وکیل تبدیل اعدام به حبس

وکیل تبدیل اعدام به حبس (11)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل تبدیل اعدام به حبس

وکیل اعدام

وکیل تبدیل اعدام به حبس

وکیل تبدیل اعدام به حبس یکی از پرکاربرد ترین و مهم ترین وکلا در حوزه کیفری محسوب می شود. در واقع وکیل تبدیل اعدام به حبس  کسی است که می تواند به عنوان ناجی یک انسان محسوب شود. در واقع اعدام را می توان سخت ترین و مهمترین مجازاتی دانست که در هر سیستم قضایی می تواند وجود داشته باشد. به نظر وکیل تبدیل اعدام به حبس اعدام بدین معنی است که قانون و سیستم قضایی به این نتیجه می رسند که وجود مجرم برای جامعه در هر صورت ضرر دارد و جزای این فرد چیزی جز مرگ نخواهد بود. حتی وکیل تبدیل اعدام به حبس  به این نکته اشاره می کند که اعدام یک مجازات محبوب نیست و حتی قانون دوست ندارد به سادگی افراد جامعه خودش را از دست بدهد. از این رو به روش های مختلف معمولا سعی می کند سراغ این مجازات نرود. یکی از این روش ها و ابزارهای قانون تبدیل اعدام به حبس است. امروز از وکیل تبدیل اعدام به حبس خواسته ایم تا در کنار ما حضور داشته باشد و کمی برای ما از این ابزار مهم قانونی صحبت کند.

وکیل تبدیل اعدام به حبس کیست؟

وکیل تبدیل اعدام به حبس کسی است که بر اساس قانون می تواند در خصوص مجازات اعدام تعزیری  در خواست تقلیل یا تخفیف در مجازات را به دادگاه ارائه دهد. در این دادخواست باید مدارک معتبری ارائه شده باشد. شناخت این دست از جرایم، جمع آوری مدارک و راضی کردن قاضی از مهمترین کارکرد های وکیل تبدیل اعدام به حبس  محسوب می شود. اما برای درک کارکرد وکیل تبدیل اعدام به حبس ما باید با چند مفهوم آشنا شویم. مهمترین سوالی که در این متن و مقاله به دنبال پاسخ آن هستیم این است که چگونه و در چه شرایطی امکان تبدیل اعدام به حبس وجود دارد؟ و همچنین می خواهیم بدانیم در چه مواردی می توانیم از وکیل تبدیل اعدام به حبس بهره بگیریم؟

برای این که بتوانیم به این دست از سوالات پاسخ دهیم و برای این که سریع تر به نتیجه مطلوب برسیم، این مقاله را به چند فصل تقسیم کردیم. در فصل اول ما به دنبال ایجاد یک زبان مشترک بین وکیل تبدیل اعدام به حبس، خودمان و شما هستیم. در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که تبدیل اعدام به حبس یک ابزار قانونی و یک مفهوم قانونی است. بنابراین برای درک آن باید به زبان قانون مسلط شد. با توجه به این که بسیاری از خوانندگان این مطالب از دنیای علم و حقوق دور هستند، ما در گام اول مبتنی بر هدفی که داریم سعی می کنیم با چند مفهوم مهم که در این متن به آن ها تکیه شده آشنا شویم و بر اساس تعاریفی که ارائه می دهیم به یک زبان مشترک برسیم.

در انتهای این فصل سراغ مفهوم اعدام و جرایمی که مربوط به آن است می رویم. در  این بخش به این سوال مهم پاسخ می دهیم که قانون چه نظری در خصوص اعدام دارد؟ آیا اعدام را می توان به عنوان یک مجازات واقعی و اثربخش و مثبت در نظر گرفت یا خیر؟ این سوالات و پرسش ها پلی می شود تا ما وارد فصل دوم شویم. در فصل دوم به کمک وکیل تبدیل اعدام به حبس نگاهی تخصصی تر به این موضوعات خواهیم داشت و شرایط تبدیل اعدام به حبس را از نظر قانونی مورد بررسی قرار می دهیم. در این فصل عمده سوالات طرح شده پاسخ داده خواهد شد.

ما در نهایت می خواهیم به این نکته برسیم که یک وکیل تبدیل اعدام به حبس چه کارکردی می تواند برای ما داشته باشد در واقع ما می خواهیم بهترین وکیل تبدیل اعدام به حبس را انتخاب کنیم. با ما در این مقاله همراه بمانید.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و حوزه تخصصی او

وکیل تبدیل اعدام به حبس به درستی یک وکیل کاملا تخصصی محسوب می شود. از این رو برای این که بتوانیم با کارکرد وکیل تبدیل اعدام به حبس  آشنا شویم ابتدا باید با الفبای حوزه او آشنا شویم. همانطور که گفتیم در فصل اول ما به دنبال ایجاد یک زبان مشترک میان وکیل تبدیل اعدام به حبس، خودمان و شما هستیم. در واقع هدف ما این است که با پایه ای ترین مفاهیم مورد نیاز برای درک مسئله تبدیل اعدام به حبس آشنا شوید. توجه داشته باشید که بدون فهم این نوع مفاهیم نمی توان به طور کامل این دست از مسائل قانونی را درک کرد.

از نظر وکیل تبدیل اعدام به حبس ابزار قانونی تبدیل اعدام به حبس بدین معنی است که قانون گذار این اجازه را به مجریان قانونی مانند دادگاه ها و قضات کیفری داده اند که بتوانند در خصوص برخی از جرایم که مجازات اعدام تعزیری برای آن ها تعیین شده، حکم حبس ( ابد یا مدت دار ) را صادر کنند.

در این تعریف چند مفهوم مهم وجود دارد. اول این که اعدام یک مجازات است. بنابراین ما باید با نظیر آن یعنی جرم آشنا شویم و بدانیم جرم در قانون به چه معنی است؟ مجازات چند دسته است و هر کدام چه تاثیری دارند؟ در ضمن دانستیم که تبدیل اعدام به حبس مفهومی است که مخصوص دادگاه های کیفری است. بنابراین ما باید بدانیم که کیفری بودن دادگاه به چه معنی است و چه مواردی در این نوع دادگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

در نهایت نگاهی به مفهوم اعدام خواهیم داشت و به این سوال مهم در انتهای فصل اول پاسخ می دهیم که اعدام از دید قانون، جامعه داخلی و جامعه جهانی چگونه است؟

بدین ترتیب فصل اول با نگاه به این مفاهیم مهم به پایان خواهد رسید. همچنین این وکیل تبدیل اعدام به حبس است که در کنار ما حضور دارد تا بتوانیم بهتر این مفاهیم را به شما منتقل کنیم. سعی ما این است که با ساده ترین زبان ممکن این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم. با ما در ادامه همراه باشید که می خواهیم مفاهیم بسیار مهمی از قانون را مورد بررسی قرار دهیم.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و مفهوم جرم

وکیل تبدیل اعدام به حبس به خوبی جرم را تعریف می کند. در واقع از دیدگاه وکیل تبدیل اعدام به حبس  جرم یکی از پایه ای ترین و اساسی ترین مفاهیمی که در قانون وجود دارد. جرم مفهومی است که مجازات از پی آن می آید. از این رو با تعریف جرم می توانیم سراغ تعریف مجازات برویم و آن را سریع تر درک کنیم.

وقتی از یک فرد عادی بخواهیم که برای ما جرم را تعریف کند احتمالا اینگونه بیان می کند که جرم هر کاری خلاف قانون است که مجازاتی در پی دارد.

این تعریف تا حدود زیادی درست است. اما نکته ای که وجود دارد این است که این تعریف بسیار کلی و مبهم است. در واقع در دادگاه ها نمی توان بر اساس این تعریف کلی جرمی را ثابت یا رد کرد. از این رو باید سراغ تعریف مشخص تری برویم. وکیل تبدیل اعدام به حبس بیان می کند که قانون عادت دارد پیش از این که مفهومی را بیان کند آن را تعریف کند. پس بهترین کار این است که سراغ تعریف خود قانون از جرم برویم.

بر اساس قانون جرم زمانی اثبات می شود که سه رکن اساسی در خصوص انجام یا ترک فعل اثبات شود. این سه رکن عبارتند از رکن مادی، رکن معنوی، رکن قانونی. زمانی انجام یا ترک یک فعل جرم شناخته می شود که این سه رکن به صورت همزمان اثبات شود.

 رکن مادی به این نکته نگاه می کند که آیا انجام یا ترک فعل موجب آسیب و ضرر جسمی، مادی یا قابل اثباتی شده است یا خیر. در صورتی که فعلی باعث ایجاد این چنین ضرری نشده باشد اساسا نمی توان آن را به عنوان جرم تلقی کرد.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و ارکان معنوی و قانونی جرم

وکیل تبدیل اعدام به حبس می داند که در رکن معنوی، قانون به دنبال این است که بتواند نشان دهد که اساسا آیا در انجام یا ترک این فعل عمدی در کار بوده است یا خیر. مثلا با هدف یا برنامه قبلی این اتفاق افتاده است یا خیر. آیا منفعتی از این اتفاق برای فاعل حاصل شده است یا خیر. وکیل تبدیل اعدام به حبس بیان می کند که در این جا اقرار و اعتراف متهم مهمترین ابزار برای اثبات رکن معنوی محسوب میشود. در صورتی که این ابزار وجود نداشته باشد دادگاه و قانون از شواهد و مدارک ضمنی و … برای اثبات یا رد آن استفاده می کنند.

در رکن قانونی نیز باید به این نکته توجه شود که آیا انجام یا ترک این فعل در قانون مصداقی دارد؟ یعنی در قانون صحبتی از این فعل شده است یا خیر؟ در صورتی که در قانون صحبتی از یک فعل نشده باشد اساسا نمی توان آن را جرم تلقی کرد. بر اساس همین رکن اساسی است که مجازات تعیین می شود. در واقع در این رکن ظرف قانونی مشخصی باید برای انجام یا ترک فعل تعریف شده باشد و بر اساس تعریف مجازات متناسب آن نیز مشخص می شود. بنابراین وقتی گفته می شود اعدام مجازاتی متناسب یا نامتناسب با جرم است می توانیم بفهمیم که جرم چیست و این جرم چه شرایطی دارد.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و مفهوم مجازات

وکیل تبدیل اعدام به حبس در ادامه بیان تعاریف مختلف سراغ مجازات می رود. مجازات مفهوم چندان سخت و پیچیده ای ندارد. مجازات همان تبعاتی است که جرم به همراه دارد. در قانون سه نوع مجازات وجود دارد. این مجازات ها عبارتند از اصلی، تبعی و تکمیلی.

به گفته وکیل تبدیل اعدام به حبس مجازات اصلی همان است که در قانون بر اساس جرم مشخص شده و قاضی آن را برای مجرم صادر می کند. مجازات تکمیلی همان است که دادگاه و قاضی برای تکمیل مجازات جرم اصلی آن را صادر می کند. منظور از مجازات هایی است که بر اساس مجازات اصلی یا تبعی برای مجرم ایجاد می شود و این نوع مجازات غیر قابل گریز است. این نوع مجازات اصولا بر اساس محکومیت مجرم بر عدم استفاده از یک سری از خدمات اجتماعی ایجاد می شود.

آن چیزی که امروز مورد بحث ما قرار دارد و وکیل تبدیل اعدام به حبس به خاطر آن ما را همراهی می کند، در خصوص مجازات اصلی است. در واقع اعدام نه مجازاتی است که بتوان از آن به صورت تکمیلی بهره برد و نه این که مجازاتی است که بتوان آن را تبعی نامید.

از این رو کاملا می توان گفت که مجازات اعدام  یک مجازات اصلی است که توسط قانون برای یک سری از جرایم مشخص شده است. اما مجازات اصلی خود به چهار دسته تعزیری، حدی، قصاص و دیه تقسیم می شود.

در خصوص حدی و تعزیری بودن مجازات در ادامه توضیح خواهیم داد. اما در خصوص دیه و قصاص باید بیان کنیم که هر دو مربوط به جان انسان است. در واقع به سبب اهمیت جان انسان برای قانون این دو مفهوم به صورت جدا مورد بررسی قرار گرفته است. دیه بدین معنی است که باید خسارت و زیان جانی بر اساس هزینه ای مشخص پرداخت شود. در خصوص قصاص نیز باید گفت که برای برقراری عدالت میان بزه دیده و مجرم مطرح شده است. بر اساس قصاص عین همان جسمی که از کار افتاده یا از بین رفته ( قطع شده ) باید از مجرم گرفته شود. در خصوص قتل نفس نیز همین است و در قصاص همان اتفاق برای مجرم یا قاتل باید رخ دهد.

توجه داشته باشید که اصولا دیه و قصاص زیر مجموعه ای از مجازات حدی است. حال از وکیل تبدیل اعدام به حبس می خواهیم در ادامه برای ما از مجازات حدی و تعزیری صحبت کند.

وکیل تبدیل اعدام به حبس  و تعزیری یا حدی بودن مجازات

وکیل تبدیل اعدام به حبس به خوبی می داند که تعزیری یا حدی بودن یک مجازات تاثیر مهمی در مفاهیمی مانند تبدیل اعدام به حبس و تخفیف مجازات و … دارد. در واقع بسیاری از ابزارهای قانونی زمانی کارایی خودش را می تواند نشان دهد که مجازات تعزیری باشد. از این رو می خواهیم از وکیل تبدیل اعدام به حبس بپرسیم که کدام دسته از مجازات ها تعزیری است و کدام یک از آن ها حدی محسوب می شود؟

وکیل تبدیل اعدام به حبس به خوبی پاسخ این سوال را می داند. در واقع پاسخ این موضوع در بنیاد اصلی قوانین ایران نهفته شده است. قوانین ایران بر اساس قوانین اسلام و فقه پایه گذاری شده است. از این رو بسیاری از مفاهیم و ابزارهایی که در قوانین ایران وجود دارد متاثر از این موضوع است.

یکی از مهمترین مفاهیم همین مجازات ها و تفاوت آن ها نسبت به یک دیگر است. در واقع مجازت حدی همان مجازاتی است که اسلام و شرع آن ها را مشخص کرده است. ویژگی مهم این مجازات این است که اساسا دادگاه، قانون یا قاضی و یا هر ابزار دیگری امکان تغییر آن برای یک مجرم را ندارد. به بیان ساده تر یک قاضی بنا بر هر دلیلی یا بنا بر هر ماده قانونی نمی تواند ذره ای به آن اضافه یا از آن کم کند. به طور مثال 80 ضربه شلاق مجازات حدی برای شرب خمر است. هیچ قاضی در هیچ جای ایران نمی تواند ضربه ای به این شلاق ها اضافه یا از آن کم کند. بنابراین مجازات های حدی یا هستند و یا نیستند. این مجازات غیر قابل تغییر می باشند.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و تعزیری بودن مجازات اعدام

وکیل تبدیل اعدام به حبس به خوبی بیان می کند،  در خصوص قصاص و اعدام هایی که قرآن و فقه آن را به صورت حدی مشخص کرده نمی توان این تبدیل را انجام داد. یعنی اساسا نمی توان از قانون و دادگاه خواست در خصوص اعدام های حدی کاری برای ما انجام دهند. در این مسیر حتی از دست وکیل تبدیل اعدام به حبس نیز کاری بر نمی آید.

اما مجازات تعزیری بدین معنی است که قانون گذار بنابر دلایل قانونی و ده ها فاکتور دیگر مانند کیفیت جرم و … برای جرایمی که در جامعه وجود دارد مجازات تعیین می کند. این مجازات اصولا دارای بازه ای مشخص است. مثلا از سه تا شش ماه حبس. در خصوص این مجازات ها مواردی مانند تقلیل مجازات، تخفیف مجازات و حتی تبدیل مجازات وجود دارد. در برخی موارد امکان خرید حبس وجود دارد. بنابراین در مسئله تبدیل اعدام به حبس باید سراغ مجازات هایی برویم که در حوزه تعزیری است. اینجاست که می توانیم از یک وکیل تبدیل اعدام به حبس بخواهیم در کنار ما حضور داشته باشد.

حال می دانیم جرم چیست، مجازات به چه معنی است و از چه انواعی تشکیل شده است. اما هنوز کارمان در فصل اول تمام نشده است. به کمک وکیل تبدیل اعدام به حبس این مسیر را پیش می رویم.

وکیل تبدیل اعدام به حبس یک وکیل کیفری

وکیل تبدیل اعدام به حبس یک وکیل کیفری است. اما کیفری یا حقوقی بودن دادگاه یا دعوی به چه معنی است؟ اساسا قانون ایران به دو بخش عمده و بزرگ حقوقی یا کیفری تقسیم می شود.

بخش حقوقی آن دسته از قوانین هستند که در خصوص حقوق افراد جامعه صحبت می کند. در واقع در این بخش قانون گذار سعی می کند حقوق هر فرد به صورت عمومی یا اختصاصی را بیان کند. مثلا در این بخش فرد می داند که می تواند حق مالکیت داشته باشد. نحوه رسیدن به این حق و استفاده از حق برای فرد مشخص شده است.

آن چیزی که در این بخش قوانین مطرح است بحث تخلف و جریمه است. یعنی در بخش حقوقی تنها احتمال بروز تخلف وجود دارد و مهمترین تبعات آن نیز چیزی جز جریمه نیست. در این بخش دادگاه ها تنها تعارضات را بر اساس حقوق شهروندی و افراد در جامعه مورد بررسی قرار می دهند. این حقوق می تواند شامل حقوق خانواده، حقوق ارث، حقوق آپارتمان نشینی و … باشد.

اما در خصوص قوانین کیفری که وکیل تبدیل اعدام به حبس یکی از وکلا در این گروه محسوب می شود،  داستان کاملا متفاوت است. در دعوی های کیفری دو مفهوم جرم و مجازات همواره وجود دارد. در واقع اگر در خصوص فردی اعلام جرم شود این دادگاه کیفری است که به این جرم رسیدگی می کند. بنابراین زمانی که گفته می شود یک دادگاه در حوزه کیفری است بدین معنی است که این دادگاه توانایی صدور احکام و مجازات  های مختلفی دارد.

از این رو وقتی وکیل تبدیل اعدام به حبس بیان می کند این ابزار قانونی در حیطه کیفری است بدین معنی است که تنها دادگاه های کیفری امکان رسیدگی به آن را دارند. چرا که همانطور که نشان داده شده در این مفهوم از تعاریف جرم و مجازات استفاده شده است.

این مهمترین نکته ای بود که می توانستیم در اینجا برای شما بیان کنیم. حال در آخرین بخش از فصل اول به این سوال می خواهیم پاسخ دهیم اساسا آیا نیازی به تبدیل حبس به اعدام وجود دارد؟ دیدگاه های مختلف نسبت به اعدام چیست و … با ما و وکیل تبدیل اعدام به حبس در این مسیر همراه باشید.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و مفهوم اعدام

وکیل تبدیل اعدام به حبس همواره دوست دارد انسان ها را از زیر تیغ اعدام نجات دهد. چرا که اعدام اساسا مفهوم چندان مثبتی در قانون محسوب نمی شود. در واقع در انتهای فصل اول به عنوان یک پل بهتر است نگاهی به مفهوم اعدام از جنبه های مختلف بیاندازیم. به طور کلی اعدام در لغت به معنی مرگ انسان به صورت عمد و اختیاری است.

در اصطلاح قانونی به گفته وکیل تبدیل اعدام به حبس اعدام به حالتی گفته می شود که بر اساس آن قانونگذار امکان از بین بردن انسانی را در جامعه فراهم می کند. در واقع در قانون اعدام به عنوان یک ابزار و یک نوع مجازات محسوب می شود. می توان گفت که اعدام شدیدترین مجازاتی است که می تواند در هر قانونی وجود داشته باشد.

تا مدت ها تصور بر این بود که اعدام کارکرد بازدارندگی دارد. یعنی بر اساس این که انسان دوست ندارد جان خود را از دست بدهد، اعدام به عنوان یک نیروی بازدارنده در جامعه عمل می کرد. اما به گفته وکیل تبدیل اعدام به حبس امروز بیش از نیمی از کشورها به طور کامل این مجازات را کنار گذاشته اند. زیرا کارکرد اعدام به عنوان یک نیروی بازدارنده عملا کارایی ندارد. به بیان ساده تر مضرات اعدام بیش از کارکرد آن در جامعه محسوب می شود.

به گفته وکیل تبدیل اعدام به حبس اعدام چند نکته منفی مهم دارد. اولا این که یک نیروی انسانی را از جامعه حذف می کند. این نیروی انسانی هر چند به عنوان مجرم و یک عنصر نامطلوب در جامعه شناخته می شود اما حذف آن به معنی نابودی تمام هزینه هایی است که جامعه برای او انجام داده است. اما نکته منفی مهم تر اعدام تبعات آن است. در واقع تبعات اجتماعی و خانوادگی اعدام دارد بسیار فراگیر و عمده است.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و دیدگاه اجتماعی

از نظر وکیل تبدیل اعدام به حبس اعدام یکی از بدترین حالت های قانونی محسوب می شود. در واقع خانواده فرد اعدام شده تا سال ها عزادار از دست دادن عضوی از خانواده خود خواهند بود و این عذاب زمانی بیشتر می شود که جامعه به جای همدردی با این خانواده، جرم فرد را به خانواده آن نیز تعمیم می دهد و این گونه خانواده تحت فشار مضاعفی قرار می گیرد. فشاری که خود به خود باعث رشد بزه و بزهکار در جامعه می شود. بنابراین اعدام از این نظر بسیار قانون خطرناکی محسوب می شود. از این رو تنها در 18 درصد کشورهای جهان ( تا به امروز ) اعدام به عنوان یک قانون فعال وجود دارد که متاسفانه ایران نیز جزئی از آن است. در واقع یکی از مهمترین علت هایی که باعث شده قانون گذار امکان استفاده از ابزار مهمی به نام تبدیل حکم اعدام به حبس را به قاضی و دادگاه بدهد، تقلیل چنین اثرات منفی است. بنابراین یکی از مهمترین کارکرد های وکیل تبدیل اعدام به حبس همین نکته می تواند باشد که بتواند جلوی این اثرات در جامعه را بگیرد.

اما نکته مهم اینجاست که اعدام در ایران تحت دو عنوان مجازاتی مورد بررسی قرار می گیرد. عنوان مجازات حدی و عنوان مجازات تعزیری. در مجازات حدی اعدام، این قانون شرع است که جاری است. به طور مثال قصاص نفس به عنوان یک مجازات حدی است و قانون گذار یا قاضی یا هر فرد دیگری امکان تغییر، تقلیل یا قلب آن را ندارند. اما برخی از جرایم است که قانون گذار بیشتر مبتنی بر اهمیت جرم و بازدارنده بودن مجازات اعدام از این مجازات بهره برده است. به طور مثال در خصوص مواد مخدر حکم اعدام به عنوان یک حکم تعزیری شناخته می شود. از این روست که می توان از وکیل تبدیل اعدام به حبس در این نوع مجازات های تعزیری بهره برد.

حال که با مفاهیم مهم و عمده جرم، مجازات، تعزیری بودن مجازات و کیفری بودن دادگاه آشنا شدیم و دانستیم که کارکرد ابزار تبدیل اعدام به حبس چه می تواند باشد. حال با پایان فصل اول می خواهیم فصل دومی را شروع کنیم که در آن به صورت اختصاصی تر به قوانین مربوط به این حکم و شرایط آن اشاره کنیم. با ما و وکیل تبدیل اعدام به حبس در ادامه این مقاله همراه بمانید.

وکیل تبدیل اعدام به حبس همان وکیل تخفیف در مجازات است؟

وکیل تبدیل اعدام به حبس را می توان همان وکیل تخفیف در مجازات دانست؟ حال با شروع فصل دوم می خواهیم نگاهی دقیق تر به مفهوم تبدیل اعدام به حبس بیاندازیم. هدف ما در این فصل این است که می خواهیم بدانیم اساسا در چه مواردی می توان از وکیل تبدیل اعدام به حبس استفاده کرد و چه جرایمی شامل این موضوع می شود.

اولین نکته و احتمالا مهمترین نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که تبدیل اعدام به حبس تنها در مجازات های تعزیری رخ می دهد. بنابراین در مجازات های حدی مانند قصاص شما نمی توانید درخواست این چنین تبدیلی را داشته باشید.

نکته بعدی این است که تبدیل اعدام به حبس به نوعی همان تخفیف در مجازات محسوب می شود. بنابراین مجرم در صورت داشتن شرایط تخفیف مجازات می تواند از وکیل تبدیل اعدام به حبس بخواهد تا حکم اعدام او را به حبس تغییر دهد. از این رو برای این که بتوانیم مشخص کنیم در چه مواردی امکان استفاده از این چنین ابزار مهمی را داریم و شرایط آن چیست باید به شرایط و نکات تخفیف در مجازات نگاه کنیم.

شما می توانید به مقاله ای که به صورت مفصل در خصوص تخفیف در مجازات نوشته شده مراجعه کنید. در این مقاله صفر تا صد این مفهوم را بررسی کردیم. اما با این وجود در ادامه نگاهی جزئی و گذرا به آن خواهیم داشت.

 وکیل تبدیل اعدام به حبس  و شرایط تخفیف در مجازات

وکیل تبدیل اعدام به حبس شرایط تخفیف در مجازات اعدام و به طور کلی تخفیف در مجازات به معنی صدور حکمی کمتر از حداقل حکم مشخص شده در قانون را به خوبی می داند. تخفیف در مجازات تنها در مورد مجازات های تعزیری مورد استفاده قرار می گیرد و از جهات یا شرایط خاصی برخوردار است. در صورتی که یکی از این جهات برقرار باشد دادگاه می تواند بر اساس قانون تقلیل مجازات، حکمی پایین تر از حداقل حکم اصلی مشخص شده در قانون صادر کند. این همان کاری است که وکیل تبدیل اعدام به حبس انجام می دهد. این شرایط برای تخفیف مجازات عبارتند از:

نبود شاکی خصوصی یا گذشت شاکی خصوصی، همکاری موثر مجرم، بررسی جو حاکم بر ارتکاب جرم و فراهم شدن امکان تخفیف ( مانند داشتن دلیل و انگیزه شرافتمندانه )، اقرار مجرم قبل از اثبات، توبه و ندامت مجرم، تلاش مجرم برای جبران زیان وارده، خفیف بودن زیان وارده، خفیف بودن همکاری و مداخله

در صورتی که یکی از شرایط بالا برقرار باشد دادگاه و وکیل تبدیل اعدام به حبس امکان تخفیف در مجازات را پیدا می کند. همچنین اگر مجرمی چند جهات از این شرایط را داشته باشد دادگاه می تواند به ازای هر کدام از آن ها اقدام به تخفیف مجازات کند.

بر اساس قانون تمامی مجازات های تعزیری می تواند شامل این قانون شوند ( حتی اعدام تعزیری ) به شرطی جرم صورت گرفته در یکی از گروه های زیر نباشد. وکیل تبدیل اعدام به حبس این گروه ها را این گونه معرفی می کند:

اخلالگران اقتصادی ، هر نوع جرمی علیه فضای سبز شهری، جرایم مربوط به مواد مخدر ( این مورد چند سالی است که در مجلس شورای اسلامی تحت بررسی است و از عاقبت آن خبری نیست. بر اساس آخرین اخبار امکان تقلیل و تخفیف مجازات در برخی از جرایم مواد مخدر و تبدیل اعدام به حبس قانونی شده است اما از اجرایی شدن آن خبری در دست نیست ) و همچنین سارقی که سه بار محکومیت قطعی سرقت داشته.

این ها معدود جرایم تعزیری است که اساسا امکان تخفیف مجازات برای آن ها وجود ندارد. بنابراین از وکیل تبدیل اعدام به حبس و تخفیف مجازات در این خصوص جرایم نمی توانیم استفاده کنیم.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و جرایم قابل تبدیل

از وکیل تبدیل اعدام به حبس در کدام جرایم می توان  بهره برد؟ در واقع کدام دسته از جرایم است که می توان در آن ها به کمک وکیل تبدیل اعدام به حبس اقدام به تخفیف مجازات کرد؟ راستش را بخواهید با وجود ای که حکم اعدام مهمترین حکم و مجازاتی است که در هر قانونی ممکن است وجود داشته باشد، اما اساسا در قانون ایران به صورت مشخص بیان نشده است که در چه مواردی امکان استفاده از این دستور وجود دارد! به بیان ساده تر در خصوص حکم اعدام تنها می توان در مورد مجازات های حدی نظری تا حدودی قطعی داد. اما در خصوص جرایم تعزیری این موضوع چندان صادق نیست. به بیان ساده تر نمی توان حوزه کاری وکیل تبدیل اعدام به حبس را به صورت دقیق مشخص کرد.

امروز همه ما می دانیم که در برخی از حالت های جرم مواد مخدر اعدام به عنوان مجازات شناخته شده است. همچنین می دانیم که در صورتی که ثابت شود مجرم  مفسد فی الارض محسوب می شود، این حکم اعدام است که نصیب او می شود. در خصوص سایر موارد نیز این چنین است.

بنابراین نمی توان با قدرت و دقت خاصی مشخص کرد که اساسا کدام دسته از جرایم دارای مجازات اعدام تعزیری است آیا در این دسته از جرایم می توان از یک وکیل تبدیل اعدام به حبس بهره برد یا خیر. این نکته ای کور اما مهم بود که باید می دانستید. در واقع ممکن است در خصوص یک پرونده قاضی حکم اعدام صادر کند و در دادگاه تجدید نظر خود به خود این حکم به حبس تقلیل پیدا کند! این ها اتفاقاتی است که در سیستم قضایی ایران وجود دارد و ما ناچار به پذیرش آن هستیم. آیا شما راهی دیگر می توانید پیدا کنید؟

به نظر می رسد که فصل دوم را در اینجا باید به پایان ببریم. زیرا حرف چندان دیگری باقی نمانده است. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم شما باید سعی کنید بر اساس قانون تخفیف مجازات و با کمک وکیل تبدیل اعدام به حبس گام بردارید. پیشنهاد ما این است که اگر وقت و حوصله کافی دارید به مقاله نوشته شده در این خصوص نیز نگاهی بیاندازید. به هر حال هر کدام از این ها مفاهیم قانونی خاص خودشان را دارند!

با پایان فصل دوم می خواهیم سراغ فصل انتهایی برویم. در این فصل قصد داریم با نگاه جزئی تری نسبت به کارکرد یک وکیل تبدیل اعدام به حبس آشنا شویم.

وکیل تبدیل اعدام به حبس و حساسیت کار او

وکیل تبدیل اعدام به حبس کارکردی بسیار حساس دارد. حال که دو فصل بسیار مهم از مفهوم تبدیل اعدام به حبس را مورد بررسی قرار دادیم و با مفاهیم و تعاریف مختلفی آشنا شدیم نوبت این است که سراغ وکیل این حوزه برویم.

بر اساس تمام آن چیزی که گفتیم و می دانیم، به چند نکته در خصوص  وکیل تبدیل اعدام به حبس می توان اشاره کرد. یک وکیل تبدیل اعدام به حبس باید همان وکیل تخفیف مجازاتی باشد که در حوزه اعدام و دادگاه های این چنینی فعالیت می کند. به بیان ساده تر این وکیل باید تسلط بسیار خوبی در حوزه جرایم تعزیری و تخفیف مجازات داشته باشد تا امکان دفاع خوب از موکل خود را پیدا کند.

این دسته از وکلا با چند سختی بسیار مهم سر و کله میزنند. اول این که قوانین مشخصی در خصوص جرایم تعزیری اعدام وجود ندارد. یعنی همانطور که گفته شد قانون به صورت جامع و مشخص بیان نکرده است که در چه جرایم تعزیری می توان از اعدام استفاده کرد. دومین سختی که این دسته از وکلا دارند این است که دادگاه کیفری که در آن ها مباحثی مانند اعدام مطرح می شود بسیار جو سنگین و عجیب و غریبی دارند. این دسته از دادگاه ها اساسا ملتهب است و دفاع از موکل در اینجا منوط به توانایی کنترل احساسات خود و دیگران است.

سختی بعدی وکیل تبدیل اعدام به حبس را می توان قانون های نصفه و نیمه سال های گذشته دانست. اکنون شما می دانید که در خصوص جرایم مواد مخدر امکان تخفیف مجازات و تبدیل اعدام به حبس وجود دارد یا خیر؟ ظاهرا قانون آن تصویب شده است اما آیا این موضوع اجرایی هم شده است؟ ما که چیزی نمی دانیم. شما چطور؟

حال بر اساس تمام این صحبت ها می خواهیم سراغ آخرین عنوان از این مقاله برویم. بر اساس این دانش و اطلاعاتی که به دست آوردیم چگونه می توانیم دست به انتخاب بهترین وکیل در این حوزه بزنیم؟ با ما در آخرین ایستگاه از این مقاله همراه باشید که قرار است به مهمترین نتیجه آن برسیم.

بهترین وکیل تبدیل اعدام به حبس کیست؟

 حال در انتهای این متن بعد از آن همه فراز و فرود نوبت به این رسیده است که بتوانیم بهترین وکیل تبدیل اعدام به حبس را بشناسیم. از ما انتظار نداشته باشید که نامی خاص به شما معرفی کنیم. ما بر اساس تمام دانش و اطلاعاتی که به دست آوردیم می خواهیم ویژگی های بهترین وکیل در این حوزه را به شما بیان کنیم.

همانطور که دانستیم کار کردن در این حوزه قانونی کاری سخت و مشکل است. چرا که ابهامات زیادی وجود دارد و هر وکیلی می تواند به سادگی در دل آن مسیری اشتباه را انتخاب کند. از این رو انتخاب وکیل مناسب می تواند در مسائلی مانند مرگ و زندگی سرنوشت ساز باشد.

از این رو پیشنهاد ما این است که در انتخاب وکیل به خصوص در حوزه تبدیل اعدام به حبس حتما به تجربه کاری او در این حوزه توجه داشته باشید. همانطور که گفتیم این ابهامات قانونی در این حوزه بسیار گسترده است و می تواند کار را برای هر وکیلی سخت کند. این تجربه است که تنها می تواند در این حوزه به درستی عمل کند و کاری کند که وکیل و موکل او به سلامت عبور کنند.

بنابراین اگر به دنبال وکیل تبدیل اعدام به حبس خوب هستید، تجربه کاری او را ملاک اول خود قرار دهید. این تجربه کاری است که نشان می دهد وی باید در هر مرحله چه کار کند و چگونه رفتار کند. اما در کنار این تجربه کاری دانش و تخصص نیز اهمیت خاص خودش را دارد. از این وکیل انتظار می رود در حوزه کیفری و مواردی مانند قوانین اعدام، آیین دادرسی و قانون اساسی تخصص خوبی داشته باشد.

اما در کنار همه این ها تخصص بر برخی مفاهیم فقهی می تواند بسیار کارساز باشد. در واقع همانطور که گفتیم جلب نظر قضای مهمترین راهکار برای تقلیل مجازات و رساندن حکم اعدام به حبس است. در بسیاری از موارد استفاده از مفاهیم دینی و فقهی می تواند کارساز باشد و باعث می شود نظر قاضی جلب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×