وکیل اختلاس

وکیل اختلاس (4)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل اختلاس

وکیل اختلاس را تا چه اندازه می شناسید و با او آشنایی دارید؟ آیا تاکنون به وکیل اختلاس مراجعه کرده اید و وکالت پرونده های خود را به او سپرده اید؟ وکیل اختلاس باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتوان به او اعتماد کرد و پرونده خود را به او سپرد؟

در دنیایی زندگی میکنیم که به طور روزانه آمار و جرم و جنایات افزایش پیدا می کند و تعداد کسانی که درگیر اعمالی همچون اختلاس می شوند بیشتر از قبل می شود. وکیل اختلاس با هدف کاهش جرائم مربوط به سرقت اموال عمومی و ملی قدم بر می دارد و خدمات گسترده حقوقی را در این راستا ارائه می دهد. وکیل اختلاس دارای توانایی های مختلفی است و دارای تخصص کافی برای دفاع از حقوق موکلان خود می باشد.

اختلاس جز آن دسته از جرایمی است که امروزه در جامعه ما بسیار خطرناک محسوب می شود و منافع افراد جامعه را به خطر می اندازد؛ وکیل اختلاس برای حفظ منافع عمومی و جلوگیری از آسیب ها و ضرر مستخدمین دولت و ماموران دیگر، وکالت پرونده های مربوط به اختلاس را بر عهده می گیرد.

از آنجایی که پرونده های مربوط به اختلاس و جرایم دولتی و اداری دارای پیچیدگی ها و جزییات قانونی بسیار زیادی است، هر فرد عادی نمیتواند وظیفه وکالت ان را بر عهده گیرد. در پرونده های اختلاس نیاز است تا از ادله اثبات و مدارک قانونی متعددی برای جلوگیری از تضییع حقوق افراد استفاده شود. وکیل اختلاس بهترین کسی است که می تواند در کوتاهترین زمان ممکن تمامی این مدارک را تهیه نماید و از بهترین ادله اثبات در راستای دفاع از حقوق افراد در روند دادرسی استفاده کند.

اگر بخواهیم معنای کلمه اختلاس را در لغت به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که اختلاس به معنای همان سرقت کردن، ربودن و برداشتن اشیا مختلف است اما در اصطلاح حقوقی اختلاس به معنای آن است که کارمندان و کارکنان وابسته به دولت، اموال مشترک و عمومی ملت و حکومت را به طور غیر قانونی برای منافع شخصی خود بردارند و بدون رضایت آنها را مورد استفاده قرار دهند. یکی از ویژگی های اصلی جرم اختلاس آن است که به صورت برنامه ریزی شده است و رضایت سایرین مردم در آن نقشی ندارد.

 وکیل اختلاس به چه کسی گفته می شود؟

 وکیل اختلاس به وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود که دارای پروانه وکالت است و سال های زیادی در عرصه پرونده های حقوقی به فعالیت پرداخته است. شاید هنگامی که در مورد وکیل اختلاس صحبت می کنیم بسیاری از افراد با خود فکر می کنند که وکیل اختلاس با دیگر وکلای پایه یک دادگستری هیچ تفاوتی ندارد. اما حقیقت آن است که وکیل اختلاس دارای ویژگی هایی است که در دیگر وکلا دیده نمی شود.

از آنجایی که وکیل اختلاس در زمینه پرونده های مربوط به کلاهبرداری و سرقت در عرصه های دولتی به فعالیت میپردازد، به همین دلیل نیز توانایی وکالت پرونده های اختلاس را به بهترین نحو ممکن دارد و میتواند در کوتاهترین زمان ممکن آنها را  به نتیجه برسانید.

از آنجایی که پرونده های مربوط به اختلاس معمولا دارای روند طولانی هستند، همین موضوع باعث می شود تا مسئله ای به نام اطاله دادرسی بوجود بیاید. اطاله دادرسی به اصطلاح حقوقی گفته می شود که در روند دادرسی پرونده های مختلف حقوقی پیش می آید. اطاله به معنای اطناب یک پرونده حقوقی است. هنگامی یک پرونده وارد روند دادرسی محاکم قضایی می گردد، ممکن است مدت زمان نسبتا زیادی طول بکشد تا پرونده به نتیجه برسد اما با کمک وکیل اختلاس می توان روند دادرسی این پرونده ها را بسیار کوتاهتر کرد و آنان را در مدت زمان کوتاهتری به نتیجه برسند. از آنجایی که اطاله دادرسی هزینه نسبتا زیادی دارد و هر مرحله از آن وقت و پول افراد را به هدر می دهد، با کمک وکیل اختلاس میتوان از این هزینه ها جلوگیری کرد.

 وکیل اختلاس باعث صرفه جویی در زمان و هزینه افراد  می گردد و شرایط دادرسی پرونده را به شدت بهبود می بخشد. وکیل اختلاس به روشن شدن حقایق مبهم یک پرونده سرقت و کلاهبرداری از دولت بسیار کمک می کند.

 وکیل اختلاس باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

 وکیل اختلاس باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتوان او را برای انتخاب وکالت پرونده های حقوقی انتخاب کرد. اما سوال اساسی و مهمی که اکنون ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید آن است که وکیل اختلاس باید دقیقا دارای چه ویژگی هایی باشد تا بتوان به او اعتماد کرد؟

حقیقت آن است که امروزه تعداد وکلایی که در عرصه ههای مختلف حقوقی فعالیت می کنند بسیار زیاد است. به همین دلیل کاملا طبیعی است که تعداد وکلایی که در عرصه پرونده های مربوط به اختلاس فعالیت می کنند نیز بسیار زیاد باشد. بهترین وکیل اختلاس معمولا موفقیت های بیشتری در پرونده های مربوط به اختلاس دارد، اگر بخواهیم این موضوع را به طور دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم باید به چند مورد از مهم ترین ویژگی های مربوط به وکیل اختلاس اشاره کنیم تا شما نیز با این موارد آشنا شوید.

 وکیل اختلاس باید دارای تحصیلات حقوقی باشد:

اولین و مهم ترین ویژگی که یک وکیل حرفه ای و متخصص اختلاس باید داشته باشد آن است که تحصیلات حقوقی داشته باشد و در رشته حقوق تحصیلات خود را گذرانده باشد. هنگامی که یک وکیل دارای مدرک حقوق باشد و پروانه وکالت خود را نیز دریافت کرده باشد این اختیار قانونی را دارد تا به عنوان وکیل از جانب دیگر افراد در محاکم قضایی حضور یابد و پرونده های مختلف حقوقی را مورد بررسی قرار دهد.

 وکیل اختلاس باید دارای تخصص و مهارت کافی در عرصه پرونده های قانونی مربوط به جرائم کلاهبرداری باشد:

مسئله دومی که شما باید بدانید آن است که داشتن تحصیلات حقوقی و پروانه وکالت به تنهایی برای انکه وکیل اختلاس بتواند جریان پرونده را در محاکم قضایی مورد پیگیری قرار دهد کافی نمی باشد. برای انکه وکیل بتواند نتیجه خوبی را در جریان پرونده های مختلف بدست آورد لازم است تا مهارت و تخصص کافی در این زمینه داشته باشد. وکیل اختلاس باید تسلط کافی بر قوانینی مربوط به ارتشا و کلاهبرداری داشته باشد تا بتواند بهتر از هر فرد دیگری عملکرد مناسبی را در جریان دادگاه از خود نشان دهد و احتمال موفقیت پرونده موکل خود را بیشتر از قبل کند.

 داشتن تجربه در زمینه وکالت پرونده های کلاهبرداری و ارتشا بسیار مهم است:

موضوع مهم دیگری که باید به آن دقت داشته باشید آن است که داشتن تجربه کافی در زمینه وکالت پرونده های مربوط به کلاهبرداری و ارتشا دارای اهمیت بسیار زیادی برای افراد است و به انها کمک می کند تا از روند دادرسی آگاهی داشته باشند و از تمامی جزئیات مربوط به آن آگاه باشند. یک وکیل با تجربه اختلاس بهتر از هر شخص دیگری از تمامی راه های میانبر مربوط به وکالت پرونده های کلاهبرداری آشنایی دارد و می تواند به بهترین نحو ممکن موضوع آنها را مورد حل و فصل قرار دهد.

تجربیات یک فرد متخصص در این زمینه باعث می شود تا روند رسیدگی به پرونده تسریع یابد و از طرفی دیگر نیز به کاهش هزینه های دادرسی نیز کمک می کند؛ چرا که چنین وکیلی به خوب یاز تمامی راه های میانبر مربوط به پرونده های حقوقی اشنایی دارد.

 وکیل اختلاس خدمت گسترده حقوقی را به موکلان خود ارائه می دهد:

در حالت کلی وکیل اختلاس خدمات حقوقی گسترده ای را به موکلان خود ارائه می دهد، همین موضوع باعث می شود تا افرادی که به وکیل اختلاس متخصص مراجعه می کنند، انتظار داشته باشند که از خدمات حقوقی مختلف و گوناگونی استفاده کنند. وکیل اختلاس این توانایی را دارد تا خدمات حقوقی همانند مشاوره حقوقی و وکالت را به موکلان خود ارائه دهد.

 هزینه وکالت وکیل اختلاس در مقایسه با خدماتی که به موکلان خود ارائه می دهد کاملا به صرفه و اقتصادی است:

برخی از وکلا ممکن است رد مقایسه با خدمات حقوقی که ارائه می دهند، هزینه نسبتا زیادی را دریافت کنند و این هزینه برای خدمات ارائه شده مناسب نباشد، به همین دلیل نیز هزینه وکالت برخی از وکلا در پرونده های مربوط به اختلاس شاید بسیار زیاد و غیر معقول به نظر بیاید. در چنین مواردی معمولا بهترین راه حلی که می توان پیشنهاد دادن است که به یک موسسه حقوقی معتبر مراجعه کرد تا بتوان بهترین وکیل اختلاس با قیمتی مناسب را برای سپردن پرونده حقوقی خود به او پیدا کرد.

 مشاوره حقوقی با وکیل اختلاس به صورت تخصصی و حرفه ای ارائه می گردد:

توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی با وکیل اختلاس از راه های مختلفی امکان پذیر است. وکیل اختلاس در حرفه ای که آن را بر عهده گرفته است کاملا متخصص است و بر تمامی قوانین تسلط کافی دارد، به همین دلیل نیز در جلسات مشاوره حقوقی کاملا بر مطالب تسلط دارد و می تواند به صورت کاملا حرفه ای این مطالب را به مراجعان خود نیز ارائه دهد.

مشاوره حقوقی با وکیل اختلاس از طریق راه هایی مانند مشاوره اینترنتی و مشاوره تلفنی ارائه می گردد. همه افراد می توانند از مزایای این مشاوره استفاده کنند و از اطلاعاتی که وکیل بر عهده آنها قرار می دهد بهره ببرنند. وکیل اختلاس از روند پرونده های سرقت و کلاهبرداری به طور کامل اشنایی دارد و این اطلاعات را به موکلان خود نیز انتقال می دهد.

مشاوره حقوقی با وکیل اختلاس از چه طریقی ارائه می گردد؟

 وکیل اختلاس این توانایی را دارد تا مشاوره حقوقی را از راه های مختلفی ارائه دهد. با ورود اینترنت به جهان، راه های ارتباطی افراد بسیار گسترده تر از قبل شد. امروزه دیگر مشاوره حقوقی تلفنی و اینترنتی بسیار طرفداران زیادی دارد و افراد بسیاری در سراسر جهان ترجیح می دهند که برای صرفه جویی در هزینه و زمان خود از مشاوره حقوقی غیرحضوری استفاده کنند.

افراد می توانند از راه هایی مانند استفاده از تلفن هوشمند و خط تلفن ثابت به راحتی با وکیل اختلاس ارتباط برقرار کنند و پاسخ تمامی سوالات حقوقی خود را از او بپرسند. وکیل اختلاس این توانایی دارد تا به صورت غیر حضوری به تمامی سوالات موکلان خود پاسخ دهد و موضوع حقوقی مورد نظر آنها را به صورت کامل مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. البته باید به این موضوع دقت داشته باشید که در برخی از موارد ممکن است، وکیل اختلاس پیشنهاد دهد که موضوع پرونده از طریق مشاوره حقوقی حضوری مورد بررسی قرار گیرد.

 وکیل اختلاس همیشه در برابر دولت یا دادستانی قرار دارد. از این روست که معمولا این نوع وکلا مورد غضب نهادهای دولتی و روسای آن ها هستند. همین موضوع سختی کار این دسته از وکلا را افزایش می دهد. به هر حال هیچ وکیلی دوست ندارد آینده شغلی خودش را از دست بدهد، اما وکیل اختلاس عملا آینده شغلی خود را در دست گرفته و در دادگاه حاضر می شود. زیرا معمولا افرادی که در برابر او قراردارند در مناصب بلند پایه دولتی و قضایی مشغول به کار هستند و این افراد  می توانند همه کاری که بخواهند انجام دهند. پس می توان گفت یکی دیگر از سختی های کار وکیل اختلاس این است که آن ها مدام در برابر وکلای دولتی و دادستانی کل قرار می گیرد. این تقابل می تواند به باطل شدن حکم پروانه وکالت آن وکیل بیانجامد.

چه زمان به وکیل اختلاس مراجعه کنیم؟

 وکیل اختلاس این توانایی را دارد که در هر مرحله از پرونده های مربوط به سرقت و کلاهبرداری های دولتی به موکلان خود کمک کند تا بهترین نتیجه را بگیرند. بنابراین اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که دقیقا نمی دانید باید چه زمانی به وکیل اختلاس مراجعه کنید، به شما توصیه می کنیم که رد هر زمان که احساس نیاز به این وکیل حرفه ای داشتید، سریعا به سراغ او بروید و پس از استفاده از مزایای مشاوره حقوقی با او، وکالت پرونده خود را به او بسپارید تا آن مورد بررسی قرار گیرد.

البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که از شما در ابتدای یک پرونده سرقت و کلاهبرداری به وکیل اختلاس مراجعه کنید، جریان پرونده بسیار ساده تر خواهد شد و روند قضایی ان با فراز و نشیب کمتری پیش خواهد رفت و امکان احقاق حقوق افراد بیشتر خواهد شد.

وکیل اختلاس چه کارکردی دارد؟

اختلاس یکی از واژه های حقوقی – اقتصادی است که این روزها بسیار شنیده می شود. به طور خلاصه اختلاس یک نوع جرم مالی محسوب می شود که در لغت به معنی برداشتن یا سرقت کردن است. اما در اصطلاح حقوقی اختلاس به معنی برداشتن غیر قانونی اموال وابسته  به دولت گفته شده است. از نظر حقوقی و شرعی اختلاس یک مفهوم جدا از دزدی و سرقت است. در ادامه به این موضوع و کارکرد وکیل اختلاس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

اختلاس، اتفاقی فراتر از دزدی

همانطور که در بالاتر گفتیم، در اسلام اختلاس مفهومی مجزا از دزدی و سرقت دارد. علت این موضوع نیز کاملا مشخص است. اختلاس برداشتن مالی وابسته به دولت است. به عبارت بهتر اختلاس یعنی برداشتن مالی که برای همه مردم و ذینفعان جامعه است. در حالی که در یک سرقت عملا به این اندازه ذی نفع وجود ندارد. غالبا سرقت از یک فرد انجام می گیرد، اما در اختلاس تمامی مردم یک جامعه متضرر می شوند. بنابراین ذاتا نمی توان اختلاس را برابر با سرقت دانست.

در کلی می توان اینگونه بیان کرد که اختلاس مفهومی کلی تر و البته سخت تر از مفهوم سرقت است. در مفهوم سرقت شاکی خصوصی وجود دارد. از این رو ضرر وارد شده قابل شناسایی است و دادگاه می تواند بر اساس ضرر وارد شده مجازات مناسبی تعریف کند. اما در مورد یک اختلاس عملا این چنین اتفاقی غیر ممکن است. به عبارت ساده تر در اختلاس عملا نمی توان همه شاکی های خصوصی را به دادگاه احضار کرد و یا ضررهای وارد شده به آن ها را مورد بررسی قرار داد. در واقع ممکن است بر اساس یک اختلاس ضرر جانی به ذینفعان وارد شود. به طور مثال اگر اختلاس مربوط به واردات یک دارو خاص به کشور باشد و فرد به جای وارد کردن دارو تمام هزینه را برای خود برداشته باشد، عملا با جان انسان های جامعه بازی کرده است. اما هیچ گاه نمی توان به طور دقیق دانست که این رفتار و اختلاس چه ضرر های جانی و مالی به همراه  داشته است.

از این رو می توان اینگونه گفت که قانون در برابر اختلاس نمی تواند به طور دقیق و کاملا مشخص صحبت کند. معمولا اختلاس در قانون خلا های بسیاری دارد. زیرا بخش های مبهم زیادی در آن وجود دارد. این مسئله نیز دقیقا به خاطر همان چیزی است که در بالاتر گفتیم. شما در اختلاس نمی توانید ضررهای وارد شده را به درستی محاسبه کنید، بنابراین عملا قانون گذار نمی تواند بر اساس اصل ” برابری عمل با مجازات ” اختلاس را جرم انگاری کند. از این روست که این قانون در ایران خلا های بسیاری دارد.

وکیل اختلاس و سختی کار او

تا به این جا مشخص شد که اختلاس در قانون تا چه اندازه مفهوم سخت و البته مبهمی است. اما به هر حال این مسئله در قانون گنجانده شده است. بنابراین باید بدانیم که بر اساس این قانون تا چه اندازه کار دادگاه ها و مراجع قضایی در این باره سخت و پیچیده است. زیرا شرایط عادی و عمومی برای دادرسی در این نوع پرونده ها وجود ندارد. از این روست که گفته می شود وکیل اختلاس کار سختی دارد. زیرا عملا اختلاس جرمی است که هر نوع حکمی می توان برای آن صادر کرد. اما یک وکیل اختلاس باید سعی کند بهترین و ساده ترین حکم ممکن را از دادگاه بگیرد.

فارغ از این مسائل، در این گونه دادگاه ها برخلاف سایر انواع دادگاه ها، عملا دیدگاه قضات به موکل چندان مثبت یا خنثی نیست. در واقع قاضی معمولا با دید گناهکار بودن وارد دادگاه می شود. همین مسئله کافی است تا گروه مدعی العموم راحت تر در دادگاه حضور داشته باشند.  بنابراین وکیل اختلاس باید تلاش کند که بتواند ابتدا صلحی – هر چند نسبی – میان دادگاه و موکل خود برقرار کند و به نوعی سعی کند پیش زمینه های ساخته شده را کنار بگذارد تا قاضی بتواند بر اساس واقعیت ها دست به تصمیم گیری بزند. در این حالت است که عملا می توان گفت دادگاه در شرایط عادلانه ای برگزار نمی شود. اینجا کار وکیل اختلاس است که بتواند شرایط نستبی عدالت را تعریف و اجرا کند. بعد از آن اگر در مرحله اول موفق شد، می تواند مسیر عادی وکالت را پیش بگیرد.

این ها مهمترین مسائل و چالش های سختی بود که در این دادگاه ها برای وکیل اختلاس ایجاد می شود. بنابراین می توان گفت عملا وکیل اختلاس یک وکیل عادی در جامعه محسوب نمی شود. بلکه وکیلی است که توانایی مقابله با نیروی های دولتی مانند دادستان و … را دارد و از طرف دیگر می تواند تفسیر دقیق و قابل توجهی از قوانین مرتبط با اختلاس به دادگاه ارائه کند. از طرف دیگر وکیل اختلاس باید بر مسائل شرعی در این موضوع آشنا باشد. یادتان باشد وقتی یک مسئله در قانون نسبتا مبهم باشد، می توان با استفاده از ابزارهای مختلف مانند همین قوانین شرعی و فقهی تفاسیر و تعابیر گفته شده را تایید یا تکذیب کرد. بنابراین وکیل اختلاس باید بتواند مسائل شرعی را بفهمد و از آن ها در مسیر مناسبی استفاده کند. حال به نظر شما وکیل اختلاس کار ساده ای دارد؟ این وکیل کاری کاملا مجزا نسبت به سایر انواع وکلا دارد. در حالی که عملا در قانون تفاوتی میان هیچ وکیلی قرار داده نشده است.

قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری چه می گوید؟

 وکیل اختلاس با تمامی مفاد قانونی مربوط به قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری آشنایی دارد و این توانایی را دارد تا از تمامی قواعد آن در جهت حفظ منافع افراد استفاده کند. به چند مورد از اساسی ترین مفاد قانونی قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید:

هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه های یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد و حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود .

در صورتیکه شخص مرتکب بر خلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور بخدمت عمومی اتخاذ کرده یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو ، تلویزیون، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداریها و نهادهای انقلابی به خدمت عمومی باشد علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ده سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.

در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف ، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده ( حبس ) انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمیتواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.

مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و درصورتیکه نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم میشود.

مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا همطراز آنها باشند به انفصال دائم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پایین تر باشند به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می شوند.

دیگر نکات قانونی که باید بدانید:

هر کس به نحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته میشود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوء استفاده نماید و یا در توزیع کالاهائی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد.

هر یک از مستخدمین و مامورین دولتی اعم از قضایی و اداری یا شوراها یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح یا شرکتهای دولتی یا سازمانهای دولتی وابسته به دولت و یا مامورین به خدمات عمومی خواه رسمی یا غیر رسمی برای انجام دادن یا انجام ندادن امری که مربوط به سازمانهای مزبور می باشد وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را مستقیما یا غیر مستقیم قبول نماید در حکم مرتشی است اعم از این که امر مذکور مربوط به وظایف قبول نماید در حکم مرتشی است اعم از این که امر مذکور مربوط به وظایف آنها بوده یا نداده و انجام آن بر طبق حقانیت و وظیفه بوده یا نبوده باشد و یا آن که در انجام یا عدم انجام آن موثر بوده یا نبوده باشد به ترتیب زیر مجازات می شود .

در صورتیکه قیمت مال یا وجه ماخوذ بیش از بیست هزار ریال نباشد به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا همطراز مدیر کل یا بالاتر باشد به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد و بیش از این مبلغ تا دویست هزار ریال از یکسال تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه ماخوذ و انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا همطراز مدیر کل یا بالاتر باشد به جای انفصال موقت به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.

در صورتی که قیمت مال یا وجه ماخوذ بیش از دویست هزار ریال تا یک میلیون ریال باشد مجازات مرتکب دو تا پنج سال حبس به علاوه جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه ماخوذ و انفصال دائم از خدمات دولتی و تا ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود و چنانچه مرتکب در مرتبه پایین تر از مدیر کل یا همطراز آن باشد بجای انفصال دائم به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد .

مجازات مربوط به مرتکبان جرم اختلاس

بیشتر افرادی که به وکیل اختلاس مراجعه میکنند، میخواهند بدانند که مجازات مربوط به مرتکبان جرم اختلاس چیست، به طور خلاصه و با استناد به قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری به این موارد اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید:

در صورتی که قیمت مال یا وجه ماخوذ بیش از یک میلیون ریال باشد مجازات مرتکب پنج تا ده سال حبس به علاوه جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه ماخوذ و انفصال دائم از خدمات دولتی و تا ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود و چنانچه مرتکب در مرتبه پایین تر از مدیر کل یا همطراز آن باشد بجای انفصال دائم به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد . مبلغ مذکور از حیث تعیین مجازات و یا صلاحیت محاکم اعم از اینست که جرم دفعتا واحده و یا به دفعات واقع شده و جمع مبلغ ماخوذه بالغ بر نصاب مزبور باشد.

در تمامی موارد فوق مال ناشی از ارتشاء به عنوان تعزیر رشوه دهنده به نفع دولت ضبط خواهد شد و چنانچه راشی به وسیله رشوه امتیازی تحصیل کرده باشد این امتیاز لغو خواهد شد .

مجازات شروع به ارتشاء حسب مورد حداقل مجازات مقرر در آن مورد خواهد بود( در مواردی که در اصل ارتشاء انفصال دائم پیش بینی شده است در شروع به ارتشاء بجای آن سه سال انفصال تعیین می شود ) و در صورتی که نفس عمل انجام شده جرم باشد به مجازات این جرم نیز محکوم خواهد شد .

هر گاه میزان رشوه بیش از مبلغ دویست هزار ریال باشد ، در صورت وجود دلایل کافی ، صدور قرار بازداشت موقت به مدت یک ماه الزامی است واین قرار در هیچ یک از مراحل رسیدگی قابل تبدیل نخواهد بود. همچنین وزیر دستگاه می تواند پس از پایان مدت بازداشت موقت کارمند را تا پایان رسیدگی و تعیین تکلیف نهایی وی از پایان مدت بازداشت موقت کارمند را تا پایان رسیدگی و تعیین تکلیف نهایی وی از خدمت تعلیق کند. به ایام تعلیق مذکور در هیچ حالت ، هیچگونه حقوق و مزایایی تعلق نخواهد گرفت .

در هر مورد از موارد ارتشاء هرگاه راشی قبل از کشف جرم مامورین را از وقوع بزه آگاه سازد از تعزیر مالی معاف خواهد شد و در مورد امتیاز طبق مقررات عمل میشود و چنانچه راشی در ضمن تعقیب با اقرار خود موجب تسهیل تعقیب را فراهم نماید تا نصف مالی که به عنوان رشوه پرداخته است به وی بازگردانده می شود و امتیاز نیز لغو میگردد.

کسانی که با تشکیل یا رهبری شبکه چند نفری به امر ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مبادرت ورزند علاوه بر ضبط کلیه اموال منقول و غیر منقولی که از طریق رشوه کسب کرده اند بنفع دولت و استرداد اموال مذکور در مورد اختلاس و کلاهبرداری و رد آن حسب مورد به دولت یا افراد ، به جزای نقدی معادل مجموع آن اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس از پانزده سال تا ابد محکوم میشوند و در صورتیکه مصداق مفسد فی الارض باشند مجازات آنها ، مجازات مفسد فی الارض خواهد بود.

تعیین مجازات اختلاس بر اساس مبلغ ان

 وکیل اختلاس می تواند به مراجعان خود در جلسات مشاوره حقوقی کمک کند تا از میزان مجازات مبلغ اختلاس شده آگاهی پیدا کنند. با استناد به قانون قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، مجازات های مربوط به اختلاس با توجه به قیمت آنها را می توانیم در دسته بندی زیر بگنجانیم:

هر یک از کارمندان و کارکنان ادارات و سازمانها یا شوراها و یا شهرداریها و موسسات و شرکتهای دولتی و یا وابسته به دولت و یا نهادهای انقلابی و دیوان محاسبات و موسساتی که به کمک مستمر دولت اداره می شوند و یا دارندگان پایه قضائی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و مامورین به خدمات عمومی از رسمی یا غیر رسمی وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا سهام و اسناد و اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یک از سازمانها و موسسات فوق الذکر و یا اشخاص را که بر حسب وظیفه به آنها سپرده شده است بنفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلس محسوب و به ترتیب زیر مجازات خواهد شد .

در صورتی که میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تا سه سال انفصال موقت و هرگاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم می شود .

چنانچه عمل اختلاس توام با جعل سند و نظایر آن باشد در صورتی که میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به ۲ تا ۵ سال حبس و یک تا ۵ سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به ۷ تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و در هر دو مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم می شود .

هر گاه مرتکب اختلاس قبل از صدور کیفر خواست تمام وجه یا مال مورد اختلاس را مسترد نماید دادگاه او را از تمام یا قسمتی از جزای نقدی معاف می نماید و اجراء مجازات حبس را معلق ولی حکم انفصال درباره او اجراء خواهد شد.

حداقل نصاب مبلغ مذکور در جرایم اختلاس از حیث تعیین مجازات یا صلاحیت محاکم اعم از اینست که جرم دفعتا واحده یا به دفعات واقع شده و جمع مبلغ مورد اختلاس بالغ بر نصاب مزبور باشد.

دقت کنید:

هرگاه میزان اختلاس زاید بر صد هزار ریال باشد، در صورت وجود دلایل کافی ، صدور قرار بازداشت موقت به مدت یکماه الزامی است و این قرار در هیچ یک از مراحل رسیدگی قابل تبدیل نخواهد بود . همچنین وزیر دستگاه می تواند پس از پایان مدت بازداشت موقت ،کارمند را تا پایان رسیدگی و تعیین تکلیف نهائی وی از خدمت تعلیق کند . به ایام تعلیق مذکور در هیچ حالت هیچگونه حقوق و مزایائی تعلق نخواهد گرفت.

در کلیه موارد مذکور در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره یک ماده یک از لحاظ حداقل حبس و نیز بنا به مورد حداقل انفصال موقت و یا انفصال دائم خواهد بود.

مجازات شروع به اختلاس حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و در صورتی که نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم میشود.

مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیرکل یا بالاتر و یا همطراز آنها باشند به انفصال دائم از خدمات دولتی ودر صورتی که در مراتب پایین تر باشند به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می شوند .

در هر مورد از بزه های مندرج در این قانون که مجازات حبس برای آن مقرر شده در صورتی که مرتکب از مامورین مذکور در این قانون باشد از تاریخ صدور کیفر خواست از شغل خود معلق خواهد شد. دادسرا مکلف است صدور کیفر خواست را به اداره یا سازمان ذیربط اعلام دارد. در صورتی که متهم به موجب رای قطعی برائت حاصل کند ایام تعلیق جزء خدمت او محسوب حقوق و مزایای مدتی را که بعلت تعلیقش نگرفته دریافت خواهد کرد.

کلیه دستگاههائی که شمول قانون نسبت به آنها مستلزم ذکر نام است مشمول این قانون خواهند بود همچنین کلیه مقررات مغایر این قانون لغو میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×