تامین دلیل

تامین دلیل (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

تامین دلیل

دلایل چه اهمیتی برای پرونده در دادگاه دارند؟

زمانی که شکایت یا دعوی علیه شما صادر می‌شود، فاکتورهای زیادی می‌توانند در روند پرونده شما تاثیر گذار باشد. راستی و صداقت گفته‌ها، محق بودن، مهارت و توانایی وکیل برای دفاع و … تعدادی از این فاکتورها هستند. اما هنوز یک مولفه مهم و سرنوشت ساز وجود دارد که می‌توان به کمک آن به صورت قطعی حکم اثبات دعوی را گرفت و آن مشخص کردن دلایل دعوی است. تامین دلیل در واقع از این بحث شروع می‌شود. شما زمانی می‌توانید در محاکمه پیروز شوید که دلایل کافی برای اثبات حقانیت خود داشته باشید در نتیجه هر کسی که دلایل و مستندات بیشتری به دادگاه ارائه دهد حتی اگر حق با اون نباشد، می‌تواند پیروز محاکمه شود. به همین دلیل است که در روند استراتژی پرونده‌های دعوی، ادعا یا همان مدیریت دعوی اهمیت زیادی برای موفق شدن دارد. لازم به ذکر است مدیریت دعوی خوش مولفه‌های زیادی دارد.

از مولفه‌های مهم مدیریت دعوی، بدون شک تامین دلیل است که به معنای ارزیابی، بررسی و اعتبارسنجی  سندهای موجود و در صورت نیاز اثبات آن‌ها برای قرار گرفتن در حاشیه امن پرونده است. تامین کردن دلیل یکی از شیوه‌های وکلا است که توسط قانون‌گذار و در مواد 146 تا 155 قانون آیین دادرسی ذکر شده است و در دادگاه‌ه‌های انقلاب در امور مدنی و دادگاه های عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع تامین دلیل نیز به موارد مختلفی تقسیم می شوند و اطلاع داشتن از آن‌ها اهمیت بسیاری دارد. در ادامه برای آشنا شدن با تعریف و انواع آن و همچنین آشنایی با تامین خواسته همراه ما باشید.

تعریف تامین دلیل

برای اینکه با تامین دلیل آشنا شوید بهتر است در ابتدا این اصطلاح را به صورت لغت به لغت معنی کنیم. کلمه تامین بر اساس لغت‌نامه دهخدا به معنای حفظ کردن و در حاشیه امن قرار دادن است و منظور ما از دلیل و ترکیب کردن آن با با تامین، اثبات کردن دعوی یا هر دلیلی که بتوان به ان استتاد کرد. به طور کلی این اصطلاح به معنای در حاشیه امن قرار دادن اطلاعات و حفظ تمامی ادله‌ها است. براساس ماده 149 قانون آیین دادرسی، قانون‌گذار می‌گوید، هرگاه فردی ذی نفع تصور کند با احتمال دهد که در آینده ممکن است دلایلی که برای پرونده خود مهم و ضروری هستند در معرض خظر و از بین بردن قرار دارد، شخص می‌تواند از دادگاه درخواست کند تمامی این ادله‌ها حفظ شوند. این کار به وسیله صورت برداری از ادله‌ها انجام می‌شود نه با اعتبارسنجی آن‌ها.

چه کسانی و چه زمانی می‌توااند تامین دلیل را صادر کنند؟

برای تامین دلیل براساس قانون آیین دادرسی مدنی، باید از مرجع صالح درخواست صادر شود اما با توجه به بند « چ » در ماده 9 قانون شورای حل اختلاف می‌توان این درخواست در شورای حل اختلاف صادر کرد. نکته دیگری که باید در این باره بدانید، زمان صدور آن است. با توجه به ماده 150 قانون این درخواست را می‌توان رد حین رسیدگی به پرونده یا قبل از اقامه دعوا صادر کرد. اگرچه بهترین زمان قبل از شروع طرح دعوا است چرا که به شما کمک می‌کند تا دلایل و مستندات را پیگیری کنید. همچنین در صورتی که در این زمینه مشکلی داشتید بهتر است از وکلای حقوقی با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.

چه شرایطی وجود دارد؟

برای درخواست دادن تامین دلیل این پروسه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می‌شود در نتیجه برگه درخواستی که تنظیم شده است باید به یکی از شعبه‌های مختلف شورای حل اختلاف ارسال شود. شرایط لازم در این درخواست با توجه به ماده 151 شامل: مشخصات درخواست کننده به همراه مشخصات طرف او، موضع دعوی که نیاز به دلیل برای اثبات آن دارید و شرایطی که شخص را مجاب به این درخواست کرده می‌شود. در صورتی که تعیین طرف مقابل برای خواهان مقدور نباشد، درخواست با توجه به ماده 154 بدون در نظر گرفتن تعیین طرف پذیرفته می‌شود و مشکلی برای صدوری آن وجود ندارد.

مراحل صادر کردن چگونه است؟

زمانی که درخواست صدور تامین دلیل از طریق دفتر قضایی انجام و به یکی از شعبات شورای حل اختلاف فرستاده شد، شخص باید به عنوان خواهان درخواست در شورا حضور پیدا کند تا کارشناسان رسمی دادگستری برای تامین کردن این دلایل آن‌ها را بررسی کنند. برای انجام روال اداری این کاری ملزم به پرداخت حق الزحمه برای کارشناس هستید. این کارشناسان باید در محل حضور داشته باشند تا موضوع را به درستی بررسی کنند. همچنین با توجه به ماده  قانون آیین دادرسی مدنی این کار تنها برای اثبات کردن و حفظ دلایل است و ارزشی آن‌ها به عنوان سند باید توسط دادگاه تایید شود. بهتر است برای انجام تمام این مراحل از موسسه حقوقی وکلا پارسا کمک بگیرید تا در کمترین زمان پرونده شما را بررسی و حل کنند.

تفاوت تامین خواسته با تامین دلیل چیست؟

تامین خواسته برای جلوگیری کردن از فقدان مال خوانده در زمان اجرای حکم است اما تامین دلیل برای حفظ کردن دلایل در پرونده‌های دعوی برای اثبات کردن ادعا است. در تامین خواسته دادگاه از صدور رای به نفع خواهان جلوگیری می کند. در نتیجه این دو تفاوت‌ها بسیاری دارند. اما شما می‌توانید در صورتی که نیاز به درخواست برای خواسته خود داشتید از وکلای متخصص و مجرب در موسسه وکلای پارسا کمک بگیرید تا در کمترین زمان به موفقیت در پرونده خود برسید.

معرفی انواع تامین دلیل

درخواست کردن برای تامین دلیل در امور مختلف امکان پذیر است یا به عبارتی دیگر انواع تامین دلیل مختلفی داریم. یکی از انواع آن تامین کردن دلیل حقوقی است که در امور مدنی کاربرد زیادی دارد و دیگر نوع در امور کیفری است. در نتیجه شما برای اینکه بتوانید یک ادله را حفظ کنید به استفاده از آن‌ها دارید.

چرا موسسه حقوقی وکلای پارسا؟

بدون شک، موسسه‌ها و وکلای مختلفی هستند که می‌توانند به شما برای صدور رای تامین دلیل یا دیگر موارد حقوقی کمک کنند. اما با این حال موسسه حقوقی وکلای پارسا با داشتن بیش از  سال سابقه و بهترین و متخصص‌ترین وکلای پایه یک و رسمی دادگستری به شما کمک می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به خواسته خود برای حفظ کردن اید دلایل برسید و با مشکلی حتی کوچک نیز مواجه نشوید.

مطالب مرتبط:

مجازات سو استفاده از عنوان وکیل

وکیل برای تخلفات اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×