لایحه خیانت در امانت

لایحه خیانت در امانت (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه خیانت در امانت

لایحه خیانت در امانت زمانی محقق خواهد شد که شخص مالک مال بخواهد مال خود را از شخص امانت گیرنده پس بگیرد و در مقابل آن شخص مدعی شود که مالی به او سپرده نشده است و یا آن مال متعلق به خود او می باشد و یا مواردی از این قبیل. در این صورت شخص امانت دهنده می تواند از این لایحه برای باز پس گیری مال خود استفاده نماید.

خیانت در امانت به چند شکل محقق می شود

زمانی که در مورد خیانت در امانت صحبت به میان می آید باید دانست که قانون اشکال و انواع مختلف آن را مشخص نموده و شرایط به وجود آمدن این جرم را معلوم کرده است. بر اساس رای و نظر قانون انواع این جرم به قرار ذیل می باشند.

۱: شخص امین و در اصطلاح کسی که مال به او سپرده شده است آن را تصاحب یا نابود و یا استعمال نماید و از امانت به درستی مواظبت نکرده باشد.

۲: از بین رفتن مال به دست فرد امانت گیرنده و یا با معاونت و مشارکت او و به دست شخص دیگری.

۳: گرو قرار دادن مال توسط شخص امین بدون اطلاع و اجازه صاحب اصلی مال به عنوان خیانت شناخته خواهد شد. همچنین استفاده و تصاحب آن به شکلی که مال فرسوده و یا کهنه شده باشد و از ارزش واقعی آن کاسته شده باشد. در این صورت نیز جرم محرز می باشد.

نکته:  گم شدن و یا به سرقت رفتن مال در صورتی که فرد در نگهداری آن اهمال کرده باشد به عنوان خیانت قلمداد نخواهد شد. اما امانت گیرنده را از لحاظ حقوقی ضامن مال خواهد کرد.

 نکته: وقوع این جرم در مورد فرزند قابل اجرا نخواهد بود و پدر یا مادر نمی توانند این جرم را به فرزند خود نسبت داده و از او به مراجع قضایی شکایت کنند. از طرفی در مورد نوشته هایی مانند چک، دست خط و یا سفته و یا حتی وصیت نامه ای اگر به امانت نزد فردی گذاشته می شود و آن فرد در نگهداری و بازگرداندن آن به صاحبش اهمال ورزد.

دفاعیه خیانت در امانت

دفاعیه زمانی مطرح خواهد شد که یک یا چند مورد از موارد تحقق یافتن جرم خیانت در امانت برای دادگاه روشن شده باشد و فرد امانت گیرنده در دادگاه محکوم و مجرم معرفی شده باشد. در این حالت است که فرد محکوم شده یا وکیل او نسبت به تنظیم و طرح دفاعیه اقدام کرده تا به وسیله آن بتوانند در دادگاه به دفاع از این فرد پرداخته و اتهام را از روی او بردارند. در باره این مطلب یک نکته مهم و قابل ذکر وجود دارد و آن این است که گاهی فرد امین تصمیمی در تصاحب مال و یا پس ندادن آن به صاحبش ندارد اما در مقابل از امانت دهنده می خواهد هزینه هایی را که او در مدتی که از مال نگهداری کرده است را به او پرداخت نماید و فرد صاحب مال از این کار امتناع کرده و امانت گیرنده نیز اقدام به گرو کشی کرده و مال را به صاحبش پس نمی دهد. در این عمل هیچ سوء نیتی وجود ندارد بلکه هدف فرد امین، گرفتن هزینه های مربوط به نگهداری و مراقبت مال از صاحب آن می باشد. در این حالت صاحب اصلی مال وظیفه دارد در صورتی که فرد امین هزینه هایی را برای مراقبت از مال او متحمل شده جبران نماید.

موارد نوشته شده در لایحه دفاعیه خیانت در امانت

در مطالب قبل در مورد نوشتن لایحه خیانت در امانت مفصلا توضیحاتی داده شد. در باره دفاعیه این لایحه نیز باید به طور دقیق چهار چوب ها و موارد اساسی را رعایت نمود زیرا این موضوع یک موضوع حقوقی و قانونی می باشد و در رویارویی با مباحث قانونی رعایت تمامی قوانین اجتناب ناپذیر می باشد. قبل از هر اقدامی از شخص نویسنده اطلاعات کافی در مورد چگونگی نوشتن لایحه ندارد باید تحریر آن را به شخص دیگری که در این کار سررشته دارد بسپارد مانند یک وکیل باتجربه و کارکشته. در مرحله بعدی باید مشخصات خود و همچنین فرد امانت دهنده را به طور کامل در لایحه ذکر کرده و بعد از آن ادرس و مشخصات مال مورد مناقشه را دقیقا ذکر نماید.

ذکر این مطالب اجباری است البته نباید هنگام نوشتن از کلمات و جملات عامیانه و خودمانی استفاده شود. بلکه باید به زبان حقوقی این نوشته تحریر شود. در نهایت هم باید تمامی مدارک و اسناد و شواهد قابل قبول و محکمی که در اختیار دارد را ضمیمه دفاعیه خود نموده و آن را تحویل دادگاه دهد. در چنین مواردی دادگاه موظف است تا در کوتاه ترین زمان ممکن به پرونده رسیدگی کرده و رای قطعی در مورد آن صادر نماید.

مجازات جرم خیانت در امانت

از لحاظ قانونی خیانت در امانت به عنوان جرم شناخته شده است و قطعا برای هر جرمی نیز مجازاتی در نظر گرفته شده است. بعد از بررسی های لازم و تحقیقاتی که از طرف دادگاه انجام خواهد گرفت. محکمه رای خود را در این زمینه صادر خواهد کرد و فرد محکوم را به عنوان مجرم معرفی کرده و مجازاتی از شش ماه تا سه سال را برای او در نظر خواهند گرفت. لازم به ذکر است که اگر خیانت در مورد سفید امضاء و یا سفید مهر انجام گرفته باشد بر اساس ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی شخص مجرم تا سه سال محکوم به حبس خواهد شد.

چگونگی اثبات جرم خیانت در امانت

قبل از هر کاری لازم است تا صاحب مال مدارک موجه ی را در خصوص تحویل دادن مال خود به شخص مورد نظر به دادگاه ارائه دهد. سپس باید دادگاه را قانع نماید که قبل از هر اقدامی به شخص امین مراجعه کرده و نسبت به استرداد مال خود با او صحبت کرده است. بعد از اثبات این دو مورد باید مدارک و شواهد کافی مانند رسید و یا دست خط و یا قرارداد و یا شاهدانی را که در جریان کامل این امر بوده اند به محکمه ارائه دهد. سپس نوبت به دادگاه خواهد رسید تا با بررسی های دقیق جرم صورت گرفته را اثبات و در مورد آن حکم نهایی را صادر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×