وکیل انحصار وراثت
وکیل برای انحصار وراثت
وکیل انحصار وراثت را تا چه اندازه می شناسید؟ آیا برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده است که به وکیل انحصار وراثت نیاز داشته باشید اما دقیقا ندانید که باید چگونه به او دسترسی پیدا کنید؟ اصلا بهترین وکیل انحصار وراثت کیست و دارای چه ویژگی هایی است؟
همه ما به خوبی می دانیم که مرگ و یا همان فوت یکی از اتفاقاتی است که در طبیعت برای تمامی افراد بوجود می آید اما حقیقت ان است که مرگ پایان تمامی امورنمی باسد و دارای عواقب محتلفی است. یکی از عواقب بسیار مهمی که با مرگ برای افراد مختلف بوجود می آید، مسئله انحصار وراثت است. بنابراین از این موضوع به خوبی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که مرگ نیز مانند بسیاری از اتفاقات دیگر در طبیعت دارای آثار حقوقی مختلفی است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. قانونگذار کشور ما نیز با توجه به اهمیت موضوع انحصار وراثت، قوانین مختلفی را در زمینه این موضوع بسیار مهم بنیانگذاری کرده است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
وکیل انحصار وراثت کسی است که با تمامی قوانین و موضوعات مربوط به موضوع مرگ و ارث آشنایی دارد و به افراد کمک می کند تا بتوانند د رمسسیر احقاق حقوق خود قدم برردارند. هنگامی که شخصی فوت می کند باید تمامی حقوق مربوط به اموال او مشخص شود و به خوبی تعیین و تکلیف شود تا نظم عمومی جامعه دچار اختلال نگردد.
هنگامی که با برخی از افراد صحبت می کنیم و نظر آنها را در مورد موضوع ارثیه می پرسیم بسیاری از آنها اعتقاد دارند که در برخی از موارد حقوق آنان یا اطرافیانشان در این زمینه مورد تضییع قرار گرفته است اما آیا واقعا چنین چیزی ممکن است؟ با وجود آنکه قوانین مدونی با هدف جلوگیری از تضییع حقوق افراد صادر شده اند، چگونه ممکن است که حقوق برخی از افراد در این زمینه مورد تضییع قرار گیرد و به آنها توجه نشود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم تا زمانی که مردم نسبت به حقوق طبیعی خود ناآگاه هستند و در مورد مسائلی همچون گواهی انحصار وراثت و …. آشنایی ندارند، این امکان وجود دارد که برخی از سودجویان و کسانی که قصد کلاهبرداری دارند حقوق انان را پایمال کنند و به آنها توجه می نکنند. در چنین شرایطی این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که راه حل جلوگیری از اقدامات چنین افراد سودجویی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بهترین کسی که می تواند مردم را در این زمینه یاری کند، وکیل انحصار وراثت است.
بهترین وکیل انحصار وراثت چه کسی است؟
وکیل انحصار وراثت بهتر از هرکس دیگری با قوانین مربوط به ارث و وصیت آشنایی دارد و به خوبی می داند که چگونه باید از حقوق موکلان خود در مراجع قضایی دفاع کند و در جهت جلوگیری از تضییع حقوق آنها قدم بردارد. از طرفی دیگر باید به این موضوع نیز اشاره کرد که وکیل انحصار وراثت نقش بسیار مهمی را در جهت اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی حقوقی به مردم ایفا می کند.
بهترین وکیل انحصار وراثت کسی است که دارای مدرک وکالت است و مهارت بسیار زیادی در زمینه حل و فصل پرونده های حقوقی مربوط به ارث و وصیت دارد. چنین وکیلی با تکیه بر تجربه حقوقیکه دارد تمامی راه های قانونی مربوط به ارث و وصیت را در کوتاه ترین زمان ممکن طی می کند و همین موضوع باعث می شود تا زمان و هزینه موکلان او مورد تضییع واقع نگردد.
شاید در ظاهر اینطور به نظر بیاید که هر وکیل پایه یک دادگستری می تواند وکالت پرونده های انحصار وراثت را قبول کند اما حقیقت آن است که پرونده های حقوقی مربوط به ارث و وصیت دارای پیچیدگی های قانونی بسیار زیادی هستند و هر وکیلی نمی تواند آنها را با موفقیت به سرانجام برساند. انتخاب یک وکیل غیر متخصص و کسی که دارای تخصص نمی باشد باعث می شود تا جریان پرونده انحصار وراثت با کندی طی شود و از طرفی دیگر نیز ممکن است بسیاری از افراد دچار آسیب و خسارات مادی و معنوی بسیار زیادی گردند.
بنابراین بهتر است از همان ابتدا قبل از انکه پرونده با مشکل روبرو شود به سراغ یک وکیل حرفه ای و با مهارت بروید. وکیل متخصص انحصار وراثت این توانایی حقوقی را دارد که تمامی مراحل و روند دادرسی را در کوتاه ترین زمان ممکن طی کند.
اگر شما جز آن دسته از کسانی هستید که به دنبال بهترین وکیل انحصار وراثت هستید و دقیقا نمی دانید که باید چگونه آن را پیدا کنید به شما توصیه می کنیم که از گروه وکلای پارسا کمک بگیرید. گروه وکلای پارسا از بهترین و متخصص ترین وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده است و به همین دلیل نیز شما می توانید با توجه به موضوع پرونده ای که دارید، متخصص ترین و بهترین وکیل در زمینه پرونده خود را در این موسسه حقوقی پیدا کنید.
وکیل انحصار وراثت و نیازی که به آن داریم.
وکیل انحصار وراثت یکی از شاخه های مهم حوزه وکالت در ایران محسوب می شود. در قانون ایران به صورت مستقیم در مورد انواع شاخه های وکالت صحبت نشده است و تمام این شاخه ها تحت عنوان ” وکیل پایه یک دادگستری ” قرار گرفته است. به عبارت ساده تر هر کسی که دانش آموخته حقوق باشد و از طرف دیگر دارای پروانه وکالت رسمی باشد می تواند در تمامی حوزه های حقوقی و کیفری حضور داشته باشد.
اما در عمل حقوق شاخه های مختلف و نسبتا جدا از هم دارد. هر کدام از این شاخه ها به اندازه ای گسترده است که عملا می توان گفت که یک وکیل تنها می تواند به صورت تخصصی در یک یا چند بخش محدود از حقوق به صورت کامل ورود کند. این مسئله در مورد وکیل انحصار وراثت نیز صادق است.
به عبارت ساده تر شما نمی توانید از یک وکیل چک یا یک وکیل کیفری بخواهید که وکالت شما در حوزه انحصار وراثت را بر عهده بگیرد. همانطور که گفتیم این عدم توانایی منع قانونی ندارد، بلکه حوزه تخصصی و عملیاتی وکلاست که این محدوده را مشخص می کند. حتی اگر یک وکیل چک وکلات شما در این حوزه را قبول کند، عملا نمی توان چندان به موفقیت او امیدوار بود. به هر حال فارغ از مسائل حقوقی و قانونی، انحصار وراثت مسائل ریز و درشت بسیاری دارد که تنها می توان به صورت عملی آن ها را درک کرد. بنابراین شما نمی توانید از یک وکیل غیر تخصصی در این حوزه بخواهید که به شما در این زمینه کمک کند. در ادامه می خواهیم بیشتر با وکیل انحصار وراثت و ویژگی های او آشنا شویم و بدانیم که عملا حوزه اختیارات این وکیل چه میزان است.
وکیل انحصار وراثت (5)
مسئله ای به نام انحصار وراثت
برای این که بدانیم عملا حوزه وکیل انحصار وراثت تا کجاست و این وکیل چگونه عمل می کند، ابتدا باید با مفهوم انحصار وراثت و موارد مربوط به آن به خوبی آشنا باشیم.
به طور کلی هر کدام از انسان ها بعد از تولد کم کم دارایی هایی را به خود اختصاص می دهند. این دارایی ها مادامی که زنده باشند و آن ها را به دیگری واگذار نکرده باشد تحت تملک او قرار دارد – البته در شرایطی که فرد صغیر یا مجنون باشد این تملک از او سلب میشود – در این حالت هیچ فرد دیگری نمی تواند ادعای مالکیت بر آن اموال را داشته باشد. اما مسئله زمانی ایجاد می شود که آن فرد فوت کند. در این حالت تمامی متعلقات مربوط به آن فرد از جمله اموال و دارایی ها از وی گرفته می شود. به عبارت ساده تر فرد بعد از مرگ دیگر قادر به مدیریت اموال خود نخواهد بود. از این رو کاملا منطقی و عقلانی است که این اموال بعد از مرگ از او گرفته شود.
اما سوال این است که به هر حال برای این اموال باید صاحب یا صاحبانی مشخص شود. زیرا یک مال نمی تواند بدون صاحب و مسئول باشد. یکی از مهمترین وظایف قانون مشخص کردن صاحب این اموال است. یعنی قانون باید بتواند بعد از مرگ یک فرد اموال و دارایی های او را بر اساس شرایط و ویژگی های خاصی به فرد دیگری منتقل کند. به این انتقال اموال بعد از مرگ انحصار وراثت گفته می شود و به فردی که صاحب اموال به جا مانده از متوفی است، وارث می گویند. بنابراین در قانون انحصار وراثت رابطه ای بین اموال به جا مانده از متوفی و وارث (وراث) تعریف می شود. وکیل انحصار وراثت بر اساس این تعریف قانونی باید رو به جلو حرکت کند.
وکیل انحصار وراثت و مفهوم اسلامی وراثت
اما نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که انحصار وراثت از جمله قوانین الهی محسوب می شود که در برخی از ادیان بزرگ، از جمله اسلام به آن به طور کامل پرداخته شده است. در واقع در اسلام ما شاهد این هستیم که دستورات مستقیم و صریح قانونی برای مشخص کردن وراث وجود دارد.
قانون ایران – از قبل از انقلاب اسلامی – عمدتا بر اساس اسلام و شرع پایه گذاری شده است. حوزه خانواده و اجتماع از شاخص تری مواردی است که قانون به صورت مستقیم به شرع مراجعه کرده و بر اساس آن استدلال کرده است.
از این رو از وکیل انحصار وراثت این توقع می رود که علاوه بر متن قانون و مواد مشخص شده در آن، به موارد فقهی و شرعی این بخش نیز مسلط باشد. زیرا در یک دادگاه استدلال بر یک قانون فقهی و الهی که تغییر ناپذیر است می تواند کار صدها ماده و قانون را انجام دهد.
در اسلام به طور مشخص وراث اصلی یک متوفی مشخص شده است و به نوعی رابطه اصلی بین اموال متوفی و وراث مشخص شده است. به بیان ساده تر در قوانین شرعی در مورد انحصار وراثت سعی شده است به چند سوال پاسخ داده شود:
وراث یک فرد به صورت عمومی چه کسانی می توانند باشد؟ در این حالت اسلام خانواده درجه یک و … را به ترتیب مشخص و معرفی کرده است.
شرایط انحصار وراثت و انتقال مال چگونه باید باشد؟
درصورت نبود اعضای مشخص شده در سوال اول، اموال به چه کسی باید منتقل شود؟
هر کدام از اعضای مشخص شده چه درصدی از اموال را به ارث می برند؟
با توجه به سوال 4 می توان اینگونه گفت که عملا انحصار وراثت ضلع سومی نیز دارد. بنابراین در قانون انحصار وراثت رابطه بین سه ضلع اموال متوفی، وراثت و میزان سهم آن ها از این اموال مورد بررسی قرار می گیرد.
قانون و شرع سعی کرده است که به این چند سوال و البته سوالات متعددی که از دل آن ها خارج می شود به صورت کامل پاسخ دهد تا شک یا شبهه ای باقی نماند. به طور مثال در مورد سوال اول این مسئله ایجاد می شود که عملا ملاک مشخص کردن خانواده درجه یک یا به بیان بهتر ملاک اثبات وراثت چه خواهد بود؟ آیا فرزند نامشروع می توان وارث اموال باشد؟
نکته مهم دیگری که در مورد قوانین اسلامی وجود دارد این است که بسیاری از این سوالات به صورت مستقیم مورد بررسی قرار نگرفته است و بر اساس تفاسیر، احادیث و روایت های مختلف سعی شده است به آنها پاسخ داده شود. از این رو گاها برای یک مسئله بیش از یک مسیر شرعی وجود دارد. این ها مواردی که است که وکیل انحصار وراثت باید به خوبی آن ها را شناسایی کند و سعی کند بر اساس آن ها جلو برود.
وکیل انحصار وراثت (4)
انحصار وراثت و وصیت نامه
یکی دیگر از موارد مهم و کاربردی وکیل انحصار وراثت در مسئله ای به نام وصیت نامه است. بر اساس قوانین شرعی، توجه و عمل به وصیت نامه از واجبات است. از این رو به صورت کلی در بین عموم جامعه این تفکر ایجاد شده است که یک فرد با وصیت خود می تواند روند انحصار وراثت را تغییر دهد.
به طور مثال بر اساس قوانین اسلامی و قوانین کشور، فرزند دختر نصف فرزند پسر ارث می برد. حال سوال این است که یک فرد با وصیت خود می تواند این روند را تغییر دهد یا خیر؟ به طور مثال اگر متوفی وصیت کرده باشد که فرزند پسر نصف فرزند دختر ارث ببرد، آیا این اتفاق می افتد یا خیر؟
نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که عملا وصیت نامه تنها برای یک سوم کل اموال متوفی محسوب می شود. به عبارت ساده تر حتی اگر یک متوفی تمام اموال خود را در وصیت نامه بذل و بخشش کرده باشد، قانون تنها به یک سوم آن اعمال می کند و مابقی اموال بر اساس قانون انحصار وراثت تقسیم می شود. اینجاست که وکیل انحصار وراثت می تواند کارایی خودش را نشان دهد.
در واقع مشخص کردن این که کدام یک از اموال باید در وصیت نامه باشد و این یک سوم چگونه تعیین شود، از جمله مواردی است که می تواند مراحل انحصار وراثت را تا سال ها به تعویق بیاندازد. یک وکیل انحصار وراثت مجرب می تواند با استفاده از موارد قانونی و شرعی در اینجا کارایی خوبی داشته باشد و عملا زمان دادگاه رسیدگی به این موارد را کوتاه کند.
وکیل انحصار وراثت در مورد مهریه
یکی دیگر از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که قبل از انحصار وراثت تمام دیون و بدهی های متوفی و البته هزینه کفن و دفن از اموال او کاسته می شود و باقی مانده اموال بین وراثت تقسیم می شود. یکی از این دیون و بدهی ها مسئله مهمی به نام مهریه است.
مهریه طلب اولی یا برتر محسوب می شود که از طرف زن بر گردن مرد است. این حق و طلب غیر قابل عزل است. یعنی بعد از جاری شدن صیغه عقد این حق بر گردن مرد قرار داده می شود و به جز پرداخت مهریه یا بخشش آن توسط زن راه دیگری وجود ندارد. نکته مهم این است که این حق حتی بعد از مرگ طرفین نیز از بین نمی رود. یعنی با مرگ شوهر، مهریه از بین نمی رود و همچنان زن حق دارد که مهریه خود را طلب کند. این نکته ای است که بسیاری آن را نمیدانند و عملا این تصور را دارند که با مرگ شوهر، حق مهریه نیز از بین رفته است.
بنابراین با توجه به این که مهریه یک طلب برتر محسوب می شود، با درخواست زن، قانون ابتدا مهریه را از اموال باقی مانده کسر و به زن پرداخت می کند. این مسئله فارغ از انحصار وراثت است. یعنی زن علاوه بر این که می تواند مهریه خود را به عنوان یک طلب از اموال متوفی دریافت کند، در مراحل انحصار وراثت نیز حضور خواهد داشت. بر این اساس زن اگر فرزندی از متوفی داشته باشد یک هشتم از اموال او را به ارث می برد و اگر فرزندی از او نداشته باشد یک چهارم اموال متوفی را به ارث خواهد برد.
همانطور که گفته شد عموم جامعه از امکان دریافت حق مهریه بعد از مرگ متوفی اطلاعی ندارند و به همان یک هشتم یا یک چهارم راضی می شوند. این مسئله ای است که یک وکیل انحصار وراثت می تواند به خوبی شما را راهنمایی کند.
چرا به وکیل انحصار وراثت نیاز داریم؟
یکی از سوالات مهمی که معمولا در این زمینه پرسیده می شود این است که اصلا چه نیازی به مسئله به نام انحصار وراثت وجود دارد؟ در بسیاری از موارد وراث با یک دیگر به توافق می رسند و می توانند با یک دیگر در انتقال اموال مشارکت داشته باشند. از این رو به نظر می رسد نیازی به مسیر قانونی نیست.
اما مسئله ای که وجود دارد این است که وراث حتی بر اساس توافق نیز امکان انتقال مال بدون انحصار وراثت را نخواهند داشت. هر کدام از وراثت برای انتقال مال نیاز به برگه انحصار وراثت صادر شده از دادگاه هستند. به عبارت ساده تر انتقال مال یا هر نوع امور مربوط به اموال منقول و غیر منقول به جا مانده از متوفی تنها و تنها با داشتن برگه انحصار وراثت ممکن است.
علت این امر نیز ساده است. وراث نمی توانند به تنهایی صلاحیت خودشان را ثابت کنند. در این جا باید مرجعی مشخص و صالح وجود داشته باشد تا بتواند این وراث را تایید کند و مشخص کند که به هر کدام از این وراثت چه میزان از اموال متوفی خواهد رسید.
از طرف دیگر یکی از مهمترین مراحل انحصار وراثت این است که قانون و دادگاه به روش های مختلفی به دنبال پیدا کردن وارث دیگر می گردند. در واقع فرض دادگاه بر این است که ممکن است وارث دیگری در این بین وجود داشته باشد که به هر نحوی از این مسئله مطلع نشده است. از این رو دادگاه به شکل های مختلفی سعی می کند این وارث را پیدا کند. این مراحل مواردی است که وکیل انحصار وراثت به خوبی آن ها را می داند و می تواند شما را راهنمایی کند.
بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، انحصار وراثت از نظر قانونی، مراحل پیچیده و نسبتا طولانی دارد که ممکن است تا چند سال طول بکشد، با توجه به این موارد عملا می توان گفت که استفاده از یک وکیل انحصار وراثت مجرب می تواند کارها را ساده تر کند.
قانون امور حسبی در مورد ارث
هنگامی که در مورد وکیل انحصار ورثه و میزان تسلط او بر مباحث حقوقی صحبت می کنیم، بسیاری از افراد با خود فکر می کنند که این وکیل دقیقا بر اساس کدام قوانین اقدامات حقوقی را انجام می دهد؟ قانون در مورد ارث و ورثه چه می گوید؟ برای انکه بتوانیم پاسخ چنین سوالاتی را بدهیم باید به قانون امور حسبی رجوع کنیم، با استناد به این قانون:
شرط وراثت زنده بودن در حین فوت مورث است و اگر حملی باشد در صورتی ارث میبرد که نطفه او حینالموت منعقد بوده و زندههم متولد شود اگرچه فوراً پس از تولد بمیرد.
با شک در حیات حین ولادت حکم وراثت نمیشود.
هر گاه در حین موت مورث حملی باشد که اگر قابل وراثت متولد شود مانع از ارث تمام یا بعضی از وراث دیگر میگردد تقسیم ارث بهعمل نمیآید تا حال او معلوم شود و اگر حمل مانع از ارث هیچ یک از سایر وراث نباشد و آنها بخواهند ترکه را تقسیم کنند باید برای حمل حصهای کهمساوی حصه دو پسر از همان طبقه باشد کنار گذارند و حصه هر یک از وراث مراعا است تا حال حمل معلوم شود.
اگر بین وارث غایب مفقودالاثری باشد سهم او کنار گذارده میشود تا حال او معلوم شود در صورتی که محقق گردد قبل از مورث مردهاست حصه او به سایر وراث بر میگردد و الا به خود او یا به ورثه او میرسد.
قتل از موانع ارث است بنابراین کسی که مورث خود را عمداً بکشد از ارث او ممنوع میشود اعم از این که قتل بالمباشره باشد یابالتسبیب و منفرداً باشد یا به شرکت دیگری.
وکیل انحصار وراثت (3)
وکیل انحصار ورثه و دادن اموال به طور موقت به تصرف ورثه
در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل انحصار ورثه معمولا افراد این سوال را مطرح می کنند که ایا امکان دادن اموال به طور موقت به تصرف ورثه وجود دارد؟ شرایط قانونی آن چیست؟
در شرایطی که فردی غایب باشد و هیچ نشانی از او در دسترس نباشد، وکیل انحصار ورثه می تواند با ارائه دادخواست از جانب ورثه او، درخواست مبتنی بر تقسیم ارث را به طور موقت به دادگاه ارائه دهد.
بعد از گذشتن دو سال تمام از آخرین خبر غائب ورثه او میتوانند از دادگاه درخواست کنند که دارایی غائب به تصرف آنها داده شود.
درخواست باید کتبی و مشتمل بر امور زیر باشد:
نام و مشخصات درخواستکننده.
مشخصات غائب.
تاریخ غیبت.
ادله و جهاتی که به موجب آن درخواستکننده حق این درخواست را برای خود قائل است.
پس از وصول درخواستنامه دادگاه با حضور درخواستکننده و دادستان به دلائل درخواست رسیدگی مینماید و نیز راجع به اقامتگاهغائب و تاریخ غیبت و معلوم نبودن محل او بازجویی لازم نموده و در صورت احراز صلاحیت درخواستکننده آگهی مشتمل بر درخواست نامبرده ودعوت اشخاصی که از غایب اطلاعی دارند برای اظهار اطلاع به دادگاه ترتیب میدهد.
در صورتی که غایب برای اداره اموال خود کسی را معین کرده باشد و آن کس فوت شود یا به جهت دیگری صلاحیتش برای اداره اموالاز بین برود امین برای اداره اموال معین میگردد و اموال به تصرف ورثه داده نمیشود تا حکم موت فرضی غایب صادر شود.
هر گاه در بین اموال غائب مال ضایع شدنی باشد ورثه یا امین که اموال غائب به تصرف آنها داده شده آن مال را فروخته و از نتیجهفروش با رعایت مصلحت غائب مالی خریداری و یا اقدام دیگری که به صرفه غائب باشد مینماید.
هر یک از امین و ورثه که اموال غائب به تصرف آنها داده شده است میتوانند با اجازه دادستان اموال منقوله غائب را که مورد احتیاجنیست فروخته و از پول آن مال دیگری که موافق مصلحت غائب باشد خریداری و یا اقدام دیگری که به صرفه غائب باشد بنمایند.
ورثه و وصی و موصیله که اموال غائب موقتاً به آنها تسلیم میشود باید اموال را با رعایت مصلحت غائب حفظ و اداره نمایند و آنها دراداره اموال غائب به منزله وکیل او خواهند بود.
در مورد تسلیم اموال به امین یا ورثه دادگاه به درخواست یکی از ورثه یا امین صورتی از اموال و اسناد غائب تنظیم مینماید و اینصورت در دفتر دادگاه بایگانی میشود و اشخاص ذینفع میتوانند از آن رونوشت بگیرند.
قانون مدنی ایران در مورد نحوه محاسبه ارث چه می گوید؟
روند دادرسی دادگاه های ایران در پرونده های انحصار وراثت را قانون مدنی تعیین می کند و وکیل انحصار ورثه نیز وظیفه دارد تا بر اساس این قوانین در جهت احقاق حقوق موکلان خود عمل کند. به چند مورد از اساسی ترین و مهمترین اصول این قانون در مورد ارث اشاره می کنیم تا با انها اشنایی پیدا کنید:
موجب ارث دو امر است:
نسب و سبب.
اشخاصی که به موجب نسب ارث میبرند سه طبقهاند:
پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد.
اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها.
اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آنها.
وارثین طبقه بعد وقتی ارث میبرند که از وارثین طبقه قبل کسی نباشد.
از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث میبرند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشد.
اگر در شخص واحد موجبات متعدده ارث جمع شود به جهت تمام آن موجبات ارث میبرد مگر این که بعضی از آنها مانع دیگری باشدکه در این صورت فقط از جهت عنوان مانع میبرد.
در صورت نبودن وارث امر ترکه متوفی راجع به حاکم است.
ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند.
مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمیشود مگر پس از اداء حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته.
حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق میگیرد و باید قبل از تقسیم آن اداء شود از قرار ذیل است:
قیمت کفن میت و حقوقی که متعلق است به اعیان ترکه مثل عینی که متعلق رهن است.
دیون و واجبات مالی متوفی.
وصایای میت تا ثلث ترکه بدون اجازه ورثه و زیاده بر ثلث با اجازه آنها.
وکیل انحصار وراثت (2)
هزینه وکیل انحصار وراثت
وکیل انحصار وراثت معمولا چقدر دستمزد می گیرد؟ هزینه وکیل انحصار وراثت به چه مواردی بستگی دارد؟ جالب است بدانید که بسیاری از افرادی که از مراجعه به وکیل انحصار وراثت ممانعت می کنند معمولا از هزینه آن واهمه دارند و با خود فکر می کنند که ممکن است نتواننند دستمزد وکیل انحصار وراثت را بپردازند، چنین تصورات اشتباهی باعث میشود تا حقوق افراد در بسیاری از موارد ضایع شود و از لحاظ مالی نتوانند حقی را که به آنان تعلق دارد را دریافت کنند.
اگر شما جز ورثه فرد متوفی محسوب می شوید، حتی اگر از لحاظ حقوقی نیز جز اقوام نسبی و سببی دور فرد فوت شده محسوب می شوید، بهتر است برای دریافت حق و حقوق خود از طریق مراجع قضایی اقدام کنید. در حالت کلی دستمزد وکیل انحصار وراثت در مقایسه با خدماتی که ارائه می دهد و حقوق مالی که از طریق اقدامات این وکیل به شما تعلق می گیرد، بسیار مقرون به صرفه است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
پس بهترین و عاقلانه ترین راهکار در چنین مواردی آن است که این نگرانی ها را کنار بگذارید و از همان ابتدا به دفتر وکالت وکیل انحصار وراثت مراجعه کنید تا از خدمات او در مسیر احقاق حقوقتان استفاده کنید. هزینه وکیل انحصار وراثت به موارد متعددی بستگی دارد و نرخ دقیق و مشخصی ندارد. مسائلی مانند: موضوع پرونده، میزان پیچیدگی دعوای حقوقی، نسبت موکل با فرد متوفی، تجربه وکیل، مهارت او و….. باعث می شود تا نرخ دستمزد وکیل انحصار ورثه مشخص شود.
گروه وکلای پارسا به شما کمک می کند تا در کوتاهترین زمان ممکن با بهترین وکیل انحصار وراثت آشنا شوید و وکالت پرونده خود را با بهترین هزینه ممکن به او بسپارید.
مقالات حقوقی: