعوای فرد خواهان با حکم بطلان و یا رد مواجه شود امکان تغییر دادن اسم به اسم قبلی امکان پذیر نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×