وکیل صدور حکم حجر

وکیل صدور حکم حجر (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل صدور حکم حجر

 وکیل صدور حکم حجر در دادگاه ها حضور می یابد تا از تضییع حقوق بسیاری از افراد  جلوگیری کند. وظایفی که بر عهده وکیل صدور حکم حجر قرار داده شده است از لحاظ قانونی بسیار سنگین هستند و به هیچ عنوان نمی توان آنها را نادیده گرفت. وکیل صدور حکم حجر چه کارهایی را می تواند برای موکلان خود انجام دهد؟ وکیل صدور حکم حجر چگونه می تواند مانع از آسیب دیدن افراد مختلف در جریان دادرسی پرونده های گوناگون شود؟ اصلا چرا باید به وکیل صدور حکم حجر مراجعه کنیم؟ چگونه می توان وکیل صدور حکم حجر پیدا کرد و وکالت پرونده خود را به او سپرد؟

 وکیل صدور حکم حجر یکی از وکلای پایه یک دادگستری است که معمولا در جریان پرونده های مدنی مربوط به امور خانواده فعالیت می کند. امروزه پرونده های خانواده و آثار مربوط به آنها بسیار گسترده شده است و برای تمامی افرادی که با این پرونده ها درگیر هستند دارای اهمیت بسیار زیادی است. آثار و نتایج حاصل از جریان دادرسی پرونده های مربوط به خانواده شامل جوانب گوناگونی می شود و گاهی این موضوع دیده می شود که آثار ناشی از صدور حکم حجر به مراتب در زندگی حقوقی بسیاری از افراد موثر است.

قبل از آنکه بخواهیم در مورد وکیل صدور حکم حجر صحبت کنیم در ابتدا باید توضیح مختصری در مورد کلمه حجر بدهیم تا کسانی که از آن اطلاع ندارند نیز در مورد آن آگاهی پیدا کنند. حجر در لغت به معنای منع کردن است. پس از معنای لغوی این کلمه به خوبی می توان متوجه این نکته شد که صدور قانونی حکم حجر می تواند باعث منع شدن افراد از اقدامات قانونی خاصی باشد.

از لحاظ قانونی نیز حجر باعث می شود تا افراد دارای اهلیت استیفا نباشند. استیفا یعنی اختیار انجام اعمال قانونی و مدیریت امور مالی. بنابراین وکیل صدور حکم حجر باید مدارک کافی و معتبری را برای اثبات حجر و ناتوانی یک فرد آماده کند.

 وکیل صدور حکم حجر و اهمیت حضور او در جریان پرونده های قانونی

 وکیل صدور حکم حجر دارای تخصص و تجربه بسیار زیادی برای کسب حکم حجر است. وکیل صدور حکم حجر می تواند به تمامی افرادی که درگیر چنین پرونده هایی شده اند، کمک کند تا بهترین نتیجه قانونی را بگیرند. وکیل صدور حکم حجر در جریان پرونده های مختلف دارای وظایف مختلفی است.

جالب است بدانید که در حالت کلی و قانونی، محجور به کسی گفته می شود که سن او کمتر از 18 سال باشد، در چنین حالتی حتی اگر فرد به رشد جسمانی کامل هم رسیده باشد، ملاک های روحی و روانی مهم است. در صورتی که یک شخص سنش بیشتر از 18 سال باشد هم این امکان وجود دارد که به عنوان محجور شناخته شود، چرا که گاهی افراد سفیه و دیوانه ای که بالای 18 سال سن دارند به هیچ عنوان نمی توانند تفاوت خوب و بد را تشخیص دهند و به همین دلیل نیز کاملا طبیعی است که نتوانند امور قانونی و حقوقی را بر عهده گیرند. این افراد حتی نمی توانند مدیریت اموال خود را نیز بر عهده گیرند و از جانب قانونگذار معمولا فردی برای مدیریت اموال آنها در نظر گرفته می شود.

 وکیل صدور حکم حجر با تمامی این مباحث آشنایی دارد و به همین خاطر هم در جریان هر یک از پرونده های مربوط به محجورین عملکرد های نسبتا حرفه ای و تخصصی را از خود نشان می دهند. وکیل صدور حکم حجر به تمامی افرادی که می خواهند از لحاظ قانونی برای شخص خاصی حکم حجر بگیرند کمک می کنند تا این روند دادرسی را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهند.

برخلاف تصور بسیاری از افراد گرفتن حکم حجر کار اشتباه یا نامتناسبی نیست بلکه کار بسیار خوب و پسندیده ای است، چرا که یک انسان سفیه و مجنون ممکن است مرتکب اعمال حقوقی مختلفی شود که بیشتر آنان اشتباه هستند و در این مسیر تمامی اموال  و دارایی خود را از بین ببرند.

 وکیل صدور حکم حجر و مشاوره حقوقی با او

 وکیل صدور حکم حجر از تمامی چالش ها و مشکلاتی که ممکن است برای فرد محجور و خانواده او بوجود آید به خوبی آگاهی دارد؛ به همین دلیل نیز راه های ساده را برای استفاده از خدمات حقوقی بوجود اورده است تا تمامی مردم کشور بتوانند به راحتی از هر نقطه ای از جهان با وکیل صدور حکم حجر مشورت کنند و سوالات خود را از او بپرسند. با تعریف این موضوع ممکن است در ذهن بسیاری از افراد این سوال به وجود آید که اصلا چگونه می توان وکیل صدور حکم حجر را همیشه پیدا کنیم و سوالات خود را از او بپرسیم؟ وکیل صدور حکم حجر با در نظر گرفتن نیاز اساسی همه مردم به مشاوره حقوقی با او، شرایط مجازی و اطلاع رسانی غیر حضوری را بوجود آورده است. افراد به راحتی می توانند با استفاده از مشاوره غیر حضوری با وکیل صدور حکم حجر تمامی سوالات خود را به راحتی بپرسند و بدون مراجعه به دفتر وکالت وکیل صدور حکم حجر، سوالات حقوقی خود را بپرسند.

بسیاری از افرادی که می خواهند از مراحل قانونی و شرایط دادرسی پرونده های مربوط به حجر اطلاع پیدا کنند معمولا دارای شرایط نامساعدی برای مراجعه حضوری به وکیل صدور حکم حجر هستند و نمی توانند هر لحظه مراجعه حضوری داشته باشند. این موضوع را در نظر داشته باشید که وکیل صدور حکم حجر می تواند از طریق مشاوره اینترنتی و تلفنی پاسخ تمامی افراد را به آنها بدهد و شرایط حقوقی لازم برای اقدامات قانونی آنها را فراهم آورد.

با استفاده از مزایای مشاوره غیر حضوری وکیل صدور حکم حجر دیگر نیازی نیست تا افراد از زمان و هزینه خود بگذرند تا خود را به دفتر وکالت وکیل صدور حکم حجر و  برسانند. انان بدون هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی می توانند به راحتی با وکیل صدور حکم حجر ارتباط برقرار کنند.

بررسی قانونی موضوع حجر

هنگامی که به وکیل صدور حکم حجر مراجعه می کنیم می خواهیم از مفاهیم قانونی و حقوقی در مورد چنین پرونده هایی اطلاع پیدا کنیم. با استناد به قانون مدنی می توان در مورد موضوع اشخاص و محجورین آگاهی های لازم را بدست آورد. با استناد به قانون مدنی می توان در مورد موضوع محجورین به موارد زیر اشاره کرد:

اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند: صغار، اشخاص غیر رشید، مجانین. غیر رشید کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلائی نباشد.

هیچکس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان جنون یا عدم رشد محجور نمود مگر آن که عدم رشد یا جنون او ثابت شده باشد. سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام و در دختر نه سال تمام قمری است. اموال صغیری را که بالغ شده است در صورتی می توان به او داد که رشد او ثابت شده باشد.

جنون به هر درجه که باشد موجب حجر است. اعمال و اقوال صغیر تا حدی که مربوط باموال و حقوق مالی او باشد باطل و بلااثر است معذالک صغیر ممیز می‌تواند تملک ‌بلاعوض کند. مثل قبول هبه و صلح بلاعوض و حیازت مباحات.

مجنون دائمی مطلقاً و مجنون ادواری در حال جنون نمی‌تواند هیچ تصرفی در اموال و حقوق مالی خود بنماید ولو با اجازۀ ولی یا قیم‌ خود لکن اعمال حقوقی که مجنون ادواری در حال افاقه می نماید نافذ است مشروط براینکه افاقه او مسلم باشد.

معاملات و تصرفات غیر رشید در اموال خود نافذ نیست مگر با اجازه ولی یا قیم او اعم از اینکه این اجازه قبلا داده شده باشد یا بعد از ‌انجام عمل.‌معذالک تملکات بلاعوض از هر قبیل که باشد بدون اجازه هم نافذ است.

هرگاه کسی مالی را به تصرف صغیر غیر ممیز و یا مجنون بدهد صغیر یا مجنون مسئول ناقص یا تلف شدن آن مال نخواهد بود. هرگاه صغیر یا مجنون یا غیر رشید باعث ضرر غیر شود ضامن است. اداره اموال صغار و مجانین و اشخاص غیر رشید بعهدۀ ولی یا قیم آنان است بطوریکه در باب سوم از کتاب هشتم و مواد بعد‌ مقرر است.

در مورد وکیل صدور حکم حجر و قوانین مربوط به آن دقت داشته باشید:

برای اشخاص ذیل نصب قیم می‌شود: برای صغاریکه ولی خاص ندارند، برای مجانین و اشخاص غیر رشید که جنون یا عدم رشد آن‌ها متصل به زمان صغر آن‌ها بوده و ولی خاص نداشته باشند، برای مجانین و اشخاص غیر رشید که جنون یا عدم رشد آن‌ها متصل به زمان صغر آن‌ها نباشد.

هر یک از ابوین مکلف است در مواردی که بموجب ماده قبل باید برای اولاد آن‌ها قیم معین شود مراتب را به دادستان حوزه اقامت خود و یا نماینده او اطلاع داده از او تقاضا نماید که اقدام لازم را برای نصب قیم به‌عمل آورد.

در صورت نبودن هیچیک از ابوین یا عدم اطلاع آن‌ها انجام تکلیف مقرر در ماده قبل بعهدۀ اقربائی است که با شخص محتاج بقیم‌ در یکجا زندگی می نمایند.

در مورد مجانین دادستان باید قبلا رجوع به خبره کرده نظریات خبره را به دادگاه مدنی خاص ارسال دارد.در صورت اثبات جنون دادستان به دادگاه رجوع می کند تا نصب قیم شود در مورد اشخاص غیر رشید نیز دادستان مکلف است که قبلا به وسیله مطلعین اطلاعات کافی در باب سفاهت او بدست آورده و در صورتی که سفاهت را مسلم دید، در دادگاه مدنی خاص اقامه دعوی نماید و پس از صدور حکم عدم رشد برای نصب قیم به دادگاه رجوع نماید.

حفظ و نظارت در اموال صغار و مجانین و اشخاص غیر رشید مادام که برای آن‌ها قیم معین نشدۀ به عهده مدعی‌ العموم خواهد بود. طرز‌ حفظ و نظارت مدعی‌ العموم به موجب نظامنامۀ وزارت عدلیه معین خواهد شد.

همین که حکم جنون یا عدم رشد یک نفر صادر و به توسط محکمه شرع برای او قیم معین گردید مدعی‌ العموم می‌تواند حجر او را ‌اعلان نماید انتشار حجر هر کسی که نظر به وضعیت دارائی او ممکن است طرف معاملات بالنسبه عمدۀ واقع گردد الزامی است.

بعد از صدور حکم محجوریت

بعد از مراجعه به وکیل صدور حکم حجر و اتمام مراحل قانونی آن، اسامی اشخاصی که بعد از کبر و رشد بعلت جنون یا سفیه می گردند باید در دفتر مخصوص ثبت شود.مراجعه به دفتر مزبور‌ برای عموم آزاد است. فقط کسی را محاکم و ادارات و دفاتر اسناد رسمی به قیمومیت خواهند شناخت که نصب او مطابق قانون توسط دادگاه به‌عمل آمده باشد.

در خارج ایران کنسول و یا جانشین وی می تواند نسبت به ایرانیانی که باید مطابق قانون برای آن‌ها قیم نصب شود و در حوزه ماموریت او ساکن یا مقیم اند موقتاً نصب قیم کند و باید تا ۱۰ روز پس از نصب قیم مدارک عمل خود را به وسیله وزارت امور خارجه به وزارت دادگستری بفرستد.نصب قیم مزبور وقتی قطعی می گردد که دادگاه مدنی خاص تهران تصمیم کنسول یا جانشین او را تنفیذ کند.

وظایف و اختیاراتی که به موجب قوانین و نظامات مربوطه در مورد دخالت مدعیان عمومی در امور صغار.و مجانین و اشخاص غیر‌ رشید مقرر است در خارج ایران بعهدۀ مامورین قنسولی خواهد بود.

اگر در عقود و قراردادهای منعقده بین دولت ایران و دولتی که مامور قنسولی ماموریت خود را در مملکت آن دولت اجرا می‌ کنند ‌ترتیبی بر خلاف مقررات دو ماده فوق اتخاذ شده باشد مامورین مذکور مفاد آن دو ماده را تا حدی که با مقررات عهدنامه یا قرارداد مخالف نباشد اجراء ‌خواهند کرد. ولی و وصی محجورین از جانب آن‌ها موقوفه را قبض می‌کنند و اگر خود واقف تولیت را برای خود قرار داده باشد قبض خود او کفایت‌ می‌کند.

مالی را که منافع آن موقتاً متعلق به دیگری است می‌توان وقف نمود و هم‌چنین وقف ملکی که در آن حق ارتفاق موجود است جائز است‌ بدون این‌که بحق مزبور خللی وارد آید. ولی و وصی محجورین از جانب آن‌ها موقوفه را قبض می‌کنند و اگر خود واقف تولیت را برای خود قرار داده باشد قبض خود او کفایت‌ می‌کند.

اگر کسی اموال غایب یا محجور و امثال آن‌ها را بدون اجازه مالک یا کسی که حق اجازه دارد اداره کند باید حساب زمان تصدی خود را‌بدهد در صورتیکه تحصیل اجازه در موقع مقدور بوده یا تاخیر در دخالت موجب ضرر نبوده است حق مطالبه مخارج نخواهد داشت ولی اگر عدم ‌دخالت یا تاخیر در دخالت موجب ضرر صاحب مال باشد دخالت ‌کننده مستحق اخذ مخارجی خواهد بود که برای اداره کردن لازم بوده است

 محجوریت موکل موجب بطلان وکالت می‌شود مگر در اموری که حجر مانع از توکیل درآن‌ها نمی باشد و هم‌چنین است محجوریت‌وکیل مگر در اموری که حجر مانع از اقدام در آن نباشد. اگر در احوال شخص امانت‌گذار تغییری حاصل گردد مثلاً اگر امانت‌گذار محجور شود عقد ودیعه منفسخ و ودیعه را نمی توان مسترد‌نمود مگر کسی که حق اداره کردن اموال محجور را دارد. اگر مال محجوری ودیعه گذارده شده باشد آن مال باید پس از رفع حجر بن مالک مسترد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×