وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده (7)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده یکی از ان دسته وکلایی است که کمتر کسی با آن آشنایی دارند. برای انکه بتوان به وکیل مطالعه پرونده بهتر  است در ابتدا اطلاعات جامع و کاملی را در مورد این وکیل حرفه ای و میزان توانایی های او بدست آورید تا بتوانید جریان پرونده های خود  را به او بسپارید و از خدمات حقوقی او به بهترین نحو ممکن استفاده کند؟ آیا شما میدانید که وکیل مطالعه پرونده چه تفاوتی با دیگر وکلای پایه یک دادگستری دارد؟ وکیل مطالعه پرونده به چه کسی گفته می شود و این وکیل حرفه ای دارای چه ویژگی هایی است؟ وکیل مطالعه پرونده را چگونه در محل زندگی خود باید پیدا کنیم؟ آیا عموم مردم میتوانند به وکیل مطالعه پرونده مراجعه کنند و از خدمات حقوقی  او استفاده کنند؟

حقیقت آن آن است که وکیل مطالعه پرونده یکی از وکلای پایه یک دادگستری به حساب می آید که دارای توانایی ها و تخصص هایی است که شاید دیگر وکلا کمتر انن را داشته باشند. همانطور که از نام وکیل مطالعه پرونده پیداست شما باید بدانید که این وکیل حرفه ای کسی است که با تکیه بر دانش و مهارت هایی که دارد به مطالعه و بررسی انواع پرونده های حقوق می پردازد و آنها را به طور کامل مورد تحلیل قرار می دهد تا بتواند راه حلی مناسب برای حل مشکل و چالش بوجود آمده در جریان پرونده پیدا کند وان را به مراجعان خود نیز ارائه دهد.

وکیل مطالعه پرونده تحصیلات تکمیلی و پایه خود را در رشته حقوق گذرانده است و سال های زیادی را به وکالت پرونده ههای مختلف پرداخته است و در زمینه چنین پرونده هایی تجربیات بسیار خوبی کسب کرده است که می تواند آنها را به زبانی ساده به موکلان خود نیز اطلاع دهد. کسانی که به دفتر وکالت وکیل مطالعه پرونده مراجعه می کنند به راحتی می توانند از تمامی راهکارهای قانونی که یک وکیل با تجربه در طی سالیان دراز بدست آورده است استفاده کنند.

وکیل مطالعه پرونده و تفاوت او با دیگر وکلای پایه یک دادگستری

وکیل مطالعه پرونده  دارای تفاوت های نسبتا عمده ای با دیگر وکلای پایه یک دادگستری است که باید آنها را مورد بررسی قرار داد. مسئله اصلی که در مورد وکیل مطالعه پرونده  باید  بدانید آن است که این وکیل حرفه ای و کارکشته به صورت عملی نمی تواند در جریان دادرسی پرونده های مختلف و در مراجع قضایی حضور یابد و تنها می تواند راه های حقوقی را که مراجعان می توانند از طریق آن جریان پرونده خود را رسیدگی کنند به آنها معرفی کند. همانطور که میدانید هر وکیلی دارای دو تعهد کاری است که باید  آنها را در قبال موکل خود انجام دهد. اولین و مهم ترین وظیفه هر وکیل دادگستری، ارائه خدمات مشاوره ای و دومین وظیفه آنها آن است که بر اساس قرارداد وکالت در دادگاه و مراجع قضایی برای دفاع از موکل خود حضور یابند.

وکیل مطالعه پرونده کسی است که تنها می تواند راه های حقوقی و قانونی را به موکل خود معرفی کند و نمی تواند به صورت حضوری در دادگاه و مراجع قضایی حضور یابد چرا که دارای وکالت نامه نیست و انتخاب او برای مطالعه پرونده بر عهده خود موکل است. برخی از افراد به دلایل مختلفی همچون صرفه جویی در هزینه و زمان، ترجیح می دهند به جای انکه کل پرونده خود را به وکیل ارجاع دهند از دانش حقوقی وکیل مطالعه پرونده  برای پیگیری پرونده استفاده کنند.

گاهی برخی از افراد دوست دارند که جریان پرونده را خودشان به صورت حضوری پیگیری کند تا علاوه بر آشنایی با رویه قضایی در میزان هزینه های خود نیز صرفه جویی کرده باشند. وکیل مطالعه پرونده می تواند بهترین انتخاب ممکن در چنین شرایطی باشد که هر فردی میتواند از ان استفاده کند و به کمک او جریان پرونده های مختلف را به نتیجه برسند.

وکیل مطالعه پرونده از جمله کسانی است که در سالهای اخیر تعداد زیادی از پرونده ها را به نتیجه رسانده است و شرایط نسبتا مساعدی را برای به جریان انداختن پرونده های مختلف ایجاد کرده اند. برای انتخاب بهترین وکیل مطالعه پرونده بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داد و با ویژگی های مختلف این وکیل حرفه ای اشنا شد.

بهترین وکیل مطالعه پرونده

وکیل مطالعه پرونده باید دارای ویژگی ها و خصوصیات مختلفی باشد تا بتوانیم بگوییم که دارای تخصص و مهارت خوبی است و برای جریان پرونده خود به او اطمینان کنیم. وکیل مطالعه پرونده معمولا باید دارای دانش حقوقی خوبی باشد و بر تمامی مسائل قانونی و مباحث حقوقی تسلط داشته باشد. وکلایی که از قوانین جدید و لایحه تصویبی دولت آشنایی ندارند و اطلاعات آنها به روز نیست به هیچ عنوان نمی توانند راه حل های مناسبی را برای به نتیجه رساندن جریان پرونده های قانونی معرفی کند.

وکیل مطالعه پرونده باید علاوه بر دانش حقوقی دارای تجربه باشد و بتواند با استفاده از تجربیاتی که دارد جریان دادرسی پرونده های مختلف را به مراجعان خود توضیح دهد و مباحث قانونی را با زبانی ساده برای آنان تحلیل کنید تا آنها بتوانند در مدت زمان کوتاهی از جریان دادرسی آگاهی پیدا کنند و خود به تنهایی جریان دادرسی را طی کنند.

وکیل مطالعه پرونده باید اسرار مراجعان خود را به طور کامل حفظ کند و تحت هیچ شرایطی اطلاعات پرونده را مورد تشریح برای دیگران قرار ندهد. یک وکیل مطالعه پرونده حرفه ای کاملا قابل اطمینان است و افراد می توانند به راحتی به او اعتماد کنند.

برای پیدا کردن بهترین وکیل مطالعه پرونده می توان به سراغ گروه وکلای پارسا رفت. گروه حقوقی وکلای پارسا می تواند در مدت زمانی کوتاه بهترین وکیل مطالعه پرونده را به افراد معرفی کند تا از خدمات او استفاده کنند و دچار مشکلات و چالش های حقوقی کمتری شوند و زمان مردم برای پیدا کردن وکیل مطالعه پرونده به هدر نرود.

مطالعه پرونده به چه معنی است؟

احتمالا تا به امروز با اصطلاح پرونده حقوقی یا کیفری برخورد داشته اید. در فیلم ها و سریال ها نیز از این اصطلاحات به وفور استفاده می شود. اما تاکنون فکر کرده اید که مطالعه پرونده به چه معنی است؟ وکیل مطالعه پرونده چه کارکردی دارد؟ برای درک این موضوع باید کمی با مفهوم بسیار بزرگی به نام قانون آشنا شویم. بیایید کمی ساده تر به موضوع نگاه کنیم.

قانون به چه معنی است؟ به طور کلی می توانیم اینگونه بیان کنیم که قانون چیزی جز تنظیم کننده روابط میان انسانی و انسان با سایر مفاهیم موجود در دنیا نیست. به بیان ساده تر این مفهوم قانون است که باعث شده است که انسان ها بتوانند با یک دیگر گروه و جامعه تشکیل دهد.

در واقع قانون از این جهت طراحی و تدوین می شود که بتواند روابط یک انسان با سایر مفاهیم موجود در دنیا مانند انسان های دیگر را تنظیم کند. چرا که انسان موجودی مختار است و می تواند همواره چیزی را انتخاب کند که خارج از محدوده باشد. بنابراین نمی توان به ذات و غریزه حیوانی اکتفا کنیم. حیوان ها بر اساس غریزه ای که دارند می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند اما انسان ها این توانایی ذاتی را ندارند و باید بر اساس یک محدوده وارد این روابط شوند.

بر اساس قانون مشخص می شود که هر انسان چه حقوقی دارد و چگونه می تواند بدون از بین بردن حقوق دیگران به این حقوق خود برسد.

بنابراین اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم این روابط انسانی است که قوانین را می سازند. در هر جامعه ای بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله فرهنگ، پیشینه و … این قوانین تدوین می شود. چیزی که در این جا برای ما اهمیت دارد این است که قوانین بر اساس روابط تدوین می شود. این سخن بدین معنی است که با پیچیده تر شدن روابط این قوانین است که باید پیچیده تر شود. از این رو با توجه به عجیب و غریب بودن روابط امروزی و گسترده بودن آن کاملا طبیعی است که قوانین سخت و مبهم تدوین شده باشد.

درجه سختی قوانین به اندازه ای است که امروز برای فهم آن نیاز به استفاده از متخصصین این حوزه است. یعنی نمی توان از تمام افراد جامعه این انتظار را داشته باشیم که بتوانند این قوانین را درک کنند و بر اساس آن پیش بروند.

حال بر اساس همین موضوع می توان به این نتیجه رسید که اساسا در موارد حقوقی و قانونی نیاز به استفاده از یک متخصص حقوق مانند وکیل یا مشاوره حقوقی است. از این روست که به وکیل مطالعه پرونده نیازمندیم. اما بیایید کمی با کارکرد وکیل مطالعه پرونده آشنا شویم.

وکیل مطالعه پرونده چه کاری انجام می دهد؟

شما با اولین قدمی که در مسیر قانونی و قضایی بر می دارید خواسته یا ناخواسته پرونده ای در این دستگاه تشکیل می شود. بر اساس این پرونده شما می توانید مسیر قضایی خود را پیش ببرید. در واقع برای کوچکترین مسئله حقوقی یا کیفری نیز این پرونده تشکیل می شود.

نکته مهمی که باید بدانید این است که این پرونده بر اساس قوانین و اصول خاصی تدوین می شود و شما نمی توانید انتظار داشته باشید که بتوانید به سادگی موارد داخل پرونده را مطالعه کنید و متوجه مفاهیم آن شوید.

به بیان ساده گرچه پرونده ای که برای شما و کار حقوقی شما ایجاد می شود به زبان فارسی نوشته شده اما از پروتکلی پیروی میکند که توسط تخصصی حقوقی و حقوق دان ها درک می شود.

حقوق پر از مفاهیم خاص و اصطلاحاتی است که وکلا و مشاورین حقوقی آن را درک می کند. همانطور که در بالاتر بیان کردیم اساسا نمی توان انتظار داشت که یک فرد عادی بتواند این مفاهیم را به درستی درک کند. در حقوق و سیستم قضایی یک کلمه هم اهمیت دارد. حتی ترتیب کلمات و جملات می تواند یک مفهوم و موضوع مهم را تغییر دهد.

از این رو کاملا طبیعی است که شما نتوانید حتی به صورت عادی و روخوانی پرونده حقوقی یا کیفری خود را مطالعه کنید. برای درک این مفاهیم لازم است که از یک فرد متخصص در این حوزه استفاده کنید.

اما چرا وکیل مطالعه پرونده تنها گزینه شماست؟ بر اساس قانون تنها دو گروه به این پرونده ها دسترسی خواهند داشت. گروه اول خود خواهان یا خوانده است که به طور مستقیم درگیر پرونده است و گروه دوم وکلای قانونی آن هاست. یعنی یک مشاور حقوقی یا فرد متخصص دیگری در این حوزه بدون این که شما وکلاتی به او بدهید نمی تواند سراغ این پرونده برود و سیستم قضایی این پرونده را در اختیار او قرار نمی دهد.

از این رو کاملا طبیعی است که برای مطالعه و درک مفاهیم پرونده باید از فردی تحت عنوان وکیل مطالعه پرونده استفاده کنیم. یک وکیل مطالعه پرونده با مطالعه پرونده می تواند مفاهیم آن را درک کند و مشخص کند که پرونده در چه مرحله ای قرار دارد و باید در ادامه مسیر چه کارهایی صورت بگیرد. این گل کاری است که شما می توانید از یک وکیل مطالعه پرونده انتظار داشته باشید.

چرا به وکیل مطالعه پرونده نیاز داریم؟

اما سوال مهم دیگری که باید به آن پاسخ دهیم این است که اساسا چه نیازی به وکیل مطالعه پرونده داریم؟ به بیان ساده تر چرا ما باید اصلا پرونده خودمان را مطالعه کنیم؟

پاسخ تقریبا ساده و مشخص است. پرونده حقوقی یا کیفری نشان دهنده این است که این مسئله و دعوی تا چه اندازه پیشرفته است و در چه مرحله ای قرار دارد. چه مواردی در آن بیان شده و قرار است چه اتفاقاتی در ادامه مسیر بیفتد. به نوعی شما به واسطه اطلاعات این پرونده است که می توانید مسیر قضایی خودتان را مشخص کنید.

از این رو شما ناچارا برای هر اقدامی که می خواهید در این مسیر انجام دهید باید بدانید که پرونده شما از دید سیستم قضایی در چه مرحله ای است.

شاید این نکته به ذهن شما خطور کرده باشد که خودتان می دانید از چه مراحلی عبور کرده اید و به صورت شفاهی نتایج آن را می دانید. اما مسئله بسیار مهمی که در این بین وجود دارد این است که این پرونده نشان دهنده این معنی است که سیستم قضایی پرونده حقوقی یا کیفری شما را در چه مرحله ای نگه داشته و چه اتفاقاتی از دید این سیستم برای دعوی شما رخ داده است. به بیان بهتر در یک روند قضایی این دید سیستم است که اهمیت دارد و صحبت ها و ادراک شما در اینجا هیچ کمکی نمی تواند بکند.

بنابراین شما برای این که ادامه روند قضایی خودتان را درک کنید و بدانید از چه ابزارهایی در این مسیر می توانید استفاده کنید ناچار هستید که از یک وکیل مطالعه پرونده بهره ببرید.

وکیل مطالعه پرونده همان وکیل خودتان است؟!

حال سوال و نکته بعدی که باید به آن پاسخ دهیم این است که آیا وکیلی که قرار است روند پرونده شما را بر عهده بگیرید همان نقش وکیل مطالعه پرونده را نیز برعهده دارد یا خیر؟

پاسخ هم بله است و هم خیر. به طور کلی می توان اینگونه گفت که اگر در ابتدای یک مسیر حقوقی بخواهیم از یک وکیل استفاده کنید این وکیل می تواند در تمام روند پرونده شما حضور داشته باشد. بنابراین همان کار وکیل مطالعه پرونده را انجام می دهد.

اما در یک پرونده قضایی که از میانه راه قرار است یک وکیل به ماجرا اضافه شود این وکیل باید ابتدا بداند که پرونده از چه موادی تشکیل شده و این پرونده چگونه می تواند مسیر خود را ادامه دهد. از این رو قبل از این که این وکیل بخواهد کاری انجام دهد و اتفاقی رقم بزند به عنوان یک وکیل مطالعه پرونده این پرونده را مطالعه می کند. یعنی شما در ابتدا به این فرد تنها وکالتی با اختیار مطالعه پرونده می دهید و این فرد با در دست داشتن این وکالت نامه می تواند سراغ پرونده شما برود.

حال ممکن است بعد از مطالعه این پرونده شما با وی به توافق رسید یا خیر. تنها مهم این است که این فرد توانسته بر اساس وکالت نامه شما پرونده را مطالعه و مورد بررسی قرار دهد. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.

قانون آیین دادرسی مدنی در مورد پرونده های مختلف

وکیل مطالعه پرونده در حقیقت باید بر تمامی مفاد آیین دادرسی مدنی تسلط داشته باشد تا بتواند جریان قانونی این پرونده ها را به موکل خود اطلاع دهد و آنها را در مورد این پرونده ها راهنمایی ند. به چند مورد از مهمترین قوانین مربوط به آیین دادرسی مدنی در مورد پرونده های حقوقی مختلف اشاره می کنیم تا آنها را بشناسید:

 در صورتی که دادگاه رسیدگی‌کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به‌دادگاه صلاحیتدار ارسال‌می‌نماید. دادگاه مرجوع‌الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهار نظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد، پرونده راجهت‌ حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می‌کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم‌الاتباع خواهد بود.

 هرگاه بین دادگاههای عمومی، نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت، اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی،‌نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند، پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور‌ارسال خواهد شد.

اگر به‌موجب یک دادخواست دعاوی متعددی اقامه شود که با یکدیگر ارتباط کامل نداشته باشند و دادگاه نتواند ضمن یک دادرسی‌به‌آنها رسیدگی کند، دعاوی اقامه شده را از یکدیگر تفکیک و به هریک در صورت صلاحیت جداگانه رسیدگی می‌کند و در غیر این‌صورت نسبت به‌آنچه‌صلاحیت ندارد با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به مراجع صالح ارسال می‌نماید.

درصورتی که دادخواست ناقص باشد و دادگاه نتواند رسیدگی کند جهات نقص را قید نموده، پرونده را به دفتر اعاده می‌دهد. موارد نقص‌طی اخطاریه به خواهان ابلاغ می‌شود، خواهان مکلف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ، نواقص اعلام شده را تکمیل نماید وگرنه دفتر دادگاه به‌موجب‌صدور قرار، دادخواست را رد خواهد کرد. این قرار ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل شکایت در همان دادگاه می‌باشد، رای دادگاه دراین‌خصوص قطعی‌است.

در صورتی که درخواست تامین شده باشد مدیر دفتر مکلف است پرونده را فوری به‌نظر دادگاه برساند، دادگاه بدون اخطار به‌طرف،‌به‌دلایل درخواست کننده رسیدگی نموده، قرار تامین صادر یا آن را رد می‌نماید.

وکیل مطالعه پرونده و نکات قانونی مختلفی که مراجعان باید بدانند.

وکیل مطالعه پرونده معمولا حالت های مختلفی را که ممکن است برای یک پرونده پیش اید را به طور کامل به موکل خود اطلاع می دهد تا آنان بدانند که مرجع تصمیم گیری در مورد جریان دادرسی پرونده آنها کجا است و چگونه باید پرونده خود را به این مرکز ارجاع دهند تا مورد پیگیری قرار دهد. برای مثال به موارد قانونی زیر که وکیل مطالعه پرونده طبق قانون به تشریح انسان می پردازد دقت کنید:

 چنانچه قاضی صادرکننده رای متوجه اشتباه خود شود مستدلاً پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال می‌دارد. دادگاه یادشده با توجه به‌دلیل ابرازی، رای صادره را نقض و رسیدگی ماهوی خواهد کرد.

مدیر دفتر دادگاه بدوی ظرف دو روز از تاریخ وصول دادخواست و ضمائم آن و یا پس از رفع نقص، یک نسخه از دادخواست و‌پیوست‌های آن را برای طرف دعوا می‌فرستد که ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ پاسخ دهد، پس از انقضای مهلت یادشده اعم از این که پاسخی رسیده یا‌نرسیده باشد، پرونده را به‌مرجع تجدیدنظر می‌فرستد.

دادگاه تجدیدنظر در صورتی‌که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد، آن را تأیید می‌کند. در غیر این‌صورت پست از‌نقض، پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می‌دهد.

چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد، رای دادگاه بدوی را نقض و رأی مقتضی صادر می‌نماید.‌درغیر این‌صورت با رد درخواست و تایید رأی، پرونده را به‌دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

 درصورتی که دادخواست فرجام‌خواهی تکمیل باشد، مدیر دفتر دادگاه یک نسخه از دادخواست و پیوستهای آن را برای طرف دعوا،‌ارسال می‌دارد تا ظرف بیست روز به‌طور کتبی پاسخ دهد. پس از انقضای مهلت یادشده اعم از این که پاسخی رسیده یا نرسیده باشد، پرونده را همراه با‌پرونده مربوط به رای فرجام خواسته، به دیوان‌عالی کشور می‌فرستد.

 پس از وصول پرونده به دیوان‌عالی کشور، رئیس دیوان یا یکی از معاونان وی پرونده رابا رعایت نوبت و ترتیب وصول به یکی از‌شعب دیوان ارجاع می‌نماید شعبه مرجوع‌الیه به نوبت رسیدگی می‌کند مگر در مواردی که به موجب قانون یا به تشخیص رئیس دیوان عالی کشور،‌رسیدگی خارج از نوبت ضروری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×