دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت

دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت

در صورتی که به شخص ثالث خسارتی وارد شود، پرداخت غرامت آن به عهده ی بیمه می باشد. اما در صورتی که این غرامت به هر دلیلی پرداخت نشود، دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت تنظیم شده و به مراجع قانونی ارائه می شود. سپس مراجع قانونی پیگیری و بررسی موضوع را در دستور کار قرار می دهند. غرامت می تواند علاوه بر پول نقد، شامل تعمیرات و بازسازی یا جایگزینی هم باشد. البته دقت داشته باشید که غرامت به لحاظ قانونی با مفهوم خسارت متفاوت است. به همین دلیل در ادامه ی مطلب به توضیح غرامت خواهیم پرداخت.

غرامت بیمه به طور دقیق به چه چیزی می گویند؟

آشنایی با تعریف دقیق غرامت بیمه، برای افرادی که قصد تنظیم دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت را دارند، بسیار ضروری و لازم است. ابتدا لازم است بیان کنیم که اصلی ترین و مهم ترین اصولی که در هر قرارداد بیمه ای وجود دارد، اصل جبران خسارت است. اصل غرامت در بیمه در واقع بیمه گر را متعهد می کند تا خسارتی را که خسارت دیده در اموال خود در پی رویدادی اتفاقی متحمل شده است، جبران نماید. به طوری که بیمه گر باید مسئولیت بازگرداندن بیمه گذار به شرایط پیش از حادثه را به عهده گیرد. این موضوع حاکی از آن است که جبران تمام و کمال و مطلوب خسارت به صورت قانونی به عهده ی بیمه گر خواهد بود.

در این بخش باید توجه خاصی به جنبه ی دیگر موضوع صورت گیرد. چرا که بیمه هرگز در جامعه نباید محل نفع برای بیمه گذاران باشد. یعنی بیمه طبق قانون باید به گونه ای به جبران خسارت بپردازد که غرامت پرداختی معادل با خسارت مربوطه باشد و نه بیشتر. لذا واقعی بودن خسارت و تطابق آن با مفاد و اساس قرارداد بیمه توسط مراجع قانونی بررسی خواهد شد. بدین ترتیب در عین جبران خسارت، فرد بیمه گذار در مال و دارایی خود افزایشی نخواهد داشت.

اما برای واضح تر شدن موضوع در بخش بعدی به تفاوت غرامت و خسارت بیمه می پردازیم.

تفاوت غرامت و خسارت بیمه در چیست؟

برای تهیه و تنظیم دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت، آگاهی نسبت به تفاوت غرامت و خسارت بیمه نیز مهم می باشد. همان طور که در بخش قبلی نیز مشخص شد، غرامت وجهی خواهد بود که به شخص خسارت دیده تعلق می گیرد. اما خسارت به دو دسته ی جانی و مالی تقسیم می شود. خسارت از سوی شاکی خصوصی خواسته شده و در مقابل آن غرامت یک جزای نقدی است که از طرف دادستان یا مراجع قضایی گرفته می شود. از آن جایی که غرامت یک مطالبه ی شخصی است، در صورت فوت شخص، وجه غرامت به وراث وی پرداخت نخواهد شد. اما یکی دیگر از وجوه تمایز خسارت با غرامت در همین مورد است و وجه خسارت به وراث متوفی تعلق خواهد گرفت.

به صورت قانونی، خسارت برای فرد خسارت دیده، از سوی آسیب زننده باید جبران شود. اما در قانون غرامت، فردی که دچار آسیب شده است، خسارت خود را از شخصی ثالث مثلا بیمه گر، دریافت می کند.

نوعی از غرامت نیز وجود دارد که به غرامت دستمزد معروف است. در ادامه به شرح و بررسی آن خواهیم پرداخت.

دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت دستمزد چیست؟

اگر شما قصد تهیه و تنظیم دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت دستمزد را داشته باشید، باید ابتدا بدانید که غرامت دستمزد چیست؟ بنابراین حال که با مفهوم غرامت آشنا شدید، بهتر است مفهوم غرامت دستمزد را نیز بدانید. این غرامت هم نوعی وجه نقد است که بیمه ی تامین اجتماعی به بیمه شدگان خود پرداخت می کند. این پرداخت وجه به دلیل آن است که بیمه گذار موقتا توانایی انجام کار را ندارد و این عدم توانایی در پی آسیب های جسمانی و بیماری ایجاد شده است. حال اگر بیمه گر از پرداخت این وجه، سر باز زند، بیمه گذار می تواند از طریق دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت دستمزد و ارائه ی آن به مراجع قضایی حق خود را دریافت کند. البته بهره مندی از غرامت دستمزد، دارای شرایطی است که در صورت وجود آن ها شخص بیمار می تواند نسبت به دریافت غرامت اقدام کند. لذا شخصی که به تجویز پزشکی به صورت موقتی قادر به انجام کار نیست باید تحت شرایط زیر غرامت دستمزد خود را دریافت کند.

غرامت دستمزد تنها به از کار افتادگی های موقتی تعلق می گیرد و از کار افتادگی دائمی شامل قوانین دیگر بیمه ای می شود. البته دقت کنید که در صورت موقتی بودن از کار افتادگی محدودیت زمانی برای آن وجود ندارد.

زمانی می توان از این غرامت استفاده کرد که کارفرمای بیمار به لحاظ مالی قادر به پرداخت حقوق کارمند خود نباشد. البته در مواردی نیز مقرراتی وجود دارد که پرداخت حقوق را از عهده ی کارفرما خارج می کند.

بیمار یا در واقع همان بیمه شونده، نباید در دوران از کار افتادگی موقت خود، از کارفرما حقوقی گرفته باشد.

تایید و تجویز پزشکی که مورد تایید بیمه است باید وجود داشته باشد.

هنگام وقوع بیماری و از کار افتادگی موقت، فرد مذکور باید لزوما مشغول به کار بوده یا در دوران مرخصی استحقاقی قرار داشته باشد.

مدارک مورد نیاز برای دادخواست الزام شرکت بیمه پرداخت غرامت چیست؟

دفترچه ی درمانی

اصل گواهی پزشکی که دارای مهر و امضا باشد.

صدور گواهی که حاکی از مصادف بودن شروع بیماری با مشغول به کار بودن شخص بیمار است.

ارائه ی قرارداد و بیمه نامه ای که میان بیمه گر و بیمه گذار بسته شده است.

تاییدیه ی پزشکان سازمان

عوامل موثر در محاسبه ی دستمزد غرامت

وجه غرامت را با توجه به آخرین دستمزد یا حقوق روزانه محاسبه می کنند. البته تاهل و تکفل نیز در محاسبات مذکور موثر است. مثلا اگر فردی متاهل باشد و والدین او نیز در تکلف وی باشند، دستمزد غرامت او سه چهارم آخرین دستمزد دریافتی یا حقوقی روزانه ی او خواهد بود.

برای محاسبات آخرین دستمزد فرد، حقوق سه ماه آخر وی را تقسیم بر روزهای کارکرد او در سه ماه می کنند. در این محاسبه یک ماه 30 روز در نظر گرفته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×