وکیل علامت تجاری
وکیل ثبت علامت تجاری
وکیل علامت تجاری در تهران
به هر نشان نمایانی که معرف کالا و خدمات اشخاص حقوقی و حقیقی باشد و آن را از کالا و خدمات مشابه تمیز کند علامت تجاری گفته می شود. به شخص حقیقی که به واسطه توانایی و تجربه خود برای برند یا کالا و خدمات خاصی علامت تجاری را به ثبت میرساند، وکیل علامت تجاری می گویند. ثبت علامت تجاری از اقدامات اولیه ای است که قبل از ثبت شرکت صورت می گیرد. وکیل متخصص در امر ثبت شرکت ها با عنوان وکیل ثبت علامت تجاری با روند ثبت علامت تجاری و جهات و مدارک لازم و تمامی موارد لازم آگاهی کامل دارد و افرادی که خواهان ثبت این مهم هستند می توانند با کمک وکیل متخصص در این امر به راحتی مراحل را طی نمایند. همچنین برای اشکالات پیش آمده در خصوص علامت تجاری ثبت شده اعم از مورد سوء استفاده قرار گرفتن برند تجاری و یا غیره حضور وکیل علامت تجاری لازم و ضروری است.
منظور از علامت تجاری چیست؟
اقدامات لازم برای ثبت علامت تجاری چیست؟ در حالت کلی؛ علامت تجاری به نشانی اطلاق می شود که افراد برای کالای تولیدی خود یا خدمات انجام شده خود طراحی کرده و به ثبت خواهند رساند و اشخاص دیگر به وسیله علامت تجاری مخصوص هر یک از کالا و خدمات مد نظر خود را از کالا و خدمات مشابه تشخیص دهد. علامت تجاری یکی از مراحل ثبت شرکت تجاری است که به صراحت در قانون تجارت انجام این مهم را ضروری و لازم می داند که در ادامه و ذیل متن به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
در این مقاله سعی داریم تا به نحوه ثبت علامت تجاری و شرایط لازم آن و همچنین در خصوص ویژگی وکیل علامت تجاری و قوانین مربوط و موضوع ابطال علامت تجاری بپردازیم علاوه بر موضوعات مطرح شده به بسیاری از سوالات افراد در خصوص علامت تجاری در این متن پاسخگو خواهیم بود. لطفا تا پایان مقاله همراه ما باشید.
علامت تجاری
علامت تجاری نشان نمایانی است که برای تشخیص کالا و خدماتی است که مشابه آن در بازار رقابتی وجود دارد و برای شناسایی کالا و خدمات مورد نظر از موارد مشابه بایستی به برند یا علامت تجاری آن توجه کرد. وکیل علامت تجاری برای ثبت برند و علامت های تجاری مراحلی را طی خواهد کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. ماده 30 قانون تجارت در خصوص این مورد چنین گفته است؛ علامت تجاری به هر نشان نمایانی گفته می شود که بتواند این امکان را برای افراد به وجود آورد تا کالا یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر تشخیص دهند. همچنین مطابق ماده مزبور تعریف علامت تجاری به دین شرح است؛ علامت تجاری جمعی به معنی هر نشانی است که تحت عنوان علامت تجاری جمعی در اظهارنامه ثبت شرکت معرفی شود و بتواند هر گونه خصوصیات و مبدا مانند خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی و کیفیت کالا از این نشان تحت نظارت صاحب علامت تجاری ثبت شده جمعی بهره می برند جداسازی شود. همچنین طبق تعریف دیگر مربوطه در ماده 30 قانون تجارت؛ نام تجاری به عنوانی اطلاق می شود که اشخاص حقوقی و حقیقی را مشخص می نماید.
در کل؛ ثبت علامت تجاری دارای مزایای چون رونق کسب و کار و صادرات کالا به کشور ها و شهر های دیگر کشور است که با نام و علامت تجاری مشخص، قادر به معرفی بهتر و راحت تر کلا و خدمات خود خواهند بود. در صورت عدم ثبت کالا تجاری احتمال تقلب و کپی برداری از کالا بیشتر شده و نتیجه سال ها زحمت و هزینه افراد به هدر خواهد رفت. ممکن است برای ثبت علامت و نام تجاری خاص زمانبر و وقت گیر باشد و طی کردن روند اداری نیز خارج از حوصله افرادی باشد که با مراحل ثبت علامت تجاری آشنایی ندارند پس با این اوصاف حضور وکیل علامت تجاری برای راهنمایی و انجام مراحل ضروری است. لازم است در خصوص شخصیت حقیقی وکیل مربوطه نکاتی ذکر شود که در ادامه متن به شرح وظایف و خدمات و نقش وکیل علامت تجاری خواهیم پرداخت.
وکیل علامت تجاری (6)
خدمات وکیل علامت تجاری
پروسه ثبت علامت تجاری زمانبر است و برای ثبت شرکت های تجاری از امور مقدماتی لازم الاجرا می باشد، ضروری است برای انجام این امر مهم به وکیل علامت تجاری مراجعه شود تا تمامی مراحل و کار های لازم به شیوه اصولی و در کمترین زمان صورت بگیرد. وکیل علامت تجاری وکیل متخصص در این زمینه حقوقی است که با چند و چون امر ثبت برند و علامت تجاری آشنایی کافی دارد. ثبت طرح های صنعتی و اختراعات چنانچه با علامت تجاری همراه باشد احتمال سوء استفاده را از افراد سودجو سلب خواهد کرد. از این رو ثبت علامت تجاری امری الزامی است بدهی است قبل از انجام هر کاری با وکیل علامت تجاری مشورت شود. دعاوی که در نتیجه علامت تجاری در دادگاه مطرح می شود به دلیل اهمیت موضوع مطروحه تمامی دعاوی مربوطه در دادگاه عمومی شعبه رسیدگی خواهد شد.
پس موارد حقوقی مربوط به علامت تجاری دارای اهمیت فوق العاده ای است بدون شک بدون حضور وکیل تجاری رسیدن به هدف و منظور در دادگاه های حقوقی میسر نخواهد بود. البته که ثبت قانونی برند یا علامت تجاری در صورت مواجه شدن با سوء استفاده به راحتی در دادگاه حقوقی به نفع شخص حقیقی یا حقوقی رای صادر خواهد شد. لزوما افراد بایستی موارد مربوط به ثبت علامت تجاری را جدی بگیرند. اصولا وکیل برای ثبت علامت تجاری در ایران پدیده ای نوظهور است که هدف از ایجاد این حوزه در حیطه حقوقی وکالت به دلیل اهمیت فوق العاده آن است. گاهی برندی مشابه و عین برندی به ثبت می رسد که افراد با کمک وکیل علامت تجاری می توانند از این برند شکایت به عمل آورند.
ثبت علامت تجاری مهم و امری ضروری است زیرا نشان و معرف کالا یا خدمت ارائه شده می باشد لذا قانون گذار در این خصوص قوانینی را به تصویب رسانده است که برای ثبت هر علامت تجاری لازم است تا از آن پیروی شود. در ادامه به نحوه ثبت علامت تجاری و باید و نباید های انتخاب علامت تجاری خواهیم پرداخت.
ثبت علامت تجاری
با گسترش رقابت کسب و کار در بازار های مختلف و جهانی صاحبین مشاغل بیشتر به فکر راه اندازی کسب و کاری ویژه از هر لحاظ و ثبت علامت و نامی تجاری برای مشاغل خود هستند. وکیل علامت تجاری نیز به منظور هموار ساختن راه ثبت علامت تجاری پا به عرصه حقوقی گذاشته است. ماندگار ماندن نام تجاری در ذهن افراد یکی از مهم ترین اهداف صاحبین مشاغل است. علاوه بر اهمیت موضوع کیفیت و پارامتر های دیگر اقتصادی لزوم انتخاب نام و علامت تجاری در نظر صاحبان مشاغل بسیار مهم و ضروری است. انتخاب نشانه و علامتی برای فعالیت کسب و کار مجموعه ای تازه تاسیس شده قدم مهم در اینباره است. علامت تجاری باید به گونه در ذهن افراد باقی بماند که با دیدن علامت و نشانه کالا و خدمت مورد نظر را به یاد بیاورند. علامت تجاری طراحی شده بایستی طراحی ساده و مختصری داشته باشد و اشاره ای به موضوع فعالیت داشته باشد.
طراحی برند می تواند متشکل از اشکال یا حروف باشد. در حالت کلی علامت تجارتی ساده و مختصر و به نوعی طراحی شود که در ذهن بصری افراد باقی بماند. پس از انتخاب علامت تجاری اقدام بعدی انجام مراحل ثبت آن است. لازم به یادآوری است که علامت تجاری معرف فعالیت اقتصادی مجموعه می باشد و سوء استفاده از آن توسط افراد دیگر خلاف قانون است و منجر به پیگرد قانونی خواهد شد. پس بدیهی است که امر ثبت علامت تجاری می بایست مهم و ضروری تلقی شود. ویژگی های ظاهری علامت تجاری موضوعی است که قانونگذار به دلیل اهمیت آن در معرفی کالا و خدمات ویژگی های ظاهری علامت تجاری را به صورت کامل شرح داده است که باید برای انتخاب و طراحی آن به این نکات توجه نمود. ذکر ویژگی های ظاهری نام تجاری در ادامه متن خواهد بود.
ویژگی ظاهری علامت تجاری
علامت تجاری به هر علامتی اشاره دارد که معرف کالا یا خدمات در بازار خدمات باشد. انتخاب برند و علامت تجاری اختیاری است اما بایستی تابع مقررات و قوانین ثبت علامت تجاری باشد. برای انتخاب نام تجاری مناسب محدودیت هایی وجود دارد که افراد و صاحبین مشاغل با توجه به محدودیت ها و قوانین برای انتخاب نام و علامت تجاری خود اقدام کنند. هر نشان نمایانی که معرفی یک مجموعه را بر عهده داشته باشد و باعث تشخیص کالا و خدمات مورد نظر باشد علامت تجاری محسوب می شود. هر کلمه یا عدد یا حرف و یا ترسیمات دستی و هندسی یا رنگ و شکل و ترکیبی گی فوق الذکر را داشته باشد به عنوان علامت تجاری شناخته خواهد شد. در حالت کلی قوانین کشور ها تفاوت هایی جزئی در رابطه با ثبت علامت تجاری انتخاب شده دارند که مثلا در برخی از کشور ها شعار یا جمله نیز به عنوان برند و علامت تجاری قابل ثبت به شیوه انحصاری هستند. در ماده 32 قانون علامت در خصوص باید و نباید های انتخاب نام و علامت تجاری بحث شده است که در متن زیر به این موضوع خواهیم پرداخت.
وکیل علامت تجاری (5)
محدودیت های قانونی در انتخاب علامت تجاری
علامت هایی که مطابق قانون غیر قابل انتخاب و ثبت هستند در ماده 32 قانون علامت ذکر شده است که به قرار زیر است؛
الف- علامتی که قادر نباشد کالا یا خدمات یک مجموعه را از کالا و خدمات مجموعه یا موسسه دیگر متمایز سازد، علامت نامناسبی برای ثبت به عنوان علامت تجاری است.
ب- علامت تجاری که خلاف با نظم عمومی یا موازین شرعی و یا اخلاق حسنه باشد، غیر قابل ثبت خواهد بود.
ج- علامت تجاری انتخابی که در خصوص خصوصیات کالا و خدمات و یا مبداء جغرافیایی و مراکز عمومی و تجاری گمراه کننده باشد غیر قابل قبول در اداره ثبت خواهد بود.
د- هر نام انتخابی که مشابه یا به تقلید و یا عین نشان نظامی یا پرچم و یا عین یا تقلید نشانه های مملکتی و یا به تقلید و یا عین نام و یا نام انحصاری یا حروف اول یک نام یا نشان های رسمی مربوط به کشور و یا سازمان های بین دولتی و یا سازمان های که تحت و زیر نظر کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده باشند و یا بوده اند و یا هر یک از موارد فوق الذکر یکی از اجزای آن علامت باشد، ممنوع است مگر اینکه توسط مقام دارای صلاحیت کشور مربوطه یا سازمان های ذیربط مجوز استفاده از آن را صادر کرده باشند.
ه- علامت تجاری طراحی شده ای که به طرز گمراه کننده ای شبیه و یا عین یا ترجمه علامت و یا نام تجاری باشد که برای همان خدمات و کالا مشابه طراحی شده است و متعلق به مجموعه ای دیگری باشد که در ایران معروف است.
و- علامت تجاری انتخاب شده شبیه یا عین آن برای خدماتی و یا کالای غیر مشابه طراحی و ثبت شده باشد و همچنین به آن نام معروف شده باشد، مشروط بر اینکه عرفا علامت تجاری معروف و مالک آن ارتباطی وجود داشته باشد و ثبت آن به منافع وی یا همان مالک قبلی لطمه وارد نماید.
ز- علامت تجاری انتخابی و طراحی شده عین علامتی باشد که قبلا به اسم مالک مجموعه ای دیگر ثبت شده باشد و یا تاریخ تقاضای ثبت آن علامت مقدم بوده و دارای حق تقدم برای همان خدمات یا کالا و یا برای خدمات و کالایی است که به لحاظ شباهت و یا ارتباط موجب گمراهی و یا موجب فریب شود.
وجود هر یک از موارد فوق مانع از ثبت علامت تجاری در اداره ثبت خواهد شد زیرا در صورت عدم توجه به موارد فوق الذکر و ثبت علامت تجاری حقوق صاحبان مشاغل و افراد دارای فعالیت اقتصادی پایمال خواهد شد از اینرو محدودیت های انتخاب عنوان و علامت تجاری بایستی رعایت شود.
مدارک لازم جهت ثبت علامت تجاری
برای ارائه تقاضا نامه ثبت علامت تجاری لازم است تا وکیل علامت تجاری مدارک لازمه را به اداره ثبت ارائه دهد. چنانچه وکیل علامت تجاری به نیابت از مول حقیقی خود تقاضا نامه مربوطه را ارائه دهد لازم است مدارک مثبت هویت متقاضی کامل باشد که شامل کپی کارت ملی و کپی شناسنامه می باشد و چنانچه تقاضا کننده شخص حقوقی باشد لازم است تا کپی شناسنامه و کپی کارت ملی صاحبان امضاء کالا یا خدمات و آخرین روزنامه رسمی و روزنامه تاسیس شرکت به اداره ثبت ارائه شود.
وکیل علامت تجاری نیز مدارک شناسایی و وکالت نامه خود را ضمیمه مدارک نماید.
همچنین ارائه مدارکی که به فعالیت کالا یا خدمات اشاره دارد لازم و ضروری است مانند پروانه بهره برداری یا پروانه ساخت و یا جواز اعلامیه تاسیس و یا پروانه کسب و غیره..
در صورتی که علامت تجاری سه بعدی باشد لازم است تا نمونه گرافیکی و یا تصویر دو بعدی ارائه شود به طوری که در شش زاویه مختلف تهیه شود.
تمدید علامت تجاری و یا انتقال آن از مواردی است که مربوط به برد و علامت های تجاری است. برخی از صاحبان مشاغل در صدد تغییر لگو یا برند خود هستند و برخی دیگر قصد انتقال برند را به مالک جدید دارد و یا اجازه استفاده از برند خود را به صاحبین مشاغلی خواهد داد که قوانین در اینباره وجود دارد که لازم است تا به این مهم پرداخته شود همچنین قوانین و مقرراتی در خصوص تمدید علامت تجاری وجود دارد که لازم به ذکر است. در متن زیر به این موضوعات مهم خواهیم پرداخت.
تمدید علامت تجاری
تمدید علامت تجاری یکی از حالت هایی است که در خصوص علامت تجاری طبق قانون باید انجام شود. وکیل علامت اقتصادی پس از پایان مدت زمان اعتبار علامت تجاری اقدام به تمدید آن خواهد کرد. پس از گذشت ده سال از ثبت علامت تجاری لازم است تا نسبت به اقدام علامت تجاری اقدامات لازم را انجام داد. برای تمدید علامت تجاری لازم است تا فرد یا افراد متقاضی مدارک لازمه را جهت تمدید به اداره ذیربط ارائه دهند.
مدارک مورد نیاز برای تمدید علامت تجاری
برحسب اینکه چه کسانی برای تمدید علامت تجاری خود اقدام می کنند لام به ارائه مدارک مورد نیاز است. اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی افراد متقاضی برای تمدید علامت تجاری هستند. در صورتی که اشخاص حقیقی متقاضی باشند لازم است تا مدارکی چون کپی شناسنامه و کارت ملی علام تجاری و تکمیل فرم اطلاعات و نمونه از علامت تجاری به همراه وکالت نامه مهر و امضا شده وکیل علامت تجاری ارائه شود.
در صورتی که اشخاص حقوقی متقاضی تمدید علامت تجاری باشند لازم است کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان حق امضا و همچنین نمونه علامت تجاری و فرم تکمیل شده و کپی روزنامه رسمی شرکت و تمامی تغییرات لازم و همچنین وکالت نامه وکیل مربوطه لازم و ضروری است.
وکیل علامت تجاری (4)
مدت اعتبار علامت تجاری
پس از ثبت علامت های تجاری مطابق قانون پس از گذشت ده سال بایستی اعتبار علامت تجاری دوباره تمدید شود. ده سال برای تمدید علامت تجاری از تاریخ ارائه اظهارنامه برای ثبت علامت در نظر گرفته می شود. تمدید علامت های تجاری با درخواست مالک و صاحب علامت تجاری صورت می گیرد و لازم است تا هزینه تمدید پرداخت شود و در پایان دوره مذکور بازه زمانی به مدت 6 ماه در نظر گرفته خواهد شد.
ایجاد تغییرات در علامت تجاری
تغییر دادن نام و علامت تجاری یکی از فعالیت هایی است که در حوزه علامت تجاری و ثبت آن انجام می شود که بسیاری از موسسه های تجاری به کمک وکیل علامت تجاری، علامت طراحی شده خود را تغییر خواهد داد. دلیل صاحبین مشاغل و کسب و کار برای تغییر دادن نام تجاری خود دلایلی چون؛ طراحی نامناسب و قدیمی و یا به علت طراحی علامت تجاری با علامت تجاری دیگر بی کیفیت است. در شرایط اینچنینی وکیل علامت تجاری به نیابت از صاحبین و مالک برند تجاری در صدد تغییر آن بر خواهد آمد. ماده 138 قانون علامت تجاری در خصوص تغییرات علامت تجاری سخن گفته شده است. مدارکی برای تغییر علامت تجاری لازم است که در ذیل متن به آن اشاره خواهیم کرد اما برای تغییر دادن برند تجاری لازم است تا مدارک لازم ضمیمه پرونده شود البته در صورتی است که ثبت علامت تجاری به شیوه حضوری صورت گرفته باشد و چنانچه به شیوه الکتریکی ثبت شده باشد احتیاجی به تکمیل پرونده نیست.
یکی از مدارک مورد نیاز آگهی روزنامه است پیش از تحویل تمامی مدارک و تقاضای تغییر علامت تجاری لازم است تا در روزنامه رسمی آگهی تقاضای ثبت تغییر علامت تجاری درج شود. سی و پنج روز پس از درج آگهی در روزنامه لازم است تا یک برگ تقاضای ثبت علامت تجاری و اصل تصدیق آن در همان روزنامه به آگاهی عموم رسانده شود. کارشناس مربوطه مدارک لازم را بررسی خواهد کرد و مبلغ حق ثبت را نیز مشخص خواهد کرد. پس از پرداخت مبلغ فیش در بانک مرکزی اظهارنامه مهر می شود و پس از ارجاع اظهارنامه توسط مسئول ثبت دفتر اظهارنامه در روزنامه رسمی جهت اطلاع درج خواهد شد.
پس از درج آگهی تغییر علامت تجاری در روزنامه رسمی نسخه ای از آن به اداره مالکیت صنعتی ارائه خواهد شد تا مسئول مربوطه دستور به ضبط در پرونده را دهد. پس از احراز هویت دستور ثبت صادر خواهد شد و رسید به صاحب علامت تجاری ارائه خواهد شد. بدین ترتیب تمامی تغییرات مربوطه که شامل تغییر علامت تجاری یا شامل اضافه کالا یا اضافه طبقه بوده است به شکل قانونی تغییر و ثبت خواهد شد. در ماده 139 قانون انتقال علامت تجاری نیز در خصوص انتقال برند به صاحب دیگر بحث شده است. در متن زیر به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
انتقال علامت تجاری
صاحب علامت تجاری مجاز به انتقال علامت تجاری است و قادر است بدون انتقال علامت تجاری مختص به خود به فردی اجازه استفاده از علامت تجاری خود را بدهد. البته در صورتی اجازه استفاده از برند و علامت به فردی داده می شود که در کشور مربوطه اجازه استفاده از برند دیگری صادر شده باشد. پس استفاده از علامت تجاری کالا یا خدماتی دیگر زمانی صادر خواهد شد که قوانین کشور در این مورد اجازه را صادر کرده باشد. تمامی نقل و انتقالات علامت تجاری توسط شرکت ثبت صورت خواهد گرفت.
حقوق علامت تجاری
شاید یکی از سوالاتی که در خصوص برند و علامت تجاری از وکیل علامت تجاری پرسیده خواهد شد دلیل حمایت قانون از علامت های تجاری است. با توجه به متن ارائه شده متوجه شدیم که علامت تجاری یکی از اقدامات اولیه شروع هر کسب و کاری است و مورد و مسئله ای مهم برای شروع مراحل ثبت شرکت های تجاری است. کسانی که در بازار های کسب و کار اقدام به ارائه کالا و خدماتی خاص هستند لازم است برای شناساندن کالا و خدمات خود نام تجاری مناسب با توجه به قانون انتخاب و به ثبت برسد. قوانین ثبت و انتخاب نام و علامت تجاری در متن فوق عنوان شد و لازم است افراد قبل از شروع تبلیغات کالا ها و خدمات خود و قبل از عرضه آن در بازار تجاری و اقتصادی لازم است نام مناسب علامت تجاری انتخاب و ثبت شود. قوانین موجود در اینباره اهمیت ثبت علامت تجاری را برای افراد بازگو خواهد کرد.
در صورت نبودن نام تجاری برای کالا ها و خدمات ارائه شده امکان سوء استفاده از کالا ها بسیار بوده و افرادی قادر خواهند بود تا کالا یا خدمات فوق را به نام خود به ثبت برسانند و یا با نام تجاری خود به بازار نمایند. دعاوی مربوط به این موضوع در دادگاه های حقوقی بسیار مرح خواهند شد که علت اصلی آن عدم ثبت نام تجاری انحصاری است. از نتایج زیانبار عدم ثبت علامت تجاری این است که سرمایه گذاری های صاحبین مشاغل به هدر خواهد رفت زیرا شرکت ها و صاحبان مشاغل در عرصه رقابت با علامت تجاری خود یا مشابه با همان علامت تجاری کالا و خدمات خود را ارائه خواهند داد. بدیهی است استفاده از علامت تجاری یا طراحی علامت تجاری مشابه با علامتی دیگر باعث تصور اشتباه مشتریان و متقاضیان خدمات و کالا می شود که در نتیجه باعث ضرر و زیان زیادی به افرادی خواهد شد که اقدام به ثبت علامت تجاری نکرده اند.
پس تعیین میزان موفقیت یک محصول به موضوع اهمیت و ارزش علامت تجاری بستگی دارد پس به همین دلیل ثبت علامت تجاری بسیار مهم است و تضمین اعتبار کالا و خدمات خاص در بازار های رقابتی به این مهم بستگی دارد.
همچنین گاهی صاحبین علامت تجاری با واگذاری برند خود به شرکت یا موسسه ای منبع جدبد از درآمد برای خود اتخاذ می نماید و یا اقدام به ایجاد نمایندگی فروش و اجازه فروش و کالا و خدماتی خاص در مکان جغرافیایی دیگر از مواردی است که بسیار مهم بوده و لازمه تنظیم قوانین و مطابق با آن است.
به هر حال دلیل حمایت قانون از ثبت علامت تجاری جلوگیری از سوء استفاده در بازار های کسب و کار است و همچنین وجود قوانینی است که با در نظر گرفتن آنها افراد و صاحبین مشاغل با در نظر گرفتن قوانین موجود می توانند در راستای افزایش سود و درآمد اقداماتی را انجام بدهند که زیر نظر قانون علامت تجاری است.
وکیل علامت تجاری (2)
لزوم حضور وکیل علامت تجاری
هر موضوعی که مفاد قانونی در باره آن به تصویب رسیده باشد لازم است تا وکیل متخصص به آن موضوع برای جلوگیری از تضییع حقوق و احقاق حق و حقوق افراد حضور داشته باشد. حضور وکیل علامت تجاری در بازار های اقتصادی نیز به دلیل اهمیت موضوع ثبت علامت تجاری و موارد مربوط به آن در قانون است که مفصلا در متن فوق در این باره گفت و گو شد. اهمیت موضوع ثبت علامت تجاری به حدی زیاد است که لازم است برای انجام مراحل مربوط به آن و همچنین در صورت اقامه دعاوی مربوطه حضور وکیل متخصص و با تجربه در زمینه علامت تجاری لازم و ضرورت خواهد داشت.
در صورتی که صاحب یا صاحبان مشاغل اقدام به اقامه دعوا بر علیه فرد یا افرادی شوند که از نام و برند تجاری آنان سوء استفاده کرده است حضور وکیل مجرب برای احقاق حقوق صاحبان علامت تجاری لازم است زیرا وکیل متخصص به استناد از قوانین علامت اقدام دادخواهی خواهد کرد. برخی از دعاوی مطرح شده در دادگاه های حقوقی مربوط به ابطال علامت تجاری است. در صورتی که علامت تجاری مشابه با علامت تجاری ثبت شده مشغول به فعالیت اقتصادی باشد وکیل علامت تجاری می تواند با طرح موضوع و اقامه دعوا شکایت صاحبان علامات تجاری را در دادگاه مطرح سازد.
ابطال علامت تجاری
همانطور که گفته شد زمانی که علامت تجاری به ثبت برسد قانون در حمایت از این علامت تجاری با افرادی که قصد سوء استفاده از این برند را داشته باشد مفاد قانونی خود را اعمال خواهد کرد. برخی افراد کالا و خدماتی را به بازار ارائه می دهند که ممکن است علامت تجاری خود را عین یا مشابه با علامتی تجاری کالا یا خدماتی دیگر انتخاب نمایند . در این صورت صاحبان علامت تجاری ثبت شده در دفاع از حقوق خود به کمک وکیل علامت تجاری اقدام به اقامه دعوا تحت عنوان ابطال علامت تجاری خواهند کرد. تقاضای ابطال علامت تجاری متقلب یا سوء استفاده گر تحت شرایطی قانونی امکان پذیر است که در متن زیر به این موضوع خواهیم پرداخت.
شرایط ابطال علامت تجاری
وکیل علامت تجاری در دفاع از علامت تجاری ثبت شده و برای اقامه دعوا علیه علامت تجاری متقلب جهاتی را در متن درخواست خود درج خواهد کرد که تحت عنوان شرایط ابطال علامت تجاری در قانون علامت ذکر شده است. شاید از بیانات اخیر متوجه شده باشید که قدم اول برای همچین تقاضای ثبت علامت تجاری است به این معنی متقاضی باید علامت تجاری خود را قانونا به ثبت رسانده باشد تا بتوان اقامه دعوا بر علیه برند نماید. لازم به ذکر است که همیشه ابطال علامت تجاری به صورت اقامه دعوا صورت نخواهد گرفت بلکه گاهی در اداره ثبت این مهم صورت خواهد گرفت. پس هر علامتی تجاری به مدت سه سال استفاده نشود اشخاص ذینفع حق درخواست ابطال آن را خواهند داشت.
همانطور که گفته شد برای طرح درخواست ابطال علامت تجاری شرایط قانونی لازم است که در بند الف ماده 30 قانون علامت ذکر شده است و در ماده 32 قانون نیز که در متن فوق عنوان شد می توان به عنوان شرایط ابطال علامت تجاری از آن استفاده کرد.
نقش وکیل علامت تجاری در دعاوی مربوطه
نقش مهم و موثر وکیل علامت تجاری در اقامه دعاوی مربوط به علامت تجاری است. زمانی که صاحبین کسب و کار به دلیل ثبت یا ابطال علامت تجاری در دادگاه های مربوطه اقدام به اقامه دعوا خواهند کرد، نقش وکیل علامت تجاری بسیار موثر و تعیین کننده خواهد بود. لازم است برای احقاق حقوق صاحبان حق وکیل متخصص در مراجع قضایی و در ادارات مربوطه افراد را همراهی نمایند. در حالت کلی اقامه دعاوی علامت تجاری گاهی پیچیده و زمانبر است و نیاز به دفاعیه قانونی و حرفه ای خواهد داشت. دعوای مربوط به علامت تجاری مستقیما به اعتبار و سرمایه صاحبین مشاغل و آینده اقتصادی آنان بستگی دارد پس بدیهی است برای صاحبین علامت تجاری پیروزی در مراجع قضایی امری حیاتی و حیثیتی خواهد بود. در صورت نبود وکیل علامت تجاری در دفاع از حقوق علامت تجاری سرمایه و اعتبار علامت تجاری و صاحبین آن در خطر خواهد بود. پس قبل از اقامه دعوا های مربوط به برند و علامت تجاری و قبل از هر اقدام دیگری مربوط به نام تجاری اعم از ثبت یا تمدید یا واگذاری و انتقال حتما با وکیل علامت تجاری مشورت لازم صورت گرفته شود.
وکیل علامت تجاری (1)
حدود وظایف وکیل علامت تجاری
وکیل علامت تجاری موظف به ارائه هر خدمتی مربوط به علامت تجاری به متقاضیان یا مراجعه کنندگان خواهد بود. که تمامی وظایف وی در مشاوره و وکالت وکیل علامت تجاری خلاصه خواهد شد. اقامه دعوا در دادگاه حقوقی یا کیفری، اقدام برای ثبت علامت تجاری، اقدام برای تمدید آن، بررسی شرایط حقوقی برای اعطای علامت تجاری و واگذاری آن، تهیه مدارک لازم برای هر هدف و انجام تمامی مراحل لازم برای انجام هر موضوع و هدفی و غیره از وظایف و حدود اختیارات وکیل علامت تجاری است. پس اهم وظایف وکیل علامت تجاری به قرار زیر است؛
قبول وکالت علامت تجاری اقامه دعوا در دادگاه های ذی ربط به منظور ابطال علامت تجاری که در تعارض حقوق و منافع متقاضی است.
طرح شکایت در دادگاه های کیفری جهت تعقیب و مجازات اشخاص حقوقی و حقیقی که اقدام به هرگونه تقلید یا کپی برداری یا شبیه سازی از علامت تجاری موکل خود اقدام به ارائه کالا در بازار کرده است.
حل و فصل هر دعاوی مربوط به علامت تجاری و اختلافات ناشی از ثبت برند
اعتراض به برخی آراء و اخطار های صادر شده از اداره ثبت علامت تجاری و کمیسیون ماده 170
انجام اقدامات لازم و به موقع برای جلوگیری از ثبت علامت های تجاری که با منافع و حقوق موکل خود در تناقض است.
اقامه دعوا و ارائه درخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از سوء استفاده و استفاده و یا شبیه سازی از برند موکل
اقدام بر علیه کالا و خدمات تجاری که تحت عنوان علامت تجاری یا بر علیه کالا و خدمات ارائه شده موکل خود در بازار عرضه شده است و اقدام برای پلمپ و توقیف محصولات و خدمات.
و مواردی دیگر که موکلین و متقاضیان در خصوص علامت تجاری از وکیل مربوطه خواستار می شوند.
کمیسیون ماده 170؛
در متن فوق گفته شد که یکی از وظایف وکیل علامت تجاری اعتراض به کمیسیون ماده 170 است که شاید برای برخی از خوانندگان این سوال مطرح شود که وظیفه کمیسیون ماده 170 چیست؟ کمیسیون مذکور مربوط به قانون ثبت اختراعات است و موظف به رسیدگی به علائم تجاری و طرح های صنعتی است و مکلف به رسیدگی اعتراضات افراد متقاضی است که اظهارنامه ثبت آنان پس از بررسی در اداره ذیربط یا اداره ثبت رد شده است. بیشتر اعتراضات متقاضیان مربوط به عدم رعایت قوانین در خصوص ثبت طرح های صنعتی و علامت تجاری است. بهره برداری از اختراع ثبت شده توسط دولت یا افرادی دیگر بدون کسب اجازه از مواردی است که افراد برای حل و فصل آن به این کمیسیون مراجعه می نمایند. رئیس ثبت اختراعات و رئیس اداره ثبت طرح های صنعتی و رئیس اداره علامت های تجاری و نماینده اداره مالکیت صنعتی و کارشناس در صورت لزوم از اعضای این کمیسیون می باشند.
جمع بندی
مطابق قانون علامت تجاری، علامت های تجاری به هر نشان نمایانی که متشکل از حروف یا اعداد و یا اشکال هندسی یا ترسیمی است که بیانگر ارائه کالا یا خدماتی خاص می باشد گفته می شود. علامت تجاری به نوعی اسم یا معرف کالا یا خدماتی است که افراد در بازار عرضه و رقابتی برای شناسایی کالای خود از سایر کالا های دیگر طراحی و یا انتخاب خواهند کرد. لازم است قبل از هر اقدامی برای ثبت شرکت یا عرضه کالا یا خدمات نام و علامت تجاری مناسب به ثبت برسد. انتخاب علامت تجاری بایستی از قوانین علامت تجاری پیروی شود در غیر اینصورت از سوی اداره ثبت علامت تجاری پذیرفته نخواهد شد. پس لازم است که طبق قوانین ثبت علامت تجاری را انتخاب و طراحی نمود. لازم است که علامت تجاری به نوعی انتخاب شود که معرف محصول یا خدمات ارائه شده باشد و به شیوه ای مختصر و ساده طراحی شود که ماندگاری آن در ذهن بصری افراد و به اخص مشتریان تضمین شود.
وکیل علامت تجاری، وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه است که با در نظر گرفتن تمامی قوانین اقدام به ثبت علامت تجاری خواهد کرد. علاوه بر اقدامات لازم جهت ثبت علامت تجاری برخی از اقدامات مربوط به نام تجاری به واسطه وکیل علامت تجاری صورت خواهد گرفت. اقامه دعاوی و یا کیفر خواست افراد سودجو و درخواست مطالبه ضرر و زیان از آن در نتیجه استفاده از علامت تجاری در تخصص و تجربه فرد وکیل علامت تجاری است. هر شخص یا اشخاصی که در صدد سوء استفاده از علامت تجاری ثبت شده ای باشند قانون بر علیه آنان خواهد بود پس لازم است برای جلوگیری از تضییع حقوق افراد قبل از هر اقدامی علامت تجاری انتخاب شده ثبت قانونی شود. برای دریافت مشاوره حقوقی و وکالت در خصوص عنوان مطرح شده لازم است تا قبل از هر اقدامی به وکیل علامت تجاری مراجعه کرد. مبحث ثبت علامت تجاری و دعاوی مربوط به علامت تجاری مبحثی گسترده تر است که لازم است با مراجع به وکیل متخصص در این امر به جواب همه سوالات خود برسیم و به خواسته های خود در این مورد مهم جامعه عمل بپوشانیم.
مقالات حقوقی: