پروانه زناشویی

پروانه زناشویی (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

پروانه زناشویی

پروانه زناشویی مربوط به ازدواج زنان ایرانی با مردان تابعه خارجی است که صدور آن خارج از هر دین و مذهبی است که زن به آن معتقد است و به شرط ایرانی بودن باید برای ازدواج با مرد تبعه خارجی از دولت ایران کسب اجازه نماید. طبق قانون جمهوری اسلامی ایران باید برای ازدواج و اثر قانونی ازدواجشان در ایران اقدام به کسب پروانه زناشویی نمایند. طبق ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی ایران؛ هر زمان زن ایرانی بخواهد با مردی از تبعه خارج ازدواج کند باید از طرف دولت کسب اجازه کند. در حالت کلی زنان ایرانی داخل و خارج از کشور برای اثر قانونی داشتن ازدواجشان در ایران باید برای ازدواج خود با مردی از تبعه کشور دیگر از دولت ایران اجازه ازدواج گرفته و پروانه زناشویی را دریافت نمایند. طبق این قانون مذهب زن ایرانی اصلا ملاکی برای کسب اجازه نیست و اگر زنی مسیحی ایرانی با مرد مسیحی از تبعه خارجی بخواهد ازدواج کند به حکم قانون جمهوری اسلامی ایران باید اقدام به اخذ پروانه زناشویی و کسب اجازه از دولت نماید.

مردان ایرانی نیز برای اجازه با زنی از تبعه خارج باید مراحل قانونی را طبق قانون طی کنند که این ماده قانونی مذکور مختص به ازدواج زنان ایرانی است. طبق ماده ۱۰۵۹ ازدواج زن ایرانی مسلمان با مرد خارجی غیر مسلمان امکان پذیر نیست و زن حق این کار را نخواهد داشت و چنانچه قصد ازدواج با مرد تبعه کشور خارجی را داشت باید مسلمان بودن مرد را اثبات کند و مدارک آن نیز جهت ارائه وجود داشته باشد. قوانین ذکر شده در مورد ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در سال ۱۳۴۵ به تصویب رسید که یکی از مفاد این قانون این است که در ازدواج زن با مرد تبعه خارج باید کشوری که مرد تابع آن است ازدواج آنها را به رسمیت بشناسد و این قانون برای مردان ایرانی نیست. اما روش اخذ پروانه زناشویی چگونه است و چه مدارکی برای این کار لازم است؟ در ادامه این متن به این موضوع مهم خواهیم پرداخت.

روش اخذ پروانه زناشویی

برای دریافت پروانه زناشویی نیاز به مدارکی است که برای دریافت این پروانه و ثبت ازدواج لازم و ضروری است. ارائه مدارک به‌ کنسولگری یا سفارت های ایران در کشور سکونت زن و مرد و یا ارائه مدارک بایستی به وزارت کشور یا ارائه به استانداری های استان بخش مهاجرین خارجی و امور کل اتباع سکونت زن باشد. کسانی که در خارج از کشور زندگی می کنند باید مدارک خود را به سفارت ‌‌کنسولگری های واقع در کشور زندگی شان ارائه بدهند و برای ایرانیان داخل کشور تقدیم مدارک به وزارت و استانداری ها می باشد. جالب است که این قانون برای مردان ایرانی وجود ندارد و فقط برای کارمندان و یا مأمورین مرد و یا کسانی که تحصیلات و یا مشاغل خاصی دارند باید برای ازدواج با زن تبعه کشور دیگر اجازه دولت را کسب نمایند. این قانون بیشتر مربوط به مسائل امنیتی و سیاسی است. 

اما مدارک لازمی که برای کسی پروانه زناشویی لازم است تا به مراجع مرتبط ارائه شود به شرح زیر است؛

مدارک لازم جهت اخذ پروانه زناشویی

تکمیل فرم درخواست پروانه زناشویی و همچنین تکمیل دادخواست ازدواج و ارائه آن به مرجع مربوطه

اجازه نامه رسمی ولی زوجه باید ارائه شود و در صورتی که ولی زوجه فوت کرده باشد گواهی فوت ولی را باید ارائه دهد و یا در صورت طلاق یا فوت همسر مدارک مربوط به آن را باید ارائه داد.

اصل شناسنامه عکس دار زوجه جهت ارائه ضروری است.

گواهی تولد زوج ( مرد ) تبعه خارجی

گذرنامه معتبر مرد تبعه خارج؛ مرد باید حتما دارای گذرنامه باشد حتی اگر دفترچه پناهندگان و کارت مربوط به آن کشور را نیز داشته باشد باید اقدام به اخذ گذرنامه نماید زیرا تابعیت مرد و هویت وی با گذرنامه مشخص می شود. ارائه این مدرک برای هویت فرزندان زن و مرد در آینده الزامی است تا برای آن شناسنامه صادر شود. 

اصل گواهی بهداشت و سلامت زن و مرد که نشان دهنده سلامت و عدم بیماری های واگیری و مقاربتی باشد. مانند بیماری های ایدز و هپاتیت و بیماری های دیگر واگیری

گواهی ازدواج شرعی در صورتی که زن مسلمان باشد و مرد تبعه خارج نیز مسلمان باشد و یا به اسلام تشرف کرده است باید مدارک موجود که گویای مسلمان بودن مرد باشد را ارائه کرد. گواهی تشرف مرد غیر مسلمان به اسلام را از مراکز اسلامی و مساجد باید اخذ نماید.

گواهی ازدواج محلی از سوی مقامات ذیصلاح کشوری که زن و مرد در آنجا زندگی می کنند.

هر نفر از زوجین باید نه پرده عکس پرسنلی ارائه بدهند.

هزینه لازم برای صدور پروانه زناشویی و صدور ثبت ازدواج باید پرداخت شود.

صدور گواهی اجازه و قانونی کشور خارجی و ارائه آن مبنی بر اجازه کشور خارجی برای ازدواج مرد با زن خارجی، البته در صورت رضایت زن بدون این گواهی اجازه ازدواج صادر می شود.

همچنین تعهد نامه امضاء شده توسط مرد باید ضمیمه این مدارک شود مبنی بر اینکه مرد متعهد می شود به دادن حقوق زن و فرزندان خود در صورت طلاق، بدرفتاری و یا ترک

در صورت خواستن زن ایرانی مبنی بر اجرت مرد باید این مدرک نیز ارائه شود در غیر این صورت لازم نیست.

در صورت درخواست زن، مرد باید عدم سوء پیشینه و یا استطاعت مالی خود را ثابت نماید.

مدارک طلاق هر دو ( در صورتی که قبلا ازدواج کرده باشند)  برای زن و مرد الزامی است.

ارائه تمامی مدارک برای صدور پروانه زناشویی لازم و ضروری است و در صورتی که مدارک کامل باشد صدور پروانه یک هفته کاری  طول خواهد کشید. پروانه زناشویی برای تحصیل، تابعیت و کار فرزندان در آینده لازم می باشد این پروانه باید به زوجین ارائه شود زیرا این نسخه باید به گذرنامه ناجا، پلیس مهاجرت و دفاتر ثبت ازدواج ارائه شود.

طبق بیانات فوق لازم است تا یادآوری شود که زن مسلمان ایرانی حق ازدواج با مرد غیر مسلمان را ندارد و در صورت این کار ازدواج آن از سوی دولت ایران قانونی نمی باشد و فرزندان آنان در ایران برای تحصیل و کار و تابعیت دچار مشکل می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×