بازخرید چیست؟

بازخرید چیست؟ (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

بازخرید چیست؟

بازخرید چیست؟

بازخرید چه شرایط قانونی دارد؟ مهمترین شرایط بازخرید چیست؟ بازخرید چگونه تعریف می شود؟ تعریف بازخرید چیست؟ چه قوانینی در خصوص بازخرید وجود دارد؟ تفاوت بازخرید و استعفا در چیست؟ چه کسانی می توانند از بازخرید استفاده کنند؟ آیا بازخرید یک نوع تنبیه است؟ بازخرید چه زمانی اعمال می شود؟ کارکرد یک وکیل پایه یک دادگستری در خصوص بازخرید چیست؟ مهمترین نتایج بازخرید کدام است؟

بازخرید یکی از شرایط قطع همکاری کارمندان دولتی یا حکومتی محسوب می شود. به واسطه این مفهوم، دستگاه مربوطه باید هزینه سال های خدمت کارمند خود را فارغ از مسائلی مانند بازنشستگی و … به وی پرداخت کند. مهمترین نتیجه ای که بازخرید دارد این است که فرد دیگر نمی تواند به استخدام هیچ نهاد یا ارگان دولتی دیگری در بیاید. اما با وجود این تعریف صریح و مشخص همچنان سوالات بسیاری در خصوص این مسئله وجود دارد. به خصوص این که بسیاری می خواهند بدانند که تفاوت های میان استعفا و بازخرید در چیست؟ همچنین آیا بازخرید شدن اتفاق خوبی می تواند محسوب شود یا خیر؟ در ادامه با ما همراه باشید که قصد داریم به این دست از سوالات مهم پاسخ دهیم.

بازخرید شدن به چه معنی است؟

بازخرید شدن همانطور که گفتیم یکی از راه های قطع همکاری بین کارمندان دولت و نهاد مربوطه است. به طور کلی هر همکاری کاری و شغلی چه به صورت دولتی و چه به صورت آزاد و غیر دولتی بر اساس قراردادی صورت می گیرد. قرارداد بدین معنی است که طرفین نسبت به یک دیگر تعهداتی را عهده دارد می شوند که باید به آن ها اجرا کنند. یکی از مهمترین شرایط هر قراردادی این است که طرفین نمی توانند در هر موقعیتی که هستند اقدام به انحلال قرارداد یا خروج از آن کنند.

در کلام ساده تر برای خروج از هر قراردادی شرایطی پیش بینی شده است و این موضوع در خصوص قراردادهای کاری نیز قید شده است. معمولا هر قرارداد کاری دولتی یا خصوصی شرایط خاص خودش را دارد اما می توان دو راه عمده برای خروج از این قرارداد را بازخرید و استعفا دانست. نکته ای که باید بدانید این است که استعفا در هر دو حالت دولتی و خصوصی قابل استفاده است. اما بازخریدی تنها در مشاغل دولتی مورد استفاده قرار می گیرد.

بازخرید بدین معنی است که دولت یا ارگان دولتی مربوطه به ازای هر سال خدمت فرد هزینه ای را به او پرداخت می کند. بسیاری این هزینه را برابر با کسورات بازنشستگی و … می دانند. اما باید بدانید که این مسئله با مفاهیمی مانند بازنشستگی کاملا متفاوت است. قانون در خصوص این مفهوم دولت را مکلف کرده است که در خصوص مشاغل غیر تخصصی در صورت تمایل و خواست کارمند با سابقه کمتر از بیست سال به واسطه پرداخت حقوق و مزایای 45 روز به ازای هر سال، با وی قطع همکاری کند. مهمترین نتیجه ای که بازخریدی به همراه دارد این است که این فرد دیگر امکان ادامه همکاری با نهاد های دولتی را نخواهد داشت. اما در خصوص استعفا دولت تنها باید نسبت به پرداخت سال های بازنشستگی پرداخت شده و دیگر بدهی های فرد اقدام کند و هیچ ارزش افزوده ای به این فرد تعلق نمی گیرد. همچنین در صورت استفاده از استعفا نیز فرد می تواند در نهادی دیگر مشغول به کار شود. این نکته بسیار مهمی است که در خصوص بازخریدی باید به آن توجه کرد.

بازخرید چیست؟ (1)
بازخرید چیست؟ (1)

بازخرید، یک امکان یا مجازات؟

بازخرید به جز این که می تواند یک امکان برای کارمند محسوب شود، می تواند به عنوان یک عامل تنبیهی نیز شناخته شود. در کلام ساده تر بازخریدی یک قطع همکاری دو طرفه میان کارمند و دولت محسوب می شود. بنابراین دولت نیز می تواند از این امکان برای خود استفاده کند.

بنابراین در صورت بروز تخلفات اداری بر اساس ماده 9 رسیدگی به قانون تخلفات اداری این امکان وجود دارد که دولت از بازخرید به عنوان یک نوع مجازات یا تنبیه استفاده کند. به خصوص این که به واسطه این مفهوم اساسا دیگر فرد امکان استخدام در دستگاه های دولتی را از دست می دهد. بنابراین این مسئله می تواند خود به خود یک تهدید محسوب شود. بدین دلیل است که بازخرید به عنوان یک نوع تنبیه و مجازات اداری محسوب می شود.

نکته ای که وکیل کیفری به خوبی به آن آگاه است این است که اساسا استعفا تنها توسط کارمند انجام می شود اما بازخرید می تواند توسط ارگان دولتی نیز صورت بگیرد. این نکته مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم. نکته دیگر این است که اگر این ابزار به عنوان مجازات در نظر گرفته شود ارگان دولتی می تواند میزان حقوق و دستمزد را بین 30 تا 45 روز کاری در نظر بگیرد و این اختیاری است که به دست ارگان مربوطه داده شده است.  همچنین در نظر داشته باشید که اگر نهاد دولتی از عملکرد کارمند طی سه سال متوالی یا چهار سال متناوب راضی نباشد این حق قانونی را دارد که از این ابزار قانونی استفاده کند.

بازخرید و چند نکته دیگر

بازخرید یک مفهوم حقوقی و ابزار قانونی محسوب می شود. از این رو یک وکیل حقوقی به خوبی می داند که شرایط قانونی خاصی در خصوص این ابزار وجود دارد. نکته ای که وجود دارد این است که درخواست بازخرید از طرف کارمند تنها در صورت تایید بالاترین مقام اجرایی ارگان یا نهاد دولتی قابل اجرا است. نکته دیگر این است که در خصوص مشاغل تخصصی این ارگان و نهاد است که می تواند در خصوص بازخرید شدن افراد و کارمندان خود تصمیم گیری کند.

نکته دیگر این است که بازخرید شدن برای مردان با سابقه کمتر از 25 سال و برای زنان با سابقه کمتر از 20 سال امکان پذیر است. اگر فردی سابقه ای بیش از موارد ذکر شده داشته باشد مشمول قانون بازنشستگی ( اجباری ) خواهد شد. همچنین اگر فرد سابقه ای کمتر از یک سال و بیش از شش ماه داشته باشد با یک سال سابقه کاری بازخرید خواهد شد. این ها مهمترین نکاتی بود که در خصوص بازخرید و تفاوت آن نسبت به سایر روش ها و ابزارها از جمله استعفا می توان از آن ها نام برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×